logo

Yüksek Hava Sıcaklıkları Etkili Olmaya Devam Edecek!

Yüksek Hava Sıcaklıkları Etkili Olmaya Devam Edecek!

Ülkemizin büyük bir bölümünde mevsim normalleri üzerinde seyreden hava sıcaklarının artarak etkili olmaya devam edeceği tahmin ediliyor.

Recep Kenan / itvhaber.com

Doğu Anadolu’nun kuzeydoğusunda Erzurum’un doğusu, Kars, Ardahan, Ağrı ve Iğdır çevrelerinde yerel kuvvetli yağış bekleniyor!

Yüksek Hava Sıcaklıkları Etkili Olmaya Devam Edecek!

Yapılan son meteorolojik değerlendirmelere göre; Ülkemizin büyük bir bölümünde mevsim normalleri üzerinde seyreden hava sıcaklarının artmaya devam edeceği tahmin ediliyor. Hava sıcaklıklarının önümüzdeki bir haftalık periyotta Marmara, Ege ve Akdeniz ile Karadeniz’in kıyı kesimlerinde mevsim normallerinin 4 ila 8 °C derece üzerinde, İç Anadolu ile Güneydoğu Anadolu’da 3 ila 5 °C derece üzerinde, diğer yerlerde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

Önümüzdeki günlerde bazı illerimizde beklenen günün en yüksek sıcaklıklarının (°C); Ankara: 34-36, İstanbul: 34-36, İzmir: 36-40, Konya: 31-35, Kayseri: 33-36, Antalya: 35-41, Adana: 36-38, Bolu: 32-34 olması bekleniyor.

KRONİK RAHATSIZLIĞI OLANLAR, YAŞLILAR VE ÇOCUKLAR DİKKAT!

Yüksek seyreden hava sıcaklıkları nedeniyle, kronik rahatsızlığı olanlar, yaşlılarımız ve çocuklarımız başta olmak üzere vatandaşlarımızın günün en sıcak saatleri olan 11.00 ilâ 16.00 saatleri arasında dikkatli ve tedbirli olmaları önem arz etmektedir.

Gökgürültülü Sağanak Yağış Uyarısı

Cumartesi Günü Doğu Anadolu’nun Kuzeydoğusunda Yerel Kuvvetli Yağış Bekleniyor!

Yapılan son değerlendirmelere göre; 20.07.2024 Cumartesi günü Erzurum’un doğusu, Kars, Ardahan, Ağrı ve Iğdır çevrelerinde yerel olarak kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklendiğinden ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, heyelan ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

YURT GENELİ METEOROLOJİK GÖRÜNÜM

Meteoroloji Genel Müdürlüğü olarak yapılan değerlendirmelere göre: Ülkemizin kuzey ve doğu kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu, Doğu Karadeniz kıyıları, Doğu Anadolu’nun kuzeydoğusu, Van, Artvin ve Ordu ile bu akşam saatlerinde Samsun’un doğu çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, Giresun’un doğu, Trabzon’un batı kesimleri ile Kars, Ardahan, Iğdır ve Ağrı çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI:
Önemli bir değişiklik beklenmiyor. Ülkemiz genelinde mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.

RÜZGAR:
Genellikle kuzeyli, Akdeniz kıyıları ile Güneydoğu Anadolu’da güney ve batı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette eseceği tahmin ediliyor.

UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI:
Yağışların Giresun’un doğu, Trabzon’un batı kesimleri ile Kars, Ardahan, Iğdır ve Ağrı çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (sel, su baskını, yağış anında kuvvetli rüzgar, ulaşımda aksamalar, vb) dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ