logo

Onursal Adıgüzel, ‘Ataşehir de Ekonomik Krizden Etkilendi’

Onursal Adıgüzel, ‘Ataşehir de Ekonomik Krizden Etkilendi’

Ataşehir’de görev yapan basın mensupları ile bir araya gelen Başkan Onursal Adıgüzel,  Belediyenin de ülkedeki ekonomik krizden etkilendiğini söyledi.

Recep Kenan / itvhaber.com

31 Mart seçimlerinde açık farkla seçilen Ataşehir Belediye Başkanı Onursal Adıgüzel, bir araya geldiği gazetecilere önemli açıklamalarda bulundu.

Basın buluşmasında www.itvhaber.com temsilcisi Recep Kenan’ında aralarında olduğu gazeteciler ile bir araya gelen Ataşehir Belediye Başkanı Onursal Adıgüzel, Belediyenin de krizden etkilendiğini söyledi.

İLLER BANKASI %40 KESİNTİ YAPTI

İller Bankası’nın ödenekten vergi borcuna yüzde 40 kesinti yaptığını, maaşları ödemekte sıkıntı çektiklerini, maaş ödemelerindeki aksamalar nedeniyle uyku uyuyamadığını ifade eden Başkan Onursal Adıgüzel, maaş ödemelerindeki gecikmenin birkaç sebebi olduğunun altını çizerek,  bu aydan sonra düze çıkacaklarını, maaş ödemelerinde aksamanın yaşanmayacağını söyledi.

NİSAN MAAŞINI ÖDEYEMEYECEK DURUMDA TESLİM ALDIM!

Belediyeyi Nisan ayı maaşını ödeyemez durumda teslim aldıklarını ifade eden Onursal Adıgüzel, çeşitli kaynaklardan oluşturdukları bütçeyle bu güne kadar gelmeye çalıştıklarını, 18 uygulamasının önemli bir bütçesi olmadığını, ihale sürecinin bu nedenle aksamadığını kaydetti.

SGK BORÇLARI ÇOK YÜKSEK

Türkiye geneli gibi Ataşehir’in de ekonomik krizden etkilendiğinin altını çizen Onursal Adıgüzel, kendi içinde hizmet kalitesinden ödün vermeden, masrafları azaltarak kendi içinde küçülmeye çalıştıklarını kaydederek, “Ataşehir Belediyesi’nin çok yüksek seviyede SGK borçları var. Bu borcu yapılandırmak ya da bir şekilde çözmek için her türlü yolu deniyoruz. Büyükşehir ile de konuşuyoruz. SGK il müdürlüğümüzle de konuşuyoruz. Bakanlıkla da konuşuyoruz. Onlar da bu konuda çeşitli alternatifler sunuyorlar. Biz de -neler yapabiliriz-e bakıyoruz. Ataşehirimizi de bu dertten kurtaracağız en yakın zamanda.” Dedi. 

BEN SATARMIYDIM? BAŞKA DEĞERLENDİRİRDİM!

Aday gösterildikten 1 hafta sonra satılan NOVADA AVM ile ilgili de açıklama yapan Başkan Onursal Adıgüzel, bu konuda sorulacak sorunun o dönemin siyasetçilerine sorulması gerektiğini kaydederek; “İki tarafa da sorulmalı. İktidara da muhalefete de sorulmalı. Ben hiçbir itiraz hatırlamıyorum satışla ilgili. CHP iktidarsa diğer partiler de niye burayı satıyorsunuz diye itiraz etmemiş. İl Başkanlığımız seçim döneminde böyle satışlasın doğru olmadığına yönelik genelge gönderdi. Belediye başkanımız partiden de istifa etmişti. Satışı tamamladı. Bu süreçte satış yapılmasını etik bulmuyorum. Açık, kamu ihale kanununa göre yapılmış satış. Ben satar mıydım diye sorarsanız; ben başka değerlendirirdim.” Şeklinde konuştu.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ