logo

Danıştay, Validebağ Korusu Geleceğine Yönlen Verecek Kararı Açıkladı

Danıştay, Validebağ Korusu Geleceğine Yönlen Verecek Kararı Açıkladı

Üsküdar Belediye Başkanı Sinem Dedetaş, Validebağ Korusu ile ilgili yargı kararının Danıştay kararı ile onandığını ve karar kesinleştiğini açıkladı.

Recep Kenan / itvhaber.com

2021 yılında mahkeme tarafından verilen iptal kararını görüşen Danıştay, Validebağ Korusu için kararını verdi.

İstanbul’un son yeşil alanlarından Validebağ Korusu’nu betonlaştıracak projenin ihalesi için 2021 yılında mahkeme tarafından verilen iptal kararı, Danıştay tarafından da onandı.

Üsküdar Belediyesi 2021 yılında “Koru Rehabilitasyon ve Düzenlemesi Yapım İşi” ihalesi düzenlenmişti.

Rehabilitasyon projesi ile Validebağ Korusu’nun inşaata açılacağı gerekçesiyle ihalenin iptali için dava açılmış ve İstanbul 11. İdare Mahkemesi tarafından 2021 yılında iptal kararı alınmıştı. Karar, önceki dönemin Üsküdar Belediyesi yönetimi tarafından temyiz edildi.

Danıştay, temyiz istemini reddederek 11. İdare Mahkemesi’nin iptal kararını onadı. Karar 4 Nisan 2024 tarihinde oybirliği ile alındı.Validebağ Korusu için verilen mücadelenin sonuçlandığını kaydeden Üsküdar Belediye Başkanı Sinem Dedetaş, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, “#ValidebağKorusu koru olarak kalacak demiştik, oldu. Danıştay kararı onandı ve karar kesinleşti. Bu güzel doğal alanımız, geleceğimize, çocuklarımıza kaldı, Validebağ’a gönül ve emek verenler kazandı.” İfadelerine yer verdi.

“HAKLILIĞIMIZ BİR KEZ DAHA TESCİL EDİLMİŞTİR!”

Validebağ Gönüllüleri tarafından Danıştay kararı ile ilgili yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:
“Üsküdar Belediyesi’nin eski yönetiminin, Validebağ Korusu’nu millet bahçesine dönüştürebilmek için yaptığı “Koru Rehabilitasyon ve Düzenlemesi Yapım İşi” ihalesine karşı dava açmıştık ve İstanbul 11. İdare Mahkemesi, ihaleyi iptal etmişti. Davalı Üsküdar Belediyesi tarafından Danıştay’a götürülen karar, Danıştay 13. Dairesi tarafından onanmış ve haklılığımız bir kez daha tescil edilmiştir.”

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ