logo

Onursal Adıgüzel, ‘Kentsel Dönüşüm Sürecinde Kolaylaştırıcı Oluruz’

Onursal Adıgüzel, ‘Kentsel Dönüşüm Sürecinde Kolaylaştırıcı Oluruz’

Ataşehir’de görev yapan basın mensupları ile bir araya gelen Başkan Onursal Adıgüzel,  kentsel dönüşüm sürecinde kolaylaştırıcı olacaklarını ifade etti.

Recep Kenan / itvhaber.com

Yerel seçimden sonra 200 güne yaklaştığı görev süresini değerlendiren Ataşehir Belediye Başkanı Onursal Adıgüzel, bir araya geldiği gazetecilere önemli açıklamalarda bulundu.

Basın buluşmasında www.itvhaber.com temsilcisi Recep Kenan’ın da aralarında olduğu gazeteciler ile bir araya gelen Ataşehir Belediye Başkanı Onursal Adıgüzel, “Kentsel Dönüşüm” çalışmalarında kolaylaştırıcı olacaklarını kaydetti.

YASAL SÜRECİ TAMAMLAMIŞ FİRMAYA RUHSATI VERİRİZ

“Kentsel Dönüşüm” çalışmaları ile ilgili açıklama yapan Başkan Onursal Adıgüzel, “Kentsel dönüşüm sürecinde sadece kolaylaştırıcı olabiliriz. kentsel dönüşüm yapmak isteyen firma bütün süreci tamamlamış bir eksiği olmadan prosedüre uygun olarak dosyasını bize teslim ettikten sonra, biz onun en hızlı şekilde imalat sürecini başlatması için hızlandırıp hayata geçiririz. Ruhsatını veririz.” Dedi.

BELEDİYENİN YAPABİLECEĞİ SADECE KOLAYLAŞTIRICILIK

Kentsel dönüşüm sürecinde Ataşehir Belediyesi’nin yapabileceğinin sadece kolaylaştırıcılık olduğunu kaydeden Başkan Onursal Adıgüzel, yaptığı açıklamada, “kentsel dönüşüm yapmak isteyen firma bütün süreci tamamlamış bir eksiği olmadan prosedüre uygun olarak dosyasını bize teslim ettikten sonra, biz onun en hızlı şekilde imalat sürecini başlatması için hızlandırıp hayata geçiririz. Ruhsatını veririz. Bu alanda bir sorun yaşayan varsa hem çalışma arkadaşlarım, hem de ben her an onları dinlemeye hazırım. Ataşehir’de vatandaşın kentsel dönüşüm yapması için tam destek veriyoruz. Kolaylaştırıcı olacağız. Ataşehir’e yatırım yapmak isteyen firmalara da engel çıkarmak değil, kolaylaştırıcı oluruz. Yeter ki vatandaşlar anlaşsınlar. her türlü hukuki prosedürü tamamlamasınlar. biz onlara destek oluruz.” İfadelerine yer verdi.

İBB, KİPTAŞ İLE PROTOKOL İMZALIYORUZ

Vatandaşın Kentsel Dönüşümde devlet garantisi istediğine işaret eden Başkan Onursal Adıgüzel, KİPTAŞ’ın başta geldiği bu kurumlar arasında Emlak Konut ve TOKİ’nin yer aldığını, kaydederek; “önümüzdeki hafta İstanbul Büyükşehir Belediyesi, KİPTAŞ ve Ataşehir Belediyemizin taraf olduğu bir protokol imzalayacağız.” Dedi. 

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ