logo

İçerenköy Muhtarlığı Taşınıyor, Bölgesel İstihdam Ofisi Geliyor!

İçerenköy Muhtarlığı Taşınıyor, Bölgesel İstihdam Ofisi Geliyor!

İçerenköy Muhtarlığı, Muhtarlığın da oluru alınarak yapımı tamamlana yeni yerine taşınıyor. Muhtarlığın eski yeri İstihdam Ofisi oluyor.

Recep Kenan / itvhaber.com

Yapımı tamamlanan İçerenköy Muhtarlığı yakın zamanda Yeni yerine taşınıyor. İçerenköy Muhtarlığının Neşet Ertaş Kültür Merkezi’ndeki şu an kullanılan alanı ise İBB Bölgesel İstihdam Ofisi oluyor.

İçerenköy Muhtarlığının neden taşındığını www.itvhaber.com ‘a verdiği röportajda açıklayan Ataşehir Belediye Başkanı Onursal Adıgüzel, taşınan muhtarlık yerinin İBB’nin İstanbul Anadolu Yakasındaki en büyük Bölgesel İstihdam Ofisi olacağını, burada hizmet verecek İBB Bölgesel İstihdam Ofisinin (BİO) binlerce Ataşehirliye iş olanağı sağlayacak bir proje olacağını söyledi.  

“SÖZ VERDİĞİMİZ İSTİHDAM OFİSİMİZİ AÇIYORUZ”

 Ataşehirliler İçerenköy Muhtarlığının neden taşındığını merak ettiğini kaydeden Ataşehir Belediye Başkanı Onursal Adıgüzel, Muhtarlığın İçernköylülerin alıştığı bölgede kalmasına dikkat ettiklerini ifade ederek, “Ataşehirliler, İçerenköy’de Muhtarlığı niye taşıdığımızı merak ediyor. Bizim muhtarlığımızla yaptığımız iletişimde Muhtar dedi ki; -Muhtarlık alışkanlık oluşmuş. Bu bölgede kalırsak iyi olur.- Burada küçük bir muhtarlık 70 metrekarelik bir muhtarlık yaptık.” Dedi.

ANADOLU YAKASINDAKİ EN BÜYÜK İSTİHDAM OFİSİNİ OLUŞTURUYORUZ

Muhtarlığın Bölgesel İstihdam Ofisi olarak Ataşehirlilere ve İstanbullulara hizmet vereceğini vurgulayan Başkan Onursal Adıgüzel, www.itvhaber.com ayaptığı açıklamada. “İçerenköy Muhtarlığının şu an kullandığı yerinde İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin Anadolu yakasındaki en büyük istihdam ofisini oluşturuyoruz. Bu da seçim dönemimizde verdiğimiz sözlerden birinin daha geçirmemizi sağlıyor. Böylece yüz binlerce İstanbullu ve Ataşehirli İçerenköy’deki İstihdam Ofisi ile işle buluşacak. Biz de şunu söylemiştik. 5 yılda 5000 Ataşehirliye özel sektörde iş bulacağız. Bunu istihdam ofisine buraya getirerek 50 bine çıkartacağımızı düşünüyorum.” İfadelerine yer verdi.

İçerenköy Muhtarı Sinan İsabetli Muhtarlığın taşınması kararı ile ilgili yaptığı açıklamada, “Belediyemiz ile yaptığımız görüşmede, İBB’ye İstihdam Ofisi olarak tahsis talebini Ataşehirlilere İstihdam olanağı sağlanacağı için olur verdiklerini ifade ederek; “Biz hizmetimizi daha küçük bir alanda sürdürürüz. İçerenköylüye ve Ataşehirliye iş sağlayacak girişimi engel olmadık. Muhtarlığın alışılmış bölgeden uzaklaşmamasını istedik. Yeni yerimizi bunu dikkate alarak belirledik.” Dedi.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ