logo

Vali Davut Gül, ‘19 Eylül Gaziler Günü’nde Gazilerle Bir Araya Geldi

Vali Davut Gül, ‘19 Eylül Gaziler Günü’nde Gazilerle Bir Araya Geldi

İstanbul Valisi Davut Gül ve eşi Gülden Gül ev sahipliğinde, 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla kahraman gazilerimiz onuruna yemek programı düzenlendi.

İstanbul Valisi Davut Gül19 Eylül Gaziler Günü” kapsamında düzenlenen  programda gaziler ve aileleri ile bir araya geldi.

Vali Gül, Kahraman Gazilerimiz ile Yemek Programında Bir Araya Geldi

İstanbul Valisi Davut Gül ve eşi Gülden Gül Hanımefendi’nin ev sahipliğinde, 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla kahraman gazilerimiz onuruna yemek programı düzenlendi.

Çatladıkapı Sosyal Tesisleri’ndeki programa; 1. Ordu ve İstanbul Garnizon Komutanı Orgeneral Metin Tokel ve eşi, İstanbul Büyükşehir Belediye 2. Başkan Vekili Gökhan Gümüşdağ, 3. Kolordu Komutanı Korgeneral Sezai Öztürk, Vali Yardımcısı Serap Özmen Çetin, Fatih Kaymakamı Cafer Sarılı, İl Jandarma Komutanı Tümgeneral Yusuf Kenan Topcu, İl Emniyet Müdürü Zafer Aktaş, Sahil Güvenlik Marmara ve Boğazlar Bölge Komutanı Tuğamiral Serkan Tezel, ilgili kurumların temsilcileri, kahraman gazilerimiz ve aileleri katıldı.

Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi müezzini Şükrü Asıleren’in Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan ve İstanbul İl Müftüsü Prof. Dr. Safi Arpaguş’un duası ile devam eden programda Vali Gül, bir konuşma yaptı.

İSTANBUL VALİSİ DAVUT GÜL: “DEVLET OLARAK BÜTÜN İMKÂNLARIMIZLA GAZİLERİMİZİN EMRİNDEYİZ”

Gazilerin 19 Eylül Gaziler Günü’nü kutlayarak sözlerine başlayan Vali Gül, “Vatan için, millet için canını ortaya koyan, bu uğurda gazilik şerefine ulaşan tüm kardeşlerime şükranlarımı sunuyor, sağlık ve afiyetler diliyorum. Aziz şehitlerimizi ve ebediyete irtihal eden gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. Bu vesileyle Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e Gazi ve Mareşal unvanı verilişinin 103. yıl dönümünü tebrik ediyorum. Bizim için şehitlik ve gazilik en büyük onurdur. Hiçbir maddi değerle, hiçbir dünyevi payeyle ölçülemeyecek büyük bir şereftir. Söz konusu vatanı ve millet olunca her birimiz, bu şerefe ulaşmak için hiç düşünmeden canını ortaya koyar. Bu sebeple her ailede bir şehidin hatırası, gaziliğin onur ve gururu vardır. Devletimiz, milletimiz, Silahlı Kuvvetlerimiz, şehitlerimizin ve gazilerimizin vatan, millet, bayrak ve İstiklal uğrunda gösterdiği eşsiz cesaret, feragat ve mertliği hiçbir zaman unutmayacaktır. Biz, devlet olarak bütün imkânlarımızla her zaman gazilerimizin emrindeyiz. Her fırsatta şehitlerimizin ailelerini, gazilerimizi ve ailelerini ziyaret ediyoruz. Ziyaretlerimize, evlerinizde misafir olmaya devam edeceğiz. Sizlere, kahraman ecdadımıza, şehitlerimize layık olmak için var gücümüzle çalışmaya, Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde Türkiye Yüzyılı yürüyüşümüze kararlılıkla devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

Program, Vali Gül ve eşi Gülden Gül Hanımefendi’nin gazilerimiz ile masalarında sohbet etmeleri ve uğurlamaları ile sona erdi.

itvhaber

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ