logo

‘Yenidoğan Çetesi Skandalı’ Sadece İhmal Yada Suistimal Değil!

‘Yenidoğan Çetesi Skandalı’ Sadece İhmal Yada Suistimal Değil!

CHP Ataşehir İlçe Kadın Kolları tarafından ülkemizde son günlerde yaşanan ve vicdanlarımızı sarsan “yenidoğan çetesi” skandalı ile ilgili basın açıklaması yapıldı.

Recep Kenan / itvhaber.com

Hülya Çiçek başkanlığındaki CHP Ataşehir İlçe Kadın Kolları son günlerde yaşanan ve vicdanlarımızı sarsan “yenidoğan çetesi” skandalı ile ilgili basın açıklaması yapıldı.

EN SAVUNMASIZ VARLIKLARIMIZ; BEBEKLERİMİZ

TUSAŞ saldırısı şehitlerine rahmet, yaralılara şifa dileği ile başlayan, “yenidoğan çetesi” skandalına dikkat çekilen açıklamada; “Vicdanlarımızı sarsan “yenidoğan çetesi” skandalı, sadece bebeklerin değil, insanlık onurunun da hiçe sayıldığı bir trajediyi gözler önüne sermiştir. En savunmasız varlıklarımız olan bebeklerimizin, karanlık çıkarlar uğruna hayatlarını kaybetmesi, her birimizi derin bir kedere ve öfkeye sürüklemiştir.” İfadeleri yer aldı.

“YENİDOĞAN SKANDALI” SAĞLIK SİSTEMİMİZE GÜVENİ SARSMIŞTIR

CHP Ataşehir Kadın Kolları tarafından yapılan açıklamada, “Doğum sonrası yoğun bakıma ihtiyaç duyan bebekler, güven içinde şifa bulmaları gereken hastanelerde ne yazık ki kâr amaçlı bir sistemin kurbanı olmuşlardır. Yenidoğan çetesinin, bebekleri uygun sağlık hizmeti alacakları yerler yerine, kazanç sağlayacakları hastanelere yönlendirdiği; onların hayatlarını tehlikeye attığı gerçeği yüreklerimizi dağlamaktadır. Enfeksiyona açık ortamlar, gereksiz yatışlar ve gecikmiş tedaviler sonucunda bebeklerin yaşamını yitirmesi, sağlık sistemimize duyulan güveni derinden sarsmıştır.” İfadelerine yer verildi.

SORUMLULARIN CEZALANDIRILMASINI YÜKSEK SESLE HAYKIRIYORUZ

“Yenidoğan çetesi” skandalı ihmal ya da suistimal olarak nitelemenin doğru olmayacağı vurgulanan açıklamada,  “Bu, insanlığa karşı işlenmiş bir suçtur. Bebeklerin hayatları üzerinden maddi kazanç sağlanması, hiçbir vicdanın kabul edebileceği bir şey değildir. Çocuklarımızın hayatını çalan, ailelerin umutlarını söndüren bu canice planların ardındaki sorumluların en ağır şekilde cezalandırılması gerektiğini yüksek sesle haykırıyoruz.” Denildi.

CUMHURİYET HALK PARTİSİ ATAŞEHİR İLÇE KADIN KOLLARI BASIN AÇIKLAMASI:

Bugün Ankara TUSAŞ’ta yaşanan hain terör saldırısında hayatlarını kaybeden şehitlerimize Allahtan rahmet yaralılara acil şifalar diliyoruz.

Ülkemizde son günlerde yaşanan ve vicdanlarımızı sarsan “yenidoğan çetesi” skandalı, sadece bebeklerin değil, insanlık onurunun da hiçe sayıldığı bir trajediyi gözler önüne sermiştir. En savunmasız varlıklarımız olan bebeklerimizin, karanlık çıkarlar uğruna hayatlarını kaybetmesi, her birimizi derin bir kedere ve öfkeye sürüklemiştir.

Doğumdan sonra yoğun bakıma ihtiyaç duyan bebekler, güven içinde şifa bulmaları gereken hastanelerde ne yazık ki kâr amaçlı bir sistemin kurbanı olmuşlardır. Yenidoğan çetesinin, bebekleri uygun sağlık hizmeti alacakları yerler yerine, kazanç sağlayacakları hastanelere yönlendirdiği; onların hayatlarını tehlikeye attığı gerçeği yüreklerimizi dağlamaktadır. Enfeksiyona açık ortamlar, gereksiz yatışlar ve gecikmiş tedaviler sonucunda bebeklerin yaşamını yitirmesi, sağlık sistemimize duyulan güveni derinden sarsmıştır.

Bu olay, sadece bir ihmal ya da suistimal değildir. Bu, insanlığa karşı işlenmiş bir suçtur. Bebeklerin hayatları üzerinden maddi kazanç sağlanması, hiçbir vicdanın kabul edebileceği bir şey değildir. Çocuklarımızın hayatını çalan, ailelerin umutlarını söndüren bu canice planların ardındaki sorumluların en ağır şekilde cezalandırılması gerektiğini yüksek sesle haykırıyoruz.

Cumhuriyet Halk Partisi Ataşehir İlçe Kadın Kolları olarak, bu korkunç olayın sonuna kadar takipçisi olacağız. Bizler anneler, ablalar, kardeşler olarak bu acının hesabını sormaktan asla geri durmayacağız. Yenidoğan çetesinin paraya çevirdiği her can, bizim de canımızdan gitmiştir. Bu bebeklerin hayalleri ellerinden alınmıştır, ailelerin dünyası başlarına yıkılmıştır.

Devlet yetkililerini ve adalet kurumlarını, bebeklerimizi korumak ve gelecekte benzer acıların yaşanmasını önlemek adına daha sıkı denetimler ve düzenlemeler yapmaya davet ediyoruz. Hiçbir aile bir daha evladını böyle bir ihmal ve suç zincirinin kurbanı olarak kaybetmemelidir.

Bizler, bu ülkede çocuklarımızın güven içinde büyüyebileceği bir düzenin kurulması için sesimizi yükseltmeye devam edeceğiz. Unutmayalım ki; bebeklerin canı, insanlığın namusudur!

Kamuoyuna saygıyla duyururuz.

Cumhuriyet Halk Partisi Ataşehir İlçe Kadın Kolları

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ