logo

30 Nisan 2015

10. İşçi Filmleri Festivali Ataşehir’de 3 Mayıs’ta Başlıyor

10. İşçi Filmleri Festivali Ataşehir’de 3 Mayıs’ta Başlıyor

10. Uluslararası İşçi Filmleri Festivali 3 Mayıs Pazar akşamı saat 20.00’da Ataşehir’de Feryal Öney ile Sadık Gürbüz’ün sahne alacağı açılış gecesiyle başlıyor.

Recep Kenan / itvhaber.com

10. Uluslararası İşçi Filmleri Festivali kapsamında 3 Mayıs Pazar akşamı saat 20.00’da Ataşehir’de açılış gecesi yapılacak.

Feryal Öney ile Sadık Gürbüz’ün sahne alacağı Deniz Gezmiş Parkı’nda açılış programında Soma belgeseli gösterimi de yer alıyor.

“İşimiz gücümüz yaşamak” sloganıyla iş cinayetlerini gören ve gösteren 10. Uluslararası İşçi Filmleri Festivali, bu yıl da festival kapsamında özel etkinlikleri içinde barındıracak. 2 Mayıs günü merkezi olarak İstanbul’da, eş zamanlı olarak Ankara, İzmir ve Diyarbakır’da açılışı yapılacak olan festival, 3 Mayıs Pazar günü saat 20.00’da ise Ataşehir’de bir açılış gerçekleştirecek.

Halkevleri ve Ataşehir Kent Konseyi tarafından Deniz Gezmiş Parkı’nda düzenlenecek olan açılış etkinliğinde Feryal Öney ve Sadık Gürbüz sahne alacak. Dinletilerin ardından Kolektif Sinema tarafından anlatılan “Soma: Bir Avuç Kömür İçin Bir Ömür” belgeselinin gösterimi yapılacak.

Dünyanın Birçok Ülkesinden Zengin Bir Film Programı

Festival süresince 22 adet uluslararası, 53 adet de Türkiye’den olmak üzere toplam 75 adet uzun ve kısa kurmaca, belgesel film seyirciyle buluşacak.

Ankara İşçi Filmleri Atölyesi tarafından üretilen bizzat işçilerin kendilerinin filmlerini çektiği 5 adet belgesel,  “Soma:Bir Avuç kömür için Ömür Verenlere”, “Vedat Türkali”, “Kobane’den Sabaha Doğru (Berroj)”, “Yırca’da Zeytinlik Direnişi”, sinema emekçilerini anlatan “Motör” ve bir çok belgesel izleyiciyle buluşacak..

İlksen Başarır’dan “Atlı Karınca”, Ömer Levendoğlu’ndan “Mavi Ring” gibi Türkiye’den

“İki Gün Bir Gece”, Costa Gavras’tan “Kapital” uluslararası kurmaca filmler olarak gösterilecek filmlerden bazıları. Polonya Silezya bölgesindeki maden işçilerini anlatan üçlemeden “Tacın İncisi” filmi 2008 yılında İFF’de gösterilmişti. Üçlemenin ikincisi olan “Siyah Toprağın Tadı” filmi de, Türkiye’de ilk defa yine, İFF’de gösterilecek.

1914 yılında ABD’de, Colorado’da, direnen maden işçilerinin katliamını anlatan “Palikari” filmini, yönetmeni Soma kurbanlarının anısına gösterilmesini istedi.

Çin’de akıllı telefon fabrikalarındaki işçilerin koşullarını anlatan “Apple’ın Tutulmayan Sözleri”,  “Cebimde Kan var”, “Utanç İmparatorluğu” isimli belgeseller, Rainbow Collective tarafından üretilen ve Bangladeşli 8 yaşında bir çocuk işçinin yaşam mücadelesini anlatan “Mass a Bhat” ve “Kumaştaki Gözyaşları” gibi işçi belgeselleri “İşimiz Gücümüz Yaşamak” diyenleri anlatıyor.

4 İlde Gösterimlerin Yapılacağı Salonlar:

İstanbul’da Fransız Kültür Merkezi, Beyoğlu Sineması, İstanbul Halkevi, Aynalı Geçit Etkinlik Mekanı, Macar Kültür Merkezi, Romanya Kültür Merkezi, Barış Manço Kültür Merkezi, Kadıköy Halkevi, Nazım Hikmet Kültür Merkezi, TAK Tasarım Merkezi-Kadıköy, Ali İsmal Korkmaz Parkı,

Ankara’da  Çağdaş Sanatlar Merkezi, Nazım Hikmet Kültür Merkezi, Sinetopya, Batıkent  Halkevi, Dikmen Ahmed Arif Parkı, Mamak Feyzullah Çınar Parkı,

İzmir’de Fransız Kültür Merkezi, İzmir Mimarlık Merkezi, Konak Halkevi Salonu, Menderes Kültür Merkezi,  Buca Halkevi, Bilgi Atölyesi ve mahalle gösterimleri

Diyarbakır’da ise  Cegerxwin Gençlik Kültür ve Sanat Merkezi Sinema Salonu, Diyarbakır Evi,  Sol Mekan.

İnternet Sinema Salonu Uygulaması

İşçi Filmleri Festivali’nde bu yıl ikinci defa ‘Internet Sinema Salonu’ uygulaması  gerçekleştirilecek. Festival filmlerinden seçilen 16 adet film 1-10 Mayıs 2015 tarihlerinde, sadece 22:00-00:30 saatleri arasında  her gün www.capul.tv adresinde gösterilecek.

Internet salonu gösterimlerinde yer alacak filmler sadece festival programında belirlenen saatler içinde izlenebilecek.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ