logo

Okuma Alışkanlığını Teşvik İçin ‘Parkta Kitap Okuma’ Etkinliği Düzenlendi

Okuma Alışkanlığını Teşvik İçin ‘Parkta Kitap Okuma’ Etkinliği Düzenlendi

“Okuyan İnsan Figürü” ile okuma alışkanlığı kazandırmak için Ataşehir Belediyesi’nin desteğiyle Ferhat Özen’in katılımıyla, “Parkta Kitap Okuma” etkinliği düzenlendi.

Recep Kenan / itvhaber.com

Ataşehir Belediyesi’nin desteği Lions ve Rotary kulüpleri katkısıyla  Ataşehir Amfili Park’ta “Kitabını Al Parka Gel” sloganıyla “Okuyan Toplum” projesi kapsamında “Parkta Kitap Okuma” etkinliği düzenlendi.

Okuyan İnsan Figürü”nün görünür kılmanın topluma okuma alışkanlığı kazandırmada önemli olduğunu kaydeden Okuma Araştırmacısı Ferhat Özen, okuma alışkınlığı kazandırmaya yönelik “Okuyan Toplum” ve “Parklarda Kitap Okuma” uygulaması; “Okuyan Park” projelerinin üniversiteler ile yürütülen akademik çalışma olduğunu ifade etti.  

Ataşehir Belediyesi’nin desteğiyle Ataşehir Amfili Park’ta “Kitabını Al Parka Gel” sloganıyla düzenlenen “Parkta Kitap Okuma” etkinliğine destek verenler arasında Fenerbahçe Rotary Kulübü Başkanı Saadet Garan, Salacak Lions Kulübü Başkanı Murat Kırlı, Kadıköy Lions Kulübü Başkanı Gürhan Özalp ve Çatalçeşme Lions Kulübü Başkanı Zeliha Tülin Arbak yer aldı. Ataşehir Belediyesi öncülüğünde yapılan etkinlikte çok sayıda  Lions ve Rotary kulüpleri yer aldılar.

Açık alanda okuyan insan figürü ile okuma alışkanlığı kazandırmaya yönelik, kitap okumayı teşvik amacı ile Ataşehir Atatürk Mahallesi Amfili Park’ta “Parkta Kitap Okuma” adıyla düzenlenen “Açık Hava Kitap Okuma” etkinliğine katılan 118 Y Genel yönetmeni Gamze Aslantürk ile 2420. Bölge Rotary Guvernör Yardımcısı İbrahim Saçlı; okumanın, okuyan toplumun önemi ve okuyan toplum olmanın gerekliliği üzerine konuşmalar yaptılar.

“BÜTÜN AYDINLANMALAR OKUMAYLA OLUŞUYOR”

Ataşehir Belediyesi’nin desteğiyle Amfili Park’ta “Kitabını Al Parka Gel” sloganıyla düzenlenen “Parkta Kitap Okuma” etkinliğine katılan Ataşehir Belediye Teknik Başkan Yardımcısı Leyla Terzi, konuşmasında okumanın önemine işaret ederek, “Etkinliği düzenleyenlere ve etkinlik için Ataşehir’i seçtikleri için teşekkür ediyorum. -Ağaç yaşken eğilir-i hep söyleriz, ama anlamını pek bilmeyiz. Köylerde, kırsalda, şehirde bilmediğimiz, uzanamadığımız bir çok çocuk, kadın çok zor durumda. Bu sorunların aşılmasının tek yolu okumak. Okumak, Okumak, Okumak!.. Bütün aydınlanmalar okumayla oluşuyor.” dedi.

Okumanın önemi, doğru okumanın, okuyucuyu doğru kitapla buluşturmanın okuma alışkanlığı kazanmadaki önemine işaret eden Okuma Araştırmacısı, parklarda okuma etkinliği ve “OkuyanToplum” projesi uygulayıcısı Ferhat Özen, dünyanın en çok kitap okuyan devlet adamı olduğunu vurguladığı Atatürk’ün savaşta ve devlet yönetimindeki başarısının çok ve doğru kitap okumasına bağlandığının altını çizdi.  

Okuyucu ve okumanın tanımını yapan edebiyatçı, Okuma Araştırmacısı ve yazar Ferhat Özen, okuyan çocuğun daha kolay öğrendiğinin vurguladığı konuşmasında, “okuyan insan figürü”nün öneminin altını çizerek “Dizilerde, metrolarda, otobüslerde, vapurlarda ve parklarda –Okuyan İnsan Figürü- nü görünür yapmalıyız. Evlerde çocuklar anne babaları kitap okurken görmeliler. Çocuklar anne babayı model alırlar. Biz -Okuyan Park- uygulamasını yaz aylarında yapıyoruz. Okullar kapanmadan öğrenci ve velilere sunum yapıyoruz. Sunumlarda, anlatımla; çocukları önce Çanakkale’ye Kurtuluş Savaşına götürüyoruz. Sonra da Atatürk’ün cephede bile okuduğu, kitap okuma alışkanlığını anlatıyoruz. Bu, çocuklarda okuma açlığı yaratıyor. ‘Meçhul Kütüphaneci’yi, ‘Eşekli Kütüphaneci’yi anlatıyoruz. Bu anlatım sonrası okumadıklarına dair pişmanlık oluşuyor.” İfadelerine yer verdi.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ