logo

Atilla Dorsay İle ‘Benim Sevgili 6 Silahşörler’im’ Üzerine Sohbet

Atilla Dorsay İle ‘Benim Sevgili 6 Silahşörler’im’ Üzerine Sohbet

Gazeteci  Yazar Kadir İncesu moderatörlüğünde ‘‘Benim Sevgili 6 Silaşörler’im’’ kitabı üzerine Atillâ Dorsay ile Mustafa Saffet Kültür Merkezi’nde söyleşi gerçekleşti.

Recep Kenan / itvhaber.com

Atillâ Dorsay ile Gazeteci Yazar Kadir İncesu moderatörlüğünde gerçekleşen söyleşide ‘‘Benim Sevgili 6 Silaşörler’im’’ kitabı üzerine konuşuldu.

Duayen sinema eleştirmeni, yazar Atillâ Dorsay, 11 Ekim Cuma günü Mustafa Saffet Kültür Merkezi’nde (MSKM) 90 Kuşağı yönetmenlerini ele aldığı yeni kitabı ‘‘Benim Sevgili 6 Silaşörler’im’’ üzerine söyleşi gerçekleştirdi.

ATİLLÂ DORSAY İLE BENİM SEVGİLİ 6 SİLAHŞÖRLER’İM

Duayen sinema eleştirmeni, yazar Atillâ Dorsay, 11 Ekim Cuma günü Mustafa Saffet Kültür Merkezi (MSKM)’nde 90 Kuşağı yönetmenlerini ele aldığı yeni kitabı ‘‘Benim Sevgili 6 Silaşörler’im’’ ile gazeteci-yazar Kadir İncesu moderatörlüğünde sinemaseverle buluştu.

Söyleşi sonunda sevenlerine kitaplarını imzalayan Atillâ Dorsay, daha önece de söyleşi ve etkinliklerine katıldığı Ataşehir Belediyesi’ne, Başkan Onursal Adıgüzel ile Mustafa Saffet Kültür Merkezi yönetimi ve emekçileri ile moderatör Kadir İncesu’ya teşekkür etti.

Mustafa Saffet Kültür Merkezi Rıfat Ilgaz Kütüphanesi’nde yapılan tanıtımdan önce eleştirmen yazar Atilla Dorsay’ın hayat hikayesi ve özgeçmişini kısaca anlatan Kadir İncesu; “1970 yılında Yılmaz Güney’in Umut filmiyle Türk Sineması yazılarına başlayan Atilla Dorsay, o günden beri büyük bir tutkuyla, adanmışlıkla sinema yazılarına devam etmiştir. 90’larda yepyeni sinema anlayışı geliştiren, kendinden sonraki kuşakları da etkileyen Reha Erdem, Nuri Bilge Ceylan, Yeşim Ustaoğlu, Zeki Demirkubuz, Derviş Zaim ve Semih Kaplanoğlu üstüne eleştirilerini “Benim Sevgili 6 Silahşörler”’im adlı kitabında bir araya getirdi.

Ömrünü sinemaya adayan Atilla Dorsay konuğu olduğunu kaydeden moderatör Kadir İncesu, eleştirmen yazar Atilla Dorsay’a son kitabı ve yazarlığı döneminde yaşadıklarıyla ilgili sorular sorarak, sevenleri ve sinemaseverlerin Dorsay’a ilişkin ayrıntıların yer aldığı söyleşi gerçekleştirdi.

Eleştirileri ile ilgili yazdığı yazılar konusunda birbirinden renkli anılarını paylaşan Atilla Dorsay, kendisini dinlemeye gelen sevenleri ve sinemaseverlere anılarından örnekler vererek söyleşiye renk kattı.

ATİLLÂ DORSAY ‘‘BENİM SEVGİLİ 6 SİLAHŞÖRLER’İM’’ ADLI KİTABI ÜZERİNE

1970 yılında Yılmaz Güney’in Umut filmiyle Türk Sineması yazılarına başlayan Atillâ Dorsay, o günden beri büyük bir tutkuyla, adanmışlıkla sinema yazılarına devam etmektedir. 90’larda yepyeni sinema anlayışı geliştiren, kendinden sonraki kuşakları da etkileyen Reha Erdem, Nuri Bilge Ceylan, Yeşim Ustaoğlu, Zeki Demirkubuz, Derviş Zaim ve Semih Kaplanoğlu üstüne eleştirilerini ‘‘Benim Sevgili 6 Silahşörler’im’’ adlı kitabında bir araya getirdi.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ