logo

Ataşehir’in İmar Sorunu Çözülüyor: Dönüşüm Çalışmaları Hızlandı

Ataşehir’in İmar Sorunu Çözülüyor: Dönüşüm Çalışmaları Hızlandı

İBB ve Ataşehir Belediyesi ekipleri, Ataşehir’in yıllardır yaşadığı, kronikleşen imar sorunlarına çözüm getirmek için güçlü bir iş birliği gerçekleştiriyor.

Ataşehir’in kronikleşmiş imar sorunu, “yeşil Ataşehir” vizyonu doğrultusunda, İBB ve Ataşehir Belediyesi iş birliğindeki yeni bir yapılanmayla ele alınarak sonuçlanıyor.

ATAŞEHİR’İN İMAR SORUNU ÇÖZÜLÜYOR: 12 MAHALLEDE DÖNÜŞÜM İÇİN ÇALIŞMALAR HIZLANDI

Ataşehir Belediyesi’nin İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile yaptığı işbirliği sayesinde Ataşehir’de imar planı sorunları çözüme kavuşuyor.

Bu kapsamda Ataşehir’in kronikleşmiş imar sorunu, “yeşil Ataşehir” vizyonu doğrultusunda yeni bir yapılanmayla ele alınarak sonuçlanıyor. 12 mahallede çalışmalar hız kazanırken, kentsel dönüşüm için ise önümüzdeki günlerde KİPTAŞ ile kritik bir toplantı gerçekleştirilecek. Deprem riski nedeniyle, imar sorununun önemine vurgu yapıp, kentsel dönüşümün hızlıca başlaması gerektiğini dile getiren Ataşehir Belediye Başkanı Onursal Adıgüzel, “Deprem meselesi, bizim için en öncelikli ve birinci sırada tuttuğumuz bir konu. Ataşehir’in imar sorunu kalmayana dek, çalışmalarımızı sürdüreceğiz” dedi.

İBB ve Ataşehir Belediyesi, ilçenin yıllardır yaşadığı kronikleşen imar sorunlarına çözüm getirmek için güçlü bir iş birliği gerçekleştiriyor. Kentsel dönüşüm ve planlama çalışmalarının hız kazandığı Ataşehir’de, depreme dayanıklı ve sağlıklı yaşam alanlarının oluşturulması amacıyla, birçok mahallede imar planları tamamlanmaya başladı.

İmar konusuyla alakalı önemli açıklamalarda bulunan Ataşehir Belediye Başkanı Onursal Adıgüzel, kentsel dönüşümün hızlıca başlaması gerektiğini belirterek, deprem gerçeğini hatırlattı.

Ataşehir Belediyesi’nin afet risk haritalarını tamamlayarak ikinci kademe risk tarama sürecine geçtiğini ve ilçe genelindeki 17 mahalleye deprem konteynerleri yerleştirilmeye başladığını ifade eden Başkan Adıgüzel,  depreme yönelik önlemler için sadece bunların yeterli olmadığını da vurguladı.

“Bizim asıl amacımız Ataşehir’de kentsel dönüşümün hızlanması. Bunun için de imar sorunlarının hızlıca çözülmesi gerekiyor” diyen Başkan Adıgüzel, Ataşehir’in mahallelerinde ciddi imar problemleri olduğuna dikkat çekti. Geçmişten bugüne Ataşehir’in kronikleşmiş imar sorunlarının çözülmesi için de İstanbul Büyükşehir Belediyesi yetkilileriyle sürekli ortaklaşa bir çalışma sürdürdüklerini belirten Başkan Adıgüzel, imar bekleyen mahallelerdeki yapı stokunda ciddi bir dönüşüm ihtiyacı olduğunu ifade etti.

İnönü, Kayışdağı ve İçerenköy, Yenisahra ve Ferhatpaşa İmar Çalışmaları Sürüyor

Ataşehir Belediye Başkanı Onursal Adıgüzel, İnönü Mahallesi’nde imar uygulamasının bu yıl sonuna kadar onaylanacağını belirtti. Kayışdağı Mahallesi’nde ise küçük parsellerin dönüşümündeki çekme mesafesi sorunlarının çözümüne yönelik adımların atıldığını ifade ederek, vatandaşların dönüşüm sürecini kolaylaştırmak için çalışmaların tamamlandığını dile getirdi.

Ayrıca, İçerenköy Mahallesi’nde 18. madde uygulamaları için ihale sürecinin başlatıldığını ve vatandaşlara bilgi vermek amacıyla bilgilendirme toplantıları düzenlendiğini belirtti.

Yeni Sahra 2. Etap için planların askıda olduğunu ve Ferhatpaşa Mahallesi’nin planlarının ise tamamlanıp ve çok yakında askıya çıkacağını duyuran Başkan Adıgüzel, “Askı sürecinin ardından itirazların tamamlanmasıyla çalışmalar hız kazanacak” açıklamasında bulundu.

“Ataşehir Belediyesi, KİPTAŞ İle Bir Araya Geliyor”

Ataşehir Belediyesi’nin kentsel dönüşüm kapsamında KİPTAŞ ile önemli bir görüşme gerçekleştireceğini belirten Başkan Adıgüzel, kentsel dönüşüm projelerinin ilerlemesi için bu toplantının sürece önemli katkı sağlayacağını dile getirdi ve kentsel dönüşüm projeleri geliştirmek için ortaklaşa çalışmalar yürüteceklerini belirtti.

Ataşehir’deki her vatandaşın kentsel dönüşüm için dayanıklı binalarda oturmasına destek vermek amacıyla altyapıyı güçlendirmeye çalıştıklarını ifade eden Başkan Adıgüzel, kentsel dönüşüme katkı sunan tüm paydaşlar ile iş birliğine hazır olduklarını duyurdu.

Ataşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürü Haydar Battal da, Ataşehir’in güncel imar durumu hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

17 mahalleden oluşan Ataşehir ilçesinin şuan 12 mahallesinde çalışmaların hız kazandığını belirten Ataşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürü Haydar Battal, “Hedefimiz, her mahallede vatandaşların sesine kulak vermek ve onların ihtiyaçlarına göre projeler geliştirmek ”dedi.

“Hedefimiz, vatandaşlarımızı depreme dayanaklı güvenli binalara kavuşturmak”

Ataşehir ilçesi hakkında önemli açıklamalarda bulunan Haydar Battal, “Ataşehirimiz Anadolu yakasının en prestij ilçesinden olmasına rağmen dönüşüm bekleyen çok mahallelerimiz var. Bu bağlamda 5 mahallemizde yeni plan ve 7 mahallemizde de plan tadilatları çalışmalarımızı hızlandırdık. Hedefimiz hızlıca planları tamamlayıp çok kısa sürede  proje ve ruhsatları düzenleyip, dönüşüme tüm desteği sağlamak ve yurttaşlarımızı depreme dayanaklı güvenli binalara kavuşturmak.” diyerek hızlı bir dönüşüm gerektiğine dikkat çekti.

YENİSAHRA’DA SÜRECİ UZATANLARA YASAL İŞLEM

Yenisahra Mahallesi’nin imar durumu ile ilgili Ataşehir Belediye Başkanı Onursal Adıgüzel’in, bu bölgede dönüşüm yapmak isteyen herkese destek vereceği yönünde taahhüttü bulunduğunu hatırlatan Haydar Battal, “Süreci uzatma niyetinde olan ve inşaat süresini 5,10 yıla yayma düşüncesi olanlarla ilgili gereken hukuki ve yasal bütün işlemlerin yapılacağı yönünde deklarasyon yayınlandı” dedi.

Ferhatpaşa Mahallesi’nin İmar Planları Askıya Çıkıyor

Ferhatpaşa Mahallesi’nde 1/5000 ölçekli imar planlarının devam ettiğini belirten Haydar Battal, planlarda yüksek gerilim hatları, hava trafiği ve askeri havaalanından kaynaklanan bazı sorunlar olduğunu ifade ederek, gerekli değişikliklerin yapıldığını iletti.

Ayrıca tüm bu süreçlerin sonunda, imar planlarının tamamlandığını ve şu an askıya çıkmak üzere olduğunu da dile getirdi.

Ataşehir ilçesinin 17 mahallesinden 12’sinde ciddi plan çalışmalarının sürdüğünü vurgulayarak “Doğru bir plan olmadan, kentsel dönüşüm ve sağlıklı, depreme dayanıklı binalar inşa etmek mümkün değil. Plan notları ve eksiklikler tek tek gözden geçiriliyor” ifadelerini kullandı.

Bu süreçlerin mevzuat gereği zaman aldığını da belirterek, “Süreçleri en hızlı şekilde tamamlamak için çalışıyoruz” dedi.

Esatpaşa, Yeni Çamlıca, Mustafa Kemal ve Aşık Veysel Mahallelerinde Imar Durumu

Esatpaşa Mahallesi’nde bireysel dönüşüm projelerinin hızla devam ettiğini ve bu bölgenin planlama açısından avantajlı olduğunu belirten Haydar Battal, burada yerel sitelerin dönüşümüne yönelik toplantılar düzenleneceğini ifade etti. Yeni Çamlıca Mahallesi’nde ise mülkiyet sorunlarının çözümü için muhtarlar ve sivil toplum örgütleriyle işbirliği yapıldığını vurguladı. Mustafa Kemal ve Aşık Veysel mahallelerinde ise 1/5000 ölçekli imar planlarının tamamlanarak askıya çıktığını, itirazların inceleneceğini ve doğru bir plan oluşturulacağını açıkladı.

12 Ekim’de İBB ve Ataşehir Belediyesi Vatandaşlarla Buluşuyor

12 Ekim 2024 tarihinde Yeni Çamlıca, Mevlana ve Mimar Sinan mahallelerindeki vatandaşlarla bir araya gelinerek, önemli bir imar toplantısı gerçekleştirecek. Bu bilgilendirme toplantısında, mahalle sakinlerinin ihtiyaçları dinlenerek ve ortak çözümler üretilerek, Ataşehir’in daha yaşanabilir bir kent olması hedefi doğrultusunda, imar planları oluşturulacak. Toplantı, 12 Ekim Cumartesi Günü, Yeni Çamlıca Mahallesi, Kubilay Sokak’ta bulunan Güleryüz Davet ve Balo Salonu’nda saat 13.00’da gerçekleşecek.

itvhaber

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ