logo

Naci Görür ’den Malatya Açıklaması, ‘Enerji Transferi, Hasarlı Binalara Dikkat’

Naci Görür ’den Malatya Açıklaması, ‘Enerji Transferi, Hasarlı Binalara Dikkat’

Deprem Uzmanı Naci Görür Malatya Kale ilçesinde meydana gelen Malatya, Diyarbakır, Şanlıurfa, Elazığ, Batman ve Tunceli’yi etkileyen depremle ilgili açıklama yaptı.

Recep Kenan / itvhaber.com

Malatya ve Elazığ yörelerinde DAF üzerinde afet boyutunda bir deprem beklemediğini vurgulayan Prof. Dr. Naci Görür, “Son depremlerde zarar gören, hasar gören binalardan uzak durun. Bunlarda yıkım olabilir.” Uyarısını yaptı.

Malatya’nın Kale ilçesinde meydana gelen depremi değerlendiren deprem uzmanı Bilim Akademisi üyesi Prof. Dr. Naci Görür, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, “Bu gün olan deprem 6 Şubat 2023 depremlerinin bu faya enerji transferinin bir sonucudur. Endişe yok” dedi.

Prof. Dr. Naci Görür, açıklamasında, “Akuşağı-Kale/Malatya’da 6,0 büyüklüğünde deprem oldu. Doğu Anadolu Fay Zonu üzerinde. Biliyorsunuz 2020 yılında Elazığ depremi nedeniyle bu fay büyük ölçüde kırılmıştı. Muhtemelen bu gün olan deprem 6 Şubat 2023 depremlerinin bu faya enerji transferinin bir sonucudur. Endişe yok.” İfadelerine yer verdi.

Açıklamada hasarlı binalardan uzak durulması uyarısını yapan Deprem Uzmanı Naci Görür, “Elazığ’daki ve Malatya’daki heşehrilerime duyuru: Malatya ve Elazığ yörelerinde DAF üzerinde afet boyutunda bir deprem beklemiyorum ama son depremlerde zarar gören, hasar gören binalardan uzak durun. Bunlarda yıkım olabilir. Geçmiş olsun” dedi.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ