logo

Ataşehirli Kadınların Girişimcilik Hayalleri AKAGİM ile Gerçek Oluyor

Ataşehirli Kadınların Girişimcilik Hayalleri AKAGİM ile Gerçek Oluyor

Ataşehir Belediyesi, kadın girişimcilerin iş fikirlerini geliştirmek ve büyütmek amacıyla hayata geçirilen AKAGİM projesi, kadınlara destek olmaya devam ediyor.

Ataşehir Belediyesi tarafından, kadın girişimcilerin iş fikirlerini geliştirmek ve büyütmek amacıyla hayata geçirilen Ataşehir Kadın Girişimcilik Merkezi (AKAGİM) projesi, kadınların destekçisi olmaya devam ediyor. AKAGİM sayesinde, kadın istihdamı arttırılarak, kadınların iş hayatında daha çok yer almaları ve başarılı bir kariyere sahip olmaları sağlanıyor.

Ataşehir Belediyesi tarafından 2017 yılında hayata geçirilen Ataşehir Kadın Girişimcilik Merkezi (AKAGİM), kadınlara girişimcilik yolculuklarında rehberlik ediyor. Girişimci kadınlara eğitimler sağlayarak, iş kurma yolculuklarında önemli imkânlar sunan AKAGİM ile kadınlar iş fikirlerini hayata geçiriyor.

Eğitim ve İşbirlikleri

AKAGİM, İŞKUR ile işbirliği yaparak dijital pazarlama ve iş kulübü eğitimleri düzenliyor. Bu eğitimler, kadınların iş dünyasında daha etkin olmasına ve rekabet avantajı kazanmasına katkı sağlıyor. Eğitimlerden bilgi sahibi olarak ayrılan kadınlar, hayata geçirecekleri yeni iş fikirlerini sağlam zemine oturtmuş oluyor.

Kadınlar Seramik Atölyesi İle Hem Öğreniyor, Hem Satışını Yapıyor

AKAGİM’in sunmuş olduğu hizmetler bu kadarla da sınırlı kalmıyor. Uzman Eğitmen eşliğinde kadınlara seramik kursu eğitimi veriliyor. Bu sayede seramik objeler tasarlayan kadınlar, eserlerini alıcılara sunuyor. Seramik objelerin satışını yapan kadınlar, ev ekonomisine katkı sunuyor ve bu iş fikrinden yola çıkarak kendi işletmesini dahi kurabiliyor.

Ata Butik: Kadın Girişimcilere Destek

Ataşehir Belediyesi’nin bir diğer önemli projesi olan Ata Butik, el emeği ürünler üreten kadınlara satış yapma imkânı sunuyor. Bu butik, Ataşehirli kadın girişimcilerin en büyük destekçisi olarak öne çıkıyor. AKAGİM ile tanışarak, gerekli eğitimleri tamamlamış kadınlar, ürettikleri ürünleri kira ödeme sorunu yaşamadan, ücretsiz olarak Ata Butik’ten yararlanarak, satış yapma imkanı buluyor. İşlek bir cadde üzerinde bulunan Ata Butik, alıcıların dikkatini çekiyor.

El Emeği Ürünler ve Sergileme İmkânları

Ata Butik’te, kadınlar kendi tasarladıkları ürünleri, resimleri ve hediyelik eşyaları özenle sergileyerek satışa sunuyor. Birbirinden güzel, farklı ve eşsiz ürünler, alıcılar tarafından rağbet görüyor.

Amigurumi örgü stili ile yapılmış sevimli oyuncaklar, anahtarlıklar, deri çantalar ve daha birçok el emeği ürünler Ata Butik’te meraklılarını bekliyor.

Küçükbakkalköy Prestij Caddesi üzerinde yer alan butik, Pazar günleri hariç her gün 08.30 – 18.30 saatleri arasında açık bulunuyor.

Ata Butik’ten Dönüşümlü Faydalanma İmkânı

Ata Butikte, kadınlar 3 hafta arayla 8 kişilik gruplar halinde ürünlerini sergileyebiliyor. Bu sistem sayesinde, her kadın sırayla dönüşümlü olarak butik hizmetlerinden yararlanarak, kendi el emeği ürünlerini tanıtma fırsatı buluyor.

Kendilerine iş fırsatı yaratan kadınlar, Ata Butik sayesinde dükkân kira bedeli düşünmeden, satışını yapıyor ve kendi ürününün satış bedelinin tamamını kazanıyor.

itvhaber

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ