Son Dakika
Yapım ve senaryo Alp Armutlu, yönetmeliklerin Sinan Çevik ve Nazım Doğan’ın olduğu Umudun Yolu- Kağnı Kamyonu Yendi Belgeseli Ataşehir gösterim yapılıyor.
Yapımcılığını ve senaristliğini Alp Armutlu‘nun, yönetmeliklerini Sinan Çevik ve Nazım Doğan’ın yaptığı, yapımı 2 yıl süren Umudun Yolu– Kağnı Kamyonu Yendi Belgeseli, Kaptan Mustafa Can’ın ana sponsorluğunda gerçekleştirildi.
UMUDUN YOLU- KAĞNI KAMYONU YENDİ BELGESELİ ATAŞEHİR GÖSTERİMİ
Çankırı Vakfı önceki dönem başkanı Kaptan Mustafa Can’ın ana sponsoru olduğu, yapımcılığını ve senaristliğini Alp Armutlu’nun, yönetmeliklerini Sinan Çevik ve Nazım Doğan’ın yaptığı Umudun Yolu- Kağnı Kamyonu Yendi Belgeseli, Ataşehir gösterimi Mustafa Saffet Kültür Merkezi’nde yapılacak.
KURTULUŞ MÜCADELESİ GÜNLERİNDE KADIN YAŞLI VE ÇOCUK KAHRAMANLAR
Yapımcılığını Yazar ve Yapımcı Alp Armutlu’nun, yönetmenliğini Nazım Doğan ve Sinan Çevik’in üstlendiği belgesel filmi, Kurtuluş Savaşı’nın 1919 ve 1920 yıllarına ait önemli kesitleri, 1921’in umut hikayeleri Ataşehirli izleyici ile buluşturacak.
Kurtuluş Savaşı mücadelesi verilen günlerde zorlu kış koşullarında Kastamonu’nun İnebolu ilçesinden Ankara’ya kağnılarla mühimmat taşınan İstiklal Yolu’ndaki, Anadolu kadının 100 yıllık umuda maya olan destanı, yiğitlik ve kahramanlıklar çekilen belgesel ile gelecek nesillere de aktarılması sağlanacak.
YAPIMCI – SENARİST: ALP ARMUTLU
Yapımcılığını ve senaristliğini Alp Armutlu’nun, yönetmeliklerini Sinan Çevik ve Nazım Doğan’ın yaptığı yapımı 2 yıl süren Umudun Yolu- Kağnı Kamyonu Yendi Belgeseli, Kastamonu ile Çankırı üzerinden “İstiklal Yolu” olarak adlandırılan güzergahta zorlu koşullarda kadın kahramanların ağırlıkta; yaşlı ve çocuklarla Ankara’ya, oradan da kurtuluş mücadelesi verilen “İstiklal Savaşı” cephesine, cephane ve mühimmat sevkiyatını konu ediyor.
ANA SPONSOR KAPTAN MUSTAFA CAN
Kastamonu ile Çankırı üzerinden İstiklal Yolu güzergahı ile Ankara üzerinden kurtuluş mücadelesi verilen “İstiklal Savaşı” cephesine cephane ve mühimmat sevkiyatını konu alan yapımcılığını ve senaristliğini Alp Armutlu’nun yaptığı Umudun Yolu- Kağnı Kamyonu Yendi Belgeseli’nin ana sponsor Kaptan Mustafa Can tarafından yapıldı.
UMUDUN YOLU: İSTİKLAL YOLU
2 yıl süren emek sonucunda ortaya çıkan Umudun Yolu- Kağnı Kamyonu Yendi Belgeseli’nde; İstiklal Savaşında İstanbul’dan kaçırılan silahlar ile Sovyetler Birliği’nden gelen mühimmat ve cephanenin, İnebolu üzerinden kağnılarla, Kastamonu, Çankırı üzerinden ‘İstiklal Yolu’ verilen güzergahtan cepheye nakli anlatılıyor.
TÜRK KADINININ FEDAKARLIKLARI, YİĞİTLİKLERİ BELGESELDE
Yerel anlatıcıların, beyaz şeritli İstiklal Madalyası sahibi tek ilçe olan İnebolu’daki gerçek mekanlarda verdiği bilgiler ile tarihteki yerine ilave 100 yıllık umuda maya olan Türk kadınının fedakarlıkları, yiğitlikleri belgeselde yer alan ana tema olarak öne çıkıyor.
“İSTİKLAL YOLU TARİHİ MİLLİ PARKI” OLDU
Kurtuluş mücadelesi veren ordumuzun İstiklal Savaşı cephesine İnebolu’dan başlayan ve “İstiklal Yolu” olarak bilinen tarihi yol güzergahı; Küre, Seydiler, Kastamonu, Ilgaz, Çankırı, Çubuk ve Kalecik’ten Ankara’ya kadar uzanan bölüm “İstiklal Yolu Tarihi Milli Parkı” olarak ilan edildi.
Etiketler: Çankırı » Ilgaz » İnebolu » İstiklal Yolu » Kağnı Kamyonu Yendi Belgeseli » kaptan Mustafa Can » Kastamonu » Umudun Yolu » Umudun Yolu Belgeseli » Umudun Yolu Kağnı Kamyonu Yendi Belgeseli Ataşehir GösterimiBENZER HABERLER