logo

Alper Bilgili, ‘Toplu Ulaşım Sektörü İflasa Sürükleniyor’

Alper Bilgili, ‘Toplu Ulaşım Sektörü İflasa Sürükleniyor’

Toplu Ulaşım Sektörü iflasa sürüklendiğini söyleyen İETT Genel Müdürü Alper Bilgili,  2 bilete 1 litre motorin alıyorken, 4 bilet bedeliyle 1 litre motorin alamadıklarını vurguladı.  

Recep Kenan/itvhaber.com

İETT’nin Yolcu başı gider ile yolcu başı gelir arasında yaklaşık 10 TL’lik bir fark olduğunun altını çizen İETT Genel Müdürü Alper Bilgili, “zamdan sonra oluşan zararın tıpkı diğer büyükşehirlerde olduğu gibi bilet fiyatlarına yansıtılabilmesi için daha ne bekleniyor?” diye sordu.

4 BİLET BEDELİYLE BİLE 1 LİTRE MOTORİN ALAMIYORUZ

Akaryakıta gelen zamlardan etkilendiklerini kaydeden İETT Genel Müdürü Alper Bilgili, “Birkaç ay önce 2 bilet bedeliyle 1 litre motorin alabiliyorduk. Şu an ise 4 bilet bedeliyle bile 1 litre motorin alamıyoruz.” Dedi.

İBB’NİN ULAŞIMA YILDA 10 MİLYAR TL SÜBVANSİYON UYGULAMASI GEREKİYOR

İETT Genel Müdürü Alper Bilgili yaptığı açıklamada, “Yolcu başı gider ile yolcu başı gelir arasında yaklaşık 10 TL’lik bir fark var. Yılda 1 milyardan fazla yolcu taşıyoruz. Bu maliyetlerle İBB’nin ulaşıma yılda 10 milyar TL sübvansiyon uygulaması gerekiyor.” İfadelerine yer verdi.

TOPLU ULAŞIM SEKTÖRÜ MAALESEF ADIM ADIM İFLASA SÜRÜKLENİYOR

İETT Genel Müdürü Alper Bilgili açıklamasında, “UKOME eziyeti yüzünden İstanbul’da minibüs ve taksiler dahil tüm Toplu Ulaşım Sektörü maalesef adım adım iflasa sürükleniyor. Mazota gelen onca zamdan sonra oluşan zararın tıpkı diğer büyükşehirlerde olduğu gibi bilet fiyatlarına yansıtılabilmesi için daha ne bekleniyor?” ifadelerini kullandı.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ