logo

Usta oyuncu Aydemir Akbaş, 88 yaşında hayatını kaybetti

Usta oyuncu Aydemir Akbaş, 88 yaşında hayatını kaybetti

Bir süredir sağlık sorunları yaşayan, kanserle mücadele ederken, yoğun bakımda tedavi altında olan Aydemir Akbaş 88 yaşında yaşamını yitirdi.

Recep Kenan / itvhaber.com

Usta oyuncu Aydemir Akbaş, tedavi gördüğü hastanede 88 yaşında hayatını kaybetti. Bir süredir kanser tedavisi gören Akbaş, evinde baygın bulunmuş ve yoğun bakıma kaldırılmıştı.

Daha önce kolon, gırtlak ve bağırsak kanserini yenen Akbaş, Ocak 2023’te kansere tekrar yakalandığını açıklamıştı.

Bir süredir sağlık sorunları yaşayan Yeşilçam‘ın usta isimlerinden Aydemir Akbaş (88) hayatını kaybetti.  88 yaşında yaşamını yitir oyuncu Aydemir Akbaş’ın cenazesinin ne zaman kalkacağı belli oldu.

Usta oyuncunun vefatını menajeri Özgür Aksoy “Türk sinemasının koca çınarı canımız, Aydemir abimiz vefat etmiştir. Acımız çok büyük… Allah mekanını cennet eylesin. Allah gelen giden, dua eden herkesten razı olsun. Buraya kadarmış bu dünyadan onurlu bir Aydemir Akbaş geçti” sözleriyle duyurdu.

CENAZE TÖRENİ BELLİ OLDU

Sanatçının cenaze bilgilerini paylaşan yapımcı Polat Yağcı, “Türk sinemasının değerli oyuncusu Aydemir Akbaş’ı 18 Ağustos Pazar günü saat 11.00’de Galatasaray Lisesi’nde düzenlenecek olan anma töreni ile uğurluyoruz. Cenazesi Levent Barbaros Hayrettin Paşa Camii’nde kılınacak öğle namazının ardından Feriköy Mezarlığı’na defnedilecektir” ifadelerini kullandı.

Bir süredir kanser tedavisi gören usta oyuncu Aydemir Akbaş evinde baygın bir şekilde bulunmuş ve apar topar hastaneye kaldırılmıştı. Yoğun bakıma alınan ve entübe edilen usta oyuncuyu Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, İbrahim Tatlıses ve Derya Tuna tedavi gördüğü hastanede Aydemir Akbaş’ı ziyarete gitti.

İBRAHİM TATLISES’TEN PAYLAŞIM

Aydemir Akbaş’ın yakın arkadaşı dostu olan İbrahim Tatlıses ise paylaşımında ifadelerine yer verdi. “45 yıllık dostum, ağabeyim, Aydoş’um… Mekanın cennet olsun.”

Sıkı  taraftarı olduğu Galatasaray Kulübü Üyesi de olan Aydemir Akbaş’ın vefat haberinin ardından Galatasaray Spor Kulübü’nden de taziye mesajı geldi.

AYDEMİR AKBAŞ KİMDİR?

Aydemir Akbaş, 3 Mart 1936’da İstanbul’da doğdu. Sinema oyuncusu, yönetmen ve senarist olan Akbaş, İtalyan Lisesi ve Galatasaray Lisesi’nde eğitim gördü.

Tiyatroya Gülriz Sururi ve Ayfer Feray gibi isimlerle başlayan Akbaş, birçok önemli oyunda rol aldı. 1964 yılında sinema kariyerine “Keşanlı Ali Destanı” ile adım attı ve Yılmaz Güney’in filmlerinde yer aldı. 127 filmde rol alan aydemir Akbaş, 8 film yönetti ve 33 senaryo yazdı.

Aydemir Akbaş, Galatasaray Divan Kurulu Üyesi olarak da bilinen sıkı bir Galatasaray taraftarıydı.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ