logo

İstanbul’un Kültürel Mirası Dijitalde

İstanbul’un Kültürel Mirası Dijitalde

İstanbul’daki kültür hazinelerinin keşfi için İstanbul Valiliği tarafından Ziraat Katılım Bankası’nın katkıları akıllı şehir projesi olan “Dijital İstanbul” hayata geçirildi.

İstanbul Valisi Davut Gül, İstanbul Valiliği’nin yeni bir akıllı şehir projesi olan “Dijital İstanbul” hayata geçirildiğini açıkladı.

Dijital İstanbul ile İstanbul’un Kültürel Mirası Dijitale Aktarıldı

İstanbul’daki kültür hazinelerinin keşfi için İstanbul Valiliği tarafından Ziraat Katılım Bankası’nın katkıları ile yeni bir akıllı şehir projesi olan “Dijital İstanbul” hayata geçirildi. İstanbul Valisi Davut Gül, projenin detaylarını Dijital İstanbul Karekod Uygulaması Tanıtım Toplantısı’nda açıkladı.

Ümraniye İstanbul Finans Merkezi Ziraat Kuleleri’ndeki toplantıya; Cumhurbaşkanlığı Finans Ofisi Başkanı Prof. Dr. Göksel Aşan, Ümraniye Kaymakamı Yüksel Çelik, Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım, İl Kültür ve Turizm Müdürü Hüseyin Keskin, İstanbul Finans Merkezi (İFM) Genel Müdürü Ahmet İhsan Erdem, Ziraat Katılım Yönetim Kurulu Başkanı Alpaslan Çakar, Ziraat Katılım Genel Müdürü Metin Özdemir ve ilgili kurumların temsilcileri katıldı.

Tanıtım toplantısında Vali Gül, Ümraniye Belediye Başkanı Yıldırım, İl Kültür ve Turizm Müdürü Keskin ve Ziraat Katılım Genel Müdürü Metin Özdemir birer konuşma yaptı.

İSTANBUL VALİSİ DAVUT GÜL: “PROJEMİZ ZİRAAT KATILIM’IN ÖNDERLİĞİNDE, İLK ETAPTA 200 CAMİMİZDE BAŞLADI”

Tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada Vali Gül, “Her dönemin kendi içerisinde bir ruhu var. Son 20 yılda özellikle Cumhurbaşkanımızın liderliğinde, Vakıflar Genel Müdürlüğümüz başta olmak üzere kamu kurum ve kuruluşları ecdat yadigarı eserleri ihya ediyor. Öncelikle değerlerimizin ayakta durması lazım. 20 senenin sonunda geldiğimiz noktada eserlerin tamamına yakını restore edildi, korundu ve tanıtıma hazır hale geldi. Bunları, İstanbul’umuza gelen yabancı turistlere tanıtmak artık boynumuzun bir borcu oldu. Bunun dışında İstanbul’da yaşayan yaklaşık 16 milyon hemşehrimiz var. Gerek çocuklarımız, gençlerimiz ve kendimiz gezdiğimizde, herhangi bir eserle ilgili bilgi almak istediğimizde bazen kulaktan dolma bilgilerin gerçekmiş gibi anlatıldığına şahitlik ediyoruz. Aslında yüzyıllardır ayakta duran ve kimliğini muhafaza eden ecdat yadigarı eserlerimiz kulaktan dolma bilgilerle değerleri düşürülüyor. Bunun için Ziraat Katılım’ın önderliğinde, ilk etapta 200 camimizde bu uygulama başladı. İkinci etabında çalışacağımız cami sayımız 600 ama 40 bine yakın eserimiz var. İnşallah, bunlardan gezilebilecek olanları, bu kapsamda Ziraat Katılım gibi başka sponsorlarla sosyal sorumluluk projeleri ile herkesin bir ucundan tuttuğu bu projeyi, İstanbul’umuza ve Türkiye’mize kazandırmış olacağız. Öncelikle projeye destek veren Ziraat Katılım Genel Müdürüne ve bütün emeği geçen Ziraat Katılım ailesine teşekkür ediyorum. Bu uygulamayı yapan firmamıza teşekkür ediyoruz. Programın hayırlı olmasını diliyorum.” ifadelerini kullandı.

Program, kurdele kesimi ve Vali Gül ile beraberindekilerin Dijital İstanbul Karekod Uygulamasını deneyimlemeleri ile sona erdi.

DİJİTAL İSTANBUL İLE İSTANBUL’UN EŞSİZ KÜLTÜREL MİRASI DİJİTALLEŞTİRİLDİ

Dijital İstanbul, Valiliğimiz ve Ziraat Katılım Bankası’nın katkıları, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Vakıflar Genel Müdürlüğü, Milli Saraylar Başkanlığı ve İl Müftülüğü olmak üzere şehrimizin paydaşları ile hazırlandı. Dijital İstanbul ile, İstanbul’da ilk aşamada en çok ziyaret edilen 200 esere, tüm akıllı cihazlar ile uyumlu çalışan, Türkçe, İngilizce, Almanca, Rusça ve Arapça olmak üzere 5 farklı dilde eserlere ilişkin https://dijitalistanbul.org web sitesi üzerinden doğru ve anlaşılır bilgi veren, 60 metreden okunabilecek şekilde kare kod teknolojili panolar asıldı. Uygulamanın, İstanbul’daki tüm tarihi eserleri kapsayacak şekilde yaygınlaştırılması hedefleniyor.

itvhaber

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ