logo

Onursal Adıgüzel, ‘Arama Kurtarma Ekipmanlarının Kıymetli Olduğunu Gördüm’

Onursal Adıgüzel, ‘Arama Kurtarma Ekipmanlarının Kıymetli Olduğunu Gördüm’

Ataşehir Belediye Meclisi’nde konuşan Başkan Onursal Adıgüzel, 6 Şubat’ta derem bölgesinde “Arama Kurtarma Ekipmanlarının Kıymetli Olduğunu Gördüm” dedi.

Recep Kenan / itvhaber.com

Ataşehir Belediye Meclisi 4. Seçim dönemi 1 yılı Eylül ayı toplantısının il birleşimini Ataşehir Belediye Başkanı Onursal Adıgüzel başkanlığında gerçekleştirdi.

Ataşehir Belediye Meclisi Eylül ayı toplantısı açılışında konuşan Ataşehir Belediye Başkanı Onursal Adıgüzel, Belediye çalışmalar hakkında Meclisi bilgilendirdi.

YEREL YÖNETİMİN GÖREVİ KENTİ DEPREME KARŞI DAYANIKLI HALE GETİRMEK

Ataşehir Belediye Meclisi Eylül ayı toplantısı açılışında konuşan Ataşehir Belediye Başkanı Onursal Adıgüzel, 17 Ağustos depreminin yıldönümü anma dolayısıyla yerel yöneticilerinin en önemli sorumluluklarından birisinin kenti depreme karşı dayanıklı hale getirmek olduğunu kaydetti.

17 MAHALLEMİZE DEPREM KONTEYNIRI YERLEŞTİRMEYE BAŞLADIK

Onursal Adıgüzel, konuşmasında “İstanbul Valiliği, AFAD ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile koordineli bir şekilde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Birinci aşama analizlerimizi 28 başlıkla tamamladık. Bir basın açıklamasıyla Ataşehir halkına duyurduk. Ataşehir’in 17 Mahallesi’nde depremine yönelik analiz ettik.  Güçlü bir afet koordinasyon merkezimiz var afetle ilgili bir sorun olsa Ataşehir Belediyesi kurtarma ekipleri harekete geçiyor.  17 mahallemize deprem konteynırı yerleştirme sözümüze 3 mahallemizde başladık. Barbaros Mahallesi. Kayışdağı ve Deniz Gezmiş Parkı’nda konteynerleri yerleştirdik. Hedefimiz, Ataşehir’in 17 Mahallesi’nde arama kurtarma ekipmanlarında bulunduğu konteynırları deprem toplanma alanlarına yerleştirmek.” Dedi.

GÜÇLÜ BİR AFET KOORDİNASYON MERKEZİMİZ VAR

Ataşehir Belediyesi Arama Kurtarma ekiplerinin çalışmalarına da değinen Onursal Adıgüzel, “Güçlü bir afet koordinasyon merkezimiz var. Afetle ilgili bir sorun olsa Ataşehir Belediyesi kurtarma ekipleri harekete geçiyor. Geçtiğimiz ay Bolu ve Ege Bölgesi’ndeki yangınlara müdahale ettiler. Depreme karşı hazırlıklar ve Ataşehir’i hazırlama noktasında çalışmalarımızı titizlikle sürdürüyoruz. Seçim vaatlerimizden 17 mahallemize deprem konteynırı yerleştirmeyi 3 mahallemizde başladık. Barbaros Mahallesi Kayışdağı ve Deniz Gezmiş Parkı’nda konteynerlerin yerleştirdik. Hedefimiz Ataşehir’in 17 Mahallesi’nde arama kurtarma ekipmanlarında bulunduğu konteynırları deprem toplanma alanlarına yerleştirmek.” Diye konuştu.

ARAMA KURTARMA EKİPMANLARININ NE KADAR KIYMETLİ OLDUĞUNU GÖRDÜM

Türkiye Belediyeler Birliği ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile Adıyaman’a gittiklerini kaydeden Onursal Adıgüzel, 6 Şubat depreminde Milletvekili olarak görev alıp, bölgeye ilk gidenler arasında yer aldığını hatırlatarak; “O günlerde arama kurtarma ekipmanlarının ne kadar kıymetli olduğunu gördüm. Konteynırlarımızda 12’ye yakın ekipman var. Battaniyeden su deposuna, hiltisinden jeneratörüne, mazotu ne kadar her şey düşünüldü.” Dedi.

ATAŞEHİR’DEN DÜNYAMIZA BARIŞ MESAJI VERMEK İSTİYORUM

Dünya Barış Günü’nü kutlayan Onursal Adıgüzel, 2 aylık dönemde ve önümüzdeki Eylül ayı içerisindeki özel günlerle ilgili mesajını ileterek, “Ataşehir’den dünyamıza barış mesajı vermek istiyorum. 1 Eylül 1. Dünya Savaşının başladığı gün. Savaşın etkisini unutmamamız için Barış Günü olarak ilan edilmiş. Sadece ülkemizde değil dünyanın hiçbir yerinde savaş olmasın istiyoruz. Savaşlardan zarar gören bütün masum halıkların yanında olduğumuzun bilinmesini isteriz.” Dedi.

ATATÜRK VE SİLAH ARKADAŞLARINI SAYGI VE MİNNETLE ANIYORUM

Adıgüzel, açıklamasında “30 Ağustos Zafer Bayramımız bu milletin bütün dünyaya bağımsızlığını ilan ettiği çok önemli bir gün. Bağımsızlığımızın kalıcı hale geldiği gün 30 Ağustos. 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutluyor, Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygı ve minnetle anıyorum. 4 Eylül Sivas Kongresi’nin yıl dönümünü, 9 Eylül İzmir’in kurtuluşu kurtuluşunda kutluyorum. 14 Eylül mevlüt kandilinizi kutluyorum 19 Eylül’de Gaziler günümüz var gazilerimizin gününü kutluyorum Biz bugünler için çeşitli etkinlikler planlıyoruz.” İfadelerine yer verdi.

“DÜNYANIN HİÇBİR YERİNDE SAVAŞ OLMASIN İSTİYORUM.”

“Dünya Barış Günü’nü kutlayan Onursal Adıgüzel 2 aylık dönemde ve önümüzdeki Eylül ayı içerisindeki özel günlerle ilgili mesajını ileterek, Ataşehir’den dünyamıza barış mesajı vermek istiyorum, 1 Eylül Dünya Savaşlarının başladığı gün savaşın etkisini unutmamamız için Barış Günü olarak ilan edilmiş, Dünyanın sadece ülkemizde değil dünyanın hiçbir yerinde Savaş olmasın istiyorum.”

Türkiye Belediyeler Birliği olarak bölgeye 500 milyon liralık araçların da içine bulunan bağış yapıldığının altını çizen Ataşehir Belediye Başkanı Onursal Adıgüzel, Meclis toplantısı açılışında şu açıklamalara yer verdi:

AŞIK VEYSEL VE MUSTAFA KEMAL İMAR PLANLARI BÜYÜKŞEHİR’DE ASKIDA

 “İmar planları ile ilgili gündemimiz çok yoğun. Aşık Veysel ve Mustafa Kemal mahallelerimizin imar planları Büyükşehir Belediyesi’nde askıya çıkmış durumda. Biz de Erdal Eren Kültür Merkezi’nde Bir danışma masası oluşturduk. Teknik arkadaşlar onları itirazları ile ilgili yardımcı oluyor.”

ATAŞEHİR BELEDİYESİ OLARAK OKULLARIMIZA DESTEK OLMAYA ÇALIŞIYORUZ

“2024 – 2025 eğitim öğretim yılı başlıyor. Eğitim öğretim yılı başlamasıyla birlikte okullarımızdaki hazırlıklara Ataşehir Belediyesi olarak destek olmaya çalışıyoruz.  Eğitim – öğretim yılı başlamasıyla birlikte okullarımızda hazırlık Ataşehir Belediyesi olarak destek olmaya çalışıyoruz. Milli Eğitim Bakanlığı okullarının boya talipleri var. Elimizden geldiğince karşılamaya çalışıyoruz. Okulların temizliği ile ilgili bir çalışma başlattık. Eğitim ve öğretim yılı hazır hale getirdik Piri Reis Okulumuzun spor salonu imalatını Büyükşehir imiz ile başlattık.”

“İHTİYAÇ SAHİBİ ÇOCUKLARIMIZ İÇİN KIRTASİYE DESTEĞİMİZ OLACAK”

“İhtiyaç sahibi çocuklarımız için kırtasiye ve beslenme desteğimiz olacak. İhtiyaç sahipler çocuklarımız sosyal inceleme ile belirlenecek. ilkokul çağındaki çocuklarımızın daha iyi bilmesi, gelişim çağını kaçırmamaları için beslenme desteği vermek istiyoruz.”

“DÜNYANIN HİÇBİR YERİNDE SAVAŞ OLMASIN İSTİYORUM.”

“Dünya Barış Günü’nü kutlayan Onursal Adıgüzel 2 aylık dönemde ve önümüzdeki Eylül ayı içerisindeki özel günlerle ilgili mesajını ileterek, Ataşehir’den dünyamıza barış mesajı vermek istiyorum, 1 Eylül Dünya Savaşlarının başladığı gün savaşın etkisini unutmamamız için Barış Günü olarak ilan edilmiş, Dünyanın sadece ülkemizde değil dünyanın hiçbir yerinde Savaş olmasın istiyorum.”

30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI’NI KUTLUYORUM

“30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutluyor, Mustafa Kemal Atatürk vesile arkadaşlarını saygı ve minnetle anıyorum. 4 Eylül Sivas Kongresi’nin yıl dönümü. 9 Eylül İzmir’in kurtuluşun da kutluyorum. 14 Eylül Mevlüt kandilinizi kutluyorum. 19 Eylül’de Gaziler günümüz var. Gazilerimizin gününü kutluyorum. Biz bugünler için çeşitli etkinlikler hazırlıyoruz.”

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ