logo

Ataşehir’de Ekim Ayı Kültür – Sanat Etkinlikleriyle Başlıyor

Ataşehir’de Ekim Ayı Kültür – Sanat Etkinlikleriyle Başlıyor

Ataşehir Belediyesi Ekim ayında kültür – sanat etkinlikleri Ataşehirlilere yönelik etkinlikler arasında; konserler, gösteriler, söyleşiler ve atölyeler yer alacak.

Ataşehir Belediyesi’nin kültür – sanat etkinlikleri yeni dönemde de tüm hızıyla devam ediyor. 7’den 70’e tüm Ataşehirlilere yönelik yıl boyunca sürecek etkinlikler arasında; konserler, tiyatrolar, sinema gösterimleri, söyleşiler ve atölyeler yer alacak. Ekim ayı etkinliklerinde ise, Cumhuriyetin 101. yıl dönümüne özel olarak konser ve söyleşi hazırlandı.

Ataşehir’i kültür ve sanatın merkezi haline getirmek için kararlılıkla çalıştıklarını belirten Ataşehir Belediye Başkanı Onursal Adıgüzel, “Her yaştan komşumuza hitap eden, yaratıcı düşünmeyi teşvik eden ve sanatı günlük yaşamın bir parçası haline getiren etkinlikler sunuyoruz. Ekim ayı boyunca, kültür ve sanat etkinlikleriyle dolu dolu bir takvimi sunarken, Cumhuriyetimizin 101. yılını büyük bir coşkuyla kutlamaya hazırlanıyoruz. Unutulmaz anılar biriktirmek, keyifli anlar paylaşmak için hepinizi etkinliklerimize davet ediyorum” açıklamasında bulundu.

Etkinlikler 5 Ekim’de Başlayacak

Ekim ayı kültür sanat programının çocuklara özel bölümü; 5 Ekim Cumartesi günüDüştepe Oyun Müzesi’nde düzenlenecekTakı Atölyesi ile başlayacak.

“Yazarlar Çocuklarla Buluşuyor” etkinlikleri kapsamında, Ekim ayında peş peşe 4 cumartesi günü, Yazar “Hafize Çınar Güner ile Etkileşimli Okuma Atölyeleri” düzenlenecek. Süleyman Karadağ Çocuk ve Halk Kütüphanesi’nde saat 14.00’de başlayacak atölyelerde; “Park Canavarı”, “Aslan Doğum Günü”, “Nuri ve Lokum” ve “Atatürk Gibi” kitaplarıyla Etkileşimli Okuma Atölyeleriyapılacak.

6 Ekim Pazar günkü etkinlikler

Çocuk tiyatroları bölümünde 6 Ekim Pazar günü “Petmen: Pet Şişeler Prensi” isimli oyun, İnal Aydınoğlu Kültür Merkezi’nde saat 12.00’de sahnelenecek.

“Çamurdan Saksı Yapımı Atölyesi” Düştepe Oyun Müzesi’nde 2 seans olarak gerçekleştirilecek ve etkinlikler 13.00 ve 14.00’de başlayacak.

Pazar günü devam edecek “Yazarlar Çocuklarla Buluşuyor” etkinlikleri Ayşegül Dede ileAhmet Telli Çocuk ve Halk Kütüphanesi’nde  saat 14.00’de devam edecek.

11-12-13 Ekim Etkinlikleri

“Sinema Konuşmaları” bölümünde11 Ekim Cuma günü “Sinemaya Adanmış Bir Ömür – Atilla Dorsay ile Benim Sevgili 6 Silahşörler’im” etkinliğiMustafa Saffet Kültür Merkezi’nde  saat 19.30’da başlayacak.

12 Ekim Cumartesi günü Okyanusumu Yaratıyorum Atölyesi Düştepe Oyun Müzesi’nde 2 seans olarak gerçekleştirilecek ve etkinlikler saat 13.00 ve 14.00’de başlayacak.

13 Ekim Pazar günüÇocuk Tiyatrosu kapsamında “GulukGuluk: Şarkıcı Yunus Tako” isimli oyun,İnal Aydınoğlu Kültür Merkezi’nde saat 12.00’de sahnelenecek.

Aynı gün, Düştepe Oyun Müzesi’nde Masal Atölyesi ve Evrensel Değerler Çocuk Müzesi’nde de Çocuklar İçin Mitoloji Sohbetleri düzenlenecek.

Çocuklar, Hafta Sonları Atölyelerde Buluşuyor

19 Ekim Cumartesi Düştepe Oyun Müzesi’nde Düş Evim Atölyesi ve İnal Aydınoğlu Kültür Merkezi’nde de Çamurdan Saksı Yapımı Atölyesi yapılacak.

20 Ekim Pazar günü İnal Aydınoğlu Kültür Merkezi’nde “Mevsimini Arayan Karpuz” isimli Çocuk Tiyatrosu sahnelenirken,aynı gün, Düştepe Oyun Müzesi’nde “Özge Doğar ile Çocuk Kitap Kulübü” etkinliği ve Evrensel Değerler Çocuk Müzesi’nde de Masal Atölyesi yapılacak.Ayrıca salon kiralama yoluyla gerçekleştirilen bağımsız etkinlikler arasında yer alan Konuk Yapımlar bölümünde “Mesut Süre ile İlişki Testi” etkinliği düzenlenecek.

Düştepe Oyun Müzesi’nde 26 Ekim Cumartesi günü “Ahşap Boyama Pinokyo Atölyesi”, 27 Ekim Pazar günü ise “Parmak Kukla Atölyesi” düzenlenecek.Ayrıca Pazar günü “Küçük Deniz Kızı” isimli Çocuk Tiyatrosu da İnal Aydınoğlu Kültür Merkezi’nde sahnelenecek.

Cumhuriyetin 101. Yıl Dönümüne Özel Konser ve Söyleşi Düzenlenecek

Cumhuriyetimizin 101. yıl dönümüne özel olarak hazırlanan etkinlikler kısmında 27 Ekim Pazar günü Sinan Meydan ile “Lozan’dan Cumhuriyet’e Çağdaş Türkiye’nin Doğuşu” söyleşisi gerçekleştirilecek, etkinlik İnal Aydınoğlu Kültür Merkezi’nde saat 19.00’da başlayacak. Söyleşinin ardından da Ataşehir Belediyesi Gençlik Senfoni Orkestrası’nın Cumhuriyet Konseri düzenlenecek.

EKİM KİTAPÇIĞI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYINIZ

itvhaber

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ