logo

Ataşehir Belediyesi’nden Milli Voleybolcu Eda Erdem’e Büyük Sürpriz

Ataşehir Belediyesi’nden Milli Voleybolcu Eda Erdem’e Büyük Sürpriz

Ataşehir Belediyesi tarafından yeniden düzenlenip, A Milli Kadın Voleybol Takımı Kaptanı Eda Erdem’in adını verdiği park sporcuların katıldığı törenle açıldı.

Ataşehir Belediyesi, Atatürk Mahallesi’nde yeniden düzenlemesini yaptığı yaklaşık 5 bin metrekarelik parka, A Milli Kadın Voleybol Takımı Kaptanı Eda Erdem’in adını verdi.

Ataşehir Belediye Başkanı Onursal Adıgüzel’in ev sahipliğini yaptığı parkın lansman töreni, Eda Erdem’in yanı sıra Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Mehmet Akif Üstündağ, Türkiye Kadın Milli Voleybol Takımı Baş Antrenörü Daniele Santarelli ve Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç’un katılımıyla gerçekleşti. Eda Erdem’in ismini taşıyacak olan parkın voleybol sahasına da ünlü sporcunun ikon haline gelmiş resmi çizildi.

İlçeye daha yeşil ve sağlıklı yaşam alanları katma hedefiyle hareket eden Ataşehir Belediyesi, Atatürk Mahallesi’nde yenileme çalışmalarını tamamladığı parka, spor hayatında birçok başarıya imza atan ünlü kadın voleybolcu Eda Erdem’in adını verdi.

Baştan aşağıya yenilenen ve içerisinde modern spor alanları bulunduran park, Fenerbahçe Medicana ve A Milli Takım’ın kaptanı Eda Erdem’in hem azminin hem de başarısının gençlere ilham vermesi için onun ismiyle taçlandırıldı.

Ataşehir Belediye Başkanı Onursal Adıgüzel’in ev sahipliğini yaptığı parkın lansman törenine, Eda Erdem’in yanı sıra; Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Mehmet Akif Üstündağ, Türkiye Kadın Milli Voleybol Takımı Baş Antrenörü Daniele Santarelli ve Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç da katıldı.

default

Sahaya Ünlü Voleybolcunun İkon Olmuş Resmi Çizildi

Atatürk Mahallesi’nde Dicle ve Fırat caddelerinin kesişiminde bulunan 4 bin 902 metrekare büyüklüğündeki Eda Erdem Parkı’nın içerisindeki voleybol sahasına da ünlü voleybolcunun resmi çizildi.

Parkta bulunan voleybol sahasında, Türk voleybol dünyasında ikonik bir kare haline gelen fotoğrafının resmedildiğini gören Eda Erdem bu sürprizden çok etkilendiğini belirtip, teşekkürlerini dile getirdi.

Sanatçı Furkan Akhan ve yardımcısı Serdar Çakmak’ın birlikte gerçekleştirdiği Eda Erdem Parkı’nın graffiti çalışması için 10 farklı renk kullanıldı. 60 litre boya ile 24 kutu malzeme harcanarak yapılan graffiti, 13 günde tamamlandı.

default

Başkan Adıgüzel: “Tarihi Bir Açılış gerçekleştiriyoruz”

Parkın lansman toplantısında konuşan Ataşehir Belediye Başkanı Onursal Adıgüzel, “Kıymetli Ataşehirliler, sevgili gençler ve değerli misafirler, bugün burada sizlerle bir arada olmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Hava koşullarına rağmen, bugün sporun, sanatın ve gençliğin enerjisiyle Ataşehirimiz için tarihe geçecek bir açılış gerçekleştiriyoruz. A Milli Voleybol Takımı ve Fenerbahçe Spor Kulübü Kadın Voleybol Takımı Kaptanı, ülkemizin gururu sevgili Eda Erdem’in adını taşıyan parkımızın açılışını yapmaktan çok mutluyuz. Eda Erdem’in Ataşehir’de yaşıyor ve bizim komşumuz olması, bu heyecanı daha da anlamlı kılıyor” dedi.

Başkan Adıgüzel: “Eda Erdem’in Mücadeleci Ruhu Bu Parkta Her Zaman Var Olacak”

Eda Erdem’in sadece başarılı bir sporcu değil, aynı zamanda disiplin ve çalışkanlığıyla gençlere örnek olan lider bir oyuncu olduğunu belirten Başkan Adıgüzel, “Bugün, Eda Hanım’dan aldıkları ilhamla spor yapan tüm Ataşehirli gençlere bu parkı armağan etmek istiyoruz. Genç kızlarımızın voleybol sahası taleplerine katkı sunan sporcularımıza, Fenerbahçe gibi voleybola yatırım yapan kulüplerimize ve başta Sayın Ali Koç olmak üzere herkese teşekkür ediyorum. Türkiye, voleybolda dünya genelinde bir marka haline geliyor. Eda Hanım’ın mücadeleci ruhu, bu parkta her zaman var olacak. Gençlerimiz burada hayallerini gerçeğe dönüştürecek. Ataşehir Belediyesi olarak, gençlerin hayallerine ortak olmak istiyoruz. Daha çok sayıda çocuk ve genç spor yapsın, sanatla ilgilensin ve kendilerini rahatça ifade edebilsinler diye çalışmalarımızı sürdüreceğiz” dedi.

       TVF Başkanı Üstündağ: Eda Erdem’in İsmine Yakışır Bir Açılış Oldu

Açılışta konuşan Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Mehmet Akif Üstündağ şu sözlere yer verdi: “Bu parkın, Türk voleyboluna her şeyini veren, gece gündüz demeden çalışan, kaptanlık ve liderlik yapan Eda Erdem ismini taşıması, camiamız adına bizi son derece mutlu etmiştir. Bu süreçte emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Türk voleybolu, bugün geldiği yerden daha önemli noktalara ulaşacak ve çok daha büyük işler başaracaktır. Yağmura rağmen burada olan herkese teşekkür ederim. Sevgili Eda Erdem, seni çok seviyoruz ve ismine yakışır bir açılış gerçekleştirmekten gurur duyuyorum.”

Santarelli: Geç Oyuncular Harika Bir Rol Model

Türkiye Kadın Milli Voleybol Takımı Baş Antrenörü Daniele Santarelli ise konuşmasında şunları dile getirdi: ‘’Türkiye’de olmak benim için her zaman çok keyifli ve güzel. Eda için burada olmak ise ayrı bir onur ve gurur kaynağı. Bu etkinlikte yer aldığım için çok mutluyum. Bence bu anlamlı hediye, Eda’ya ne kadar önemli olduğunu gösteriyor. O gerçekten değerli ve aynı zamanda genç oyuncular için harika bir model. Eğer bir profesyonel oyuncu hayal etseydim, Eda gibi biri olurdu. Her çocuk için en iyi örnek olduğunu düşünüyorum. Bu hediye sadece Eda için değil, buradaki Türkiye’de yaşayan tüm kız çocukları ve spora gönül veren gençler için. Eda, çok iyi bir profesyonel, oyuncu ve kaptan. Eğer ileride bir rol model örneği vermem gerekirse, Eda ismi her zaman ilk sırada yer alır. Ayrıca, sanırım oradaki kort bizim için de yapıldı. İstediğimiz zaman orada zaman geçirebileceğiz. Burada bulunmaktan büyük bir keyif alıyorum ve Eda ile gurur duyuyorum.”

Eda Erdem: İsmimin Bu Parka Verilmesi Benim İçin Tarifsiz Bir Gurur Kaynağı

Başarılı voleybolcu Eda Erdem de, parkın açılışında yaptığı konuşmada, gençleri spor yapmaya teşvik eden bu tür projelerin önemini vurguladı ve şu sözleri dile getirdi:

“Bugün burada benim adımı taşıyan bu güzel parkın açılışında sizlerle bir arada olmaktan büyük bir onur ve mutluluk duyuyorum. 16 yıldır yaşadığım, dönüşümüne tanıklık ettiğim ve bir parçası olduğum Ataşehir’de, özellikle Atatürk Mahallesi’nde böyle bir parkın var olması ve adımın bu parka verilmesi benim için tarifsiz bir gurur kaynağı. Parklar, gençlerin ve çocukların spor yaparak geleceğe hazırlandığı, komşuların sosyalleştiği önemli buluşma noktalarıdır. Umuyorum ki bu park, özellikle gençlerimiz ve voleybolseverler için böyle bir alan olacak ve sporun geliştirici gücünü en iyi şekilde yansıtacak.”

“Spor Sevgisini Yeni Nesillere Öğreteceğiz”

Erdem konuşmasına şu sözlerle devam etti: “Bu sahalarda yeni nesiller bir araya gelmeyi, takım olmayı ve ortak hedefler için mücadele etmeyi öğrenecek. Burada ayrışmayı değil, birliği ve beraberliği seçerek takım arkadaşlarına sarılacaklar. Bizler de spor sevgisini yeni nesillere aşılayacağız; bu sevgi onlara hayatı, paylaşmayı ve ‘ben değil biz’ demeyi öğretecek. Yetişen bu yeni nesil, kazandıkları motivasyonla ülkemizi daha aydınlık yarınlara taşıyacak. Bugün burada olan herkese, bu projeyi hayata geçirenlere ve emeği geçenlere değer verdiğiniz için çok teşekkür ediyorum. Parkımızın Ataşehir’e ve İstanbul’a hayırlı olmasını diliyorum. Herkesin burada güzel anılar biriktirmesini temenni ediyorum. Çok teşekkürler.”

Konuşmaların ardından kurdele kesim töreniyle parkın yeni ismiyle açılışı yapıldı

Modern spor alanları ve çeşitli spor ekipmanlarıyla vatandaşlara hizmet verecek parkın içerisine; voleybol sahası, yürüme-koşu parkuru, açık hava spor alanları, çocuk oyun alanı, süs havuzu, dinlenme ve oturma alanları, piknik alanları ile köpek gezdirme alanı yer alıyor.

itvhaber

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ