logo

AYİDER Başkanı Hakan Şişik, ‘Konut Alımı İçin Doğru Zaman’

AYİDER Başkanı Hakan Şişik, ‘Konut Alımı İçin Doğru Zaman’

Parası olan yatırımcı ve konut ihtiyacı olanların konuta yöneldiğini kaydeden AYİDER Başkanı Hakan Şişik, konut alımı için doğru zaman olduğuna işaret ediyor.

Recep Kenan / itvhaber.com

Kredili konut satışı için olumsuz bir dönem olarak kabul edilebileceğini belirten AYİDER Başkanı Hakan Şişik, “Elinde nakdi olanlar için bir fırsat dönemi diyebiliriz.” Dedi.

AYİDER Başkanı Hakan Şişik, yaptığı açıklamada, “Konut satışlarındaki bu ivmenin devam edeceğini düşünüyoruz. Özellikle son çeyrekte konut satışları hızlanacaktır. Bu nedenle yılın geçen yıla oranla bir nebze daha yükselerek 1 milyon 300 bin bandını geçeceğini düşünüyoruz.” İfadelerine yer verdi.

AYİDER Başkanı Hakan Şişik, yaptığı açıklamada şu ayrıntılara yer verdi;

AYİDER BAŞKANI HAKAN ŞİŞİK: KONUT ALIMI İÇİN DOĞRU ZAMAN

“Rakamlar da gösterdiği gibi elinde parası olan yatırımcı ve konut ihtiyacı olanlar konuta yöneliyorlar. Burada tüketiciyi ikiye ayırıyoruz. Birincisi barınma ihtiyacı olanlar, kira vermek istemeyip kendi konutunun sahibi olmak isteyenler ikincisi yatırım olarak konutu düşünenler. Her iki gruba da baktığımız zaman şu anda faizler oldukça yüksek seyrediyor.”

“Bir nebze azalış olsa da yüzde 3’ün üzerinde bir faiz oranı var. Kredili konut satışı için olumsuz bir dönem ama elinde nakdi olanlar için bir fırsat dönemi diyebiliriz. Hem fiyatlarda bir çözülme var ki; sektörün de nakit akışına ihtiyacı olduğu için elinde nakdi olanlara indirimler de sağlanıyor. Hem de faizlerin bir süre sonra düşüp konut fiyatlarının yükseleceğini artık herkes biliyor.”

“Bu yüzden de insanlar bu fırsat dönemini değerlendirmek istiyorlar. Aynı zamanda markalı konut projelerinin uyguladığı kampanyaları da gözden çıkarmamamız gerekiyor. Biz konut satışlarındaki bu ivmenin devam edeceğini düşünüyoruz. Özellikle son çeyrekte konut satışları hızlanacaktır. Bu nedenle yılın geçen yıla oranla bir nebze daha yükselerek 1 milyon 300 bin bandını geçeceğini düşünüyoruz.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ