Son Dakika
Ataşehirlileri siyasetçileri ve yöneticileri ile sizlerle buluşturan söyleşi dizisinde, Milliyetçi Hareket partisi Ataşehir İlçe Başkanı Fatih Çobanoğlu sizlerle.
Recep Kenan/Ataşehirweb.com
Ataşehirlileri siyasetçileri ve yöneticileri ile sizlerle buluşturmayı amaçlayan bir dizi söyleşi kapsamında, Milliyetçi Hareket partisi Ataşehir İlçe Başkanı Fatih Çobanoğlu’nu buluşturduk sizlerle.
Ataşehir’i, Ataşehir’in sorunlarını konuştuk sizlerin adına. Biz sorduk, Başkan Fatih Çobanoğlu samimi cevaplar verdi. Seçimlerin de yaklaştığı bu günlerde değerlendirme sizlerden…
Milliyetçi Hareket partisi Ataşehir İlçe Başkanı Fatih Çobanoğlu’nun yeni yıl ile ilgili düşüncelerini alabilir miyiz?
Çok yoğun ve sürekli gündemin değiştiği, hiç unutamayacağımız bir 2012 yılını geride bıraktık. Yüreğimizi ciddi manada yakan birçok şeyin olduğu bir yıl. PKK terör örgütünün zirve yaptığı, söylemlerinin ciddi manada boylarını aşan şeyler haline geldiği bir dönem yaşadık. Bu süreç hepimizi üzdü.
2013 yılının içinde bulunduğumuz bu ilk günleri ile alakalı ciddi kaygılara kaptırdı bizi. Çünkü mevcut iktidar 2015 seçimlerine kadar süreci yönetecek. Bununla alakalı olarak ta yeni Anayasa hazırlıkları ile ilgili çalışmaların olduğu ve Başkanlık Sistemi tartışmalarının hızlandığı bir dönem olacak. 2013 yılı bu manada çok önemli. Biz yerel siyasetçilerin 2014’te ki sınava hazırlık yılı olacak aynı zamanda. Biz bununla ilgili olarak ta hazırlıklara başladık Ataşehir Milliyetçi Hareket partisi Teşkilatı olarak.
Ataşehir Milliyetçi Hareket Partisi Teşkilatı olarak, Ülkü Ocakları’nın da katkısı ile şimdiden hazırlık sürecine başladık. Seçim çalışmalarının hazırlıklarının startını verdik birlikte. Hedefimiz yerelde de genelde de iktidar olma mücadelesini verecek bir çalışma temposu içerisine girmek. Bizler bulunduğumuz, sorumlu olduğumuz noktalardaki eksikleri belirleme çalışması içerisindeyiz. Bölgemizdeki verileri toplama sürecindeyiz. Mahalli teşkilatlarımızla yaptığımız toplantılarla eksiklikleri belirliyoruz. Bölgemizdeki genel durum nedir? Neler yapmamız lazım? Mahalli teşkilatlarımızla istişare süreci başlattık.
Bu toparladığımız verilerin üzerine ve sonrasında adaylıklar ile ilgili çalışma yapılacak. Daha sonrada; Ataşehir Milliyetçi Hareket Partisi Teşkilatları olarak zaten hep olduğumuz, saha çalışmalarına adaylarla başlayacağız. Ataşehir Milliyetçi Hareket Partisi Teşkilatları olarak bundan sonraki süreçte adaylarla birlikte çalışarak, daha çok adayları ön plana çıkaracak çalışmalar yaparak, adayları vatandaşa getirerek, adaylara vatandaşların ellerini sıktırarak çalışmalarımıza devam edeceğiz.
Dünü ve bugünü ile Ataşehir’in bir değerlendirmesini yapar mısınız?
Ataşehir bu manada her şeye aç. Tapusu ile imarı problemleri ile yapılanması ile topyekun bir sorun oluşturmuş durumda. 4 ilçenin kenarlarından ayrılan 17 mahallemiz var Ataşehir’de. Bu 17 mahallenin 14’ünde tapu ve imar problemleri var.
Sıfırdan bir belediye almış CHP. Ataşehir’e ne koyarsanız gözükür. Çünkü Ataşehir diğer ilçelerden ayrılan ve uzak noktalarından oluşmuş bir ilçe. Çok şeye ihtiyacı olmasına rağmen, bizim gözlemimiz bu süre içerisinde, Cumhuriyet Halk Partisi belediyecilik anlamında göz doldurur bir çalışma yapıp projeler ortaya koyamadı.
Son yaşanan süreç içerisinde medyaya düşmüş bir takım hadiseler var. Biz bu konuda neyin ne olduğunu bilmeden çok konuşmak ve yargılamak ta istemiyoruz. Muhalefet kanadı, AKP mecliste evraksal bazda takip ettikleri için onlardaki bilgiler bizde yok. Alamıyoruz da zaten. Onlar başka bir şey söylüyor, Belediye yetkilileri ise mevcut yapılanma içerisinde savunmaya geçiyor. Onun için bu konuda biz yargı sürecini beklemek durumundayız.
Ataşehir’de, özellikle Yenisahra ve Barbaros mahallelerinde yeni bir yapılanmaya gidildiği için bu yapılanmaların sonucunun vatandaşın lehine dönüşüm sağlayacak bir politika izleyecek siyasi yapının belediyede yönetime gelmesi lazım.
Bizim de adylarımızı sahaya çıkartma sebeplerimizden biri bu. Çünkü vatandaşın yarın evinin elinden gideceği binasının toprağının elinde gideceği bir süreç olacak. Ve bu süreçte meramını anlatabilecek, muhatap olabilecek elini sıkabildiği, muhabbet edebildiği ve ismen tanıdığı birini göreve çağırması gerekiyor. Yerel siyasette bu manada genel siyasetten çok farklı yol izlenmektedir.
Bu konuda, vatandaşların evlerini, arsalarını kaybetmeleri kaygısını yaşatacak bir duyum, ya da bilginiz mi var?
Bizler vatandaşlarımızla oturduğumuz ortamlarda karşılaşıyoruz bu kaygılarla. Tapusu olmayan yerlerde, örnek veriyorum; Yeni Çamlıca’da şuulandırma hadisesi ta Ümraniye Belediyesi’nden kalma. Yerine sahip olmak adına iki kere üç kere ödeme yapmış ama hala tapusunu alamamış bu insanlar. Ben bunu çok net olarak ifade edebilirim. Çünkü ben bizim belediye başkanı adayımıza bu konuda söz verdirtemedim. Söz verenlerin bugün verdikleri sözü yerine getiremediklerini görünce verdikleri sözlerin altında kalma konusunda sıkıntıları olması gerektiğini düşünüyoruz.
İmar sorunu, tapu sorunları ve şuulandırma ile ilgili sorunları konusunda ısrarımıza rağmen; “ben hakim olmadığım dosyaların önümde olmadığı konularda kimseye söz veremem.”demişti.
Ama hem Cumhuriyet halk Partisi hem de Adalet ve Kalkınma Partisi adayları söz vermiştir. AKP nasıl söz verdi anlamışta değilim. Yıllardır Ümraniye Belediyesi’nde ve Büyükşehir’de iktidardalar. Cumhuriyet halk Partisi de sözler verdi ama hala çözümlenmiş değil.
İBB Meclisince Onaylanan 1/5000’lik Yenisahra ve Barbaros mahallelerinin imar planı ile ilgili görüşünüzü alabilir miyiz?
Birinci etap Yenisahra Barbaros imar planlarının İBB meclisinde onaylanması çok olumlu tabi. Vatandaşın lehine olan şey bizi mutlu eder. Kimin yaptığı önemli değil. Doğru olanın her zaman yanındayız. Bu kadar uzaması olumsuz bir durum. Ataşehir Belediyesi ile Büyük Şehir Belediyesi’nin uyumsuzluğu sonucu olmuştur. Ya da seçim politikası da olabilir. Seçime bırakmak istemiş olabilirler. “Büyükşehir ile uyumlu olsun Ataşehir Belediyesi” söylemini uyguluyorlardı ama tutmadı. Ataşehir Belediye Başkanı eylem de yapınca başarısız oldular. Vatandaşın lehine oluşan her şeyin arkasındayız. Bunu kimin yaptığı önemli değil. AKP yapmış, CHP yapmış önemli değil. İBB Başkanı Kadir Topbaş’ın da bu işi daha fazla geciktirmeden çözüm gerçekleştirmiş olması memnuniyet verici bir durum.
*Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi İBB Başkanı Kadir Topbaş’a teşekkür ettiği pankartlar astırdı.
Evet, teşekkür pankartları astığını biliyorum Ataşehir Belediye Başkanının. Takip ettik. Sonuçta vatandaşın lehine gelişmiş bir karardır. Memnuniyet verici bir durum bu.
*Bölgenin dönüşümü için yeterli buluyor musunuz onaylanan son imar planlarını?
Hakim olmadığım bir konu üzerinde konuşmamamın doğru olmadığını düşünüyorum. Ama komşu binalarla emsallerin aynı olması vatandaşlarımızın hayrınadır diye düşünüyorum.
Önümüzdeki günlerde gündemi oluşturacak olan “Yeni Anayasa” ve “Başkanlık “ tartışmaları ile ilgili görüşleriniz nedir?
Yeni Anayasa çalışmaları ile ilgili olarak çok fazla bilgimiz yok bizim. Gurup Başkan Vekilimiz Oktay Vural beyin en son açıklaması “Masadan kalkmayacağız.”şeklinde.
Bizim Yeni Anayasa Çalışmaları hakkında kaygılarımız var. Yeni Anayasa tartışmaları ile birlikte Başkanlık sistemi de tartışılır hale geldi. Başkanlık sistemi ile ilgili de kaygılarımız var.
Genel Başkanımız, Gurup Başkan Vekillerimiz ve Milletvekillerimiz bu kaygılarımızı gündeme getirmeye çalışıyorlar. Başkanlık sisteminin Türkiye’nin bugünkü konjonktüründe sonucun nereye varacağını tahmin edebiliyoruz. Bu manada Başkanlık Sistemi ile ilgili de ciddi kaygılarımız var.
Bunu da dile getiriyoruz her fırsatta. Ama bu günkü mevcut iktidar başkanlık sisteminde ısrar ediyor. İktidar başkanlık sistemini gerçekleştirme çabası içerisinde.
Yani Anayasa ile kaygılarımız var. Büyükşehir yasası ile ilgili ciddi rahatsızlıklarımız var. Bununla alakalı çok önergeler verdik. En azından bu seçimden sonraya bırakılması için mücadele verdik. Ama nihayetinde meclisteki sayı ile alakalı bir durum.
Büyükşehir yasası ile İl Özel İdarelerinin kaldırılması, Büyükşehirlerde yönetimin tek sesli hale gelmesi sonucunu oluşturur mu sizce?
Bizim kaygılarımız da o yönde. Büyükşehir Yasasının çıkması, akabinde başkanlık sisteminin tartışılıyor olması, süreci eyalet sistemine sürükleyebilir. Ondan sonrası da bölünme sürecinin başlamasıdır. Hiç bir şey birden gerçekleşmez. Yavaş yavaş olgunlaşma süreci, pişme süresi var. Bunlar bizim öngörülerimiz, kaygılarımız. Büyükşehir yasası, Başkanlık sistemi, eyalet sistemi ve sonucunda bölünmeye varması kaygımızı belirtmeliyiz.
Bu günlerdeki Abdullah Öcalan’ında “Namaz kılıyor”, “İmam Hatip mezunu”, “İşte şöyle adamdı okuldayken, böyle adamdı” okul arkadaşı televizyonlarda. Onunla alakalı beyanlar almak, gündeme getirmek, sürecin hangi noktaya gideceği ile alakalı tablo hakkında fikir veriyordur.
Biz bu milletin milliyetçisiyiz. Bizim dümenimiz şimdi duvarda asılı. Milletimiz bize görev ve yetki verirse memleketimizin yönetiminde dümene geçeriz.
Yakın geçmişte Genel Başkanlık seçimi ve yaşadığınız Kongre ile ilgili bir değerlendirme yapar mısınız?
Bütün medyanın yakından takip ettiği, Türkiye’nin hatta dünya kamuoyunun yakından takip ettiği ve gündemine oturduğu bir kongre süreci gerçekleştirdik. Milliyetçi Hareket Partisi, ilçelerden iline kadar çok adaylı hatta Genel Merkezde bile birçok adayın çıktığı, yarıştığı demokratik süreci anlının akı ile tamamladı. Bu da diğer siyasi partilere örnek olsun.
Bütün adaylarımızın özgürce adaylılarını açıkladıkları, söylemek istediklerini söyledikleri, konuşabildikleri bir süreç gerçekleşti. Kongre sürecinde adayların sahada görünür olması teşkilata bir heyecan getirdi. Bizleri tetikledi. Bu manada en demokratik biçimde, birlik bütünlük içerisinde, Genel Başkanımız bütün adayların elerini sıkarak süreç tamamlanmıştır. Artık önümüze bakıyoruz.
Önümüzde yakın bir gelecekte Yerel seçimler yaşanacak. Yaklaşan seçimlerle ilgili çalışmanız hangi aşamada?
Seçimlere bir sene gibi bir süre var. Seçim süreci ile alakalı, Milliyetçi Hareket Partisi Ataşehir Teşkilatı olarak biz mahalleler düzeyinde teşkilatlarımızın durumlarını tespit etmek, eksiklerini ve bunların bulunduğu yerlerdeki verilerini toplamak için çalışmalara başladık. Belediyecilik çalışmaları olacağı için adaylarımıza veri toplamaya başladık. Adaylarımıza argüman, donanım, arşiv, bilgi ve veriler oluşturabilmek için mahallelerdeki, bölgelerindeki sorunların neler olduğunu, yapılanların neler olduğunu, (mevcut belediye başkanlarının neler yaptığı) belediyeyi alırsak bizim neler yapabileceğimizi anlatabileceğimiz bir veri oluşturmaya çalışıyoruz.
Her mahallenin temsilciliğindeki arkadaşlarımız bulundukları yerlerle ilgili bizlere bilgi getirecekleri toplantılarımızı düzenlemeye başladık.
Bu verilerin ışığında hazırlayacağımız programlarla adaylarımızın sahada çalışma planlarımızı yapacağız.
Hayalinizdeki Ataşehir’i anlatır mısınız? Belediyeyi alırsanız nasıl bir Ataşehir hedefliyorsunuz?
Ataşehir çok ciddi projelere imza atılabileceği, yapılanmasının da buna müsait olduğu bir yer. Ataşehir İstanbul’un yıldızı olabilecek noktada, konumda olan bir yer. Bunu ehil insanların, hak hukuk bilen insanların, Başbuğun söylediği gibi;”Çalmayacak, çaldırmayacak adayların ve yöneticilerin” idareyi alacağı bir süreç yaratmak istiyoruz. Hayallerimiz bu yönde.
Bunları gerçekleştirmek için mücadele edeceğiz. Çalınmadığı, hısızlığın olmadığı, haksızlığın yapılmadığı, yolsuzluğun yapılmadığı, herkesin hakkını verebilecek bir yapının olduğu ortamda en güzel projeler gerçekleşir.
Ataşehir’in en önemli sorunu sizce nedir?
Bütün ilçelerin bir merkezi var Ataşehir dışında. Bu imar çalışmaları yapılırken Ataşehir’in bütünlüğünü sağlayacak topyekün bir imar planı çalışmasının yapılamasının çok önem arz ettiğini düşünüyorum. Bütün ilçelerin bir merkezi, çarşısı var. Ama Ataşehir’in ne merkezi nede bir çarşısı var. Yenisahra’daki vatandaşımızın işi olduğunda Kadıköy’e, Örnek mahallesindeki bir vatandaşımız ise Üsküdar’a, diğer bölgelerde kendine yakın merkezlere gidiyor. Ataşahir’de bir merkeze gelemiyorlar. Yok, çünkü Ataşehir’de böyle bir merkez.
Önümüzdeki günlerde imar planı ve benzeri konularda insanları bilgilendirme toplantısı gibi çalışmalar yapmayı planlıyor musunuz?
Bizim şöyle bir sorunumuz var; büyükşehirde meclis üyelerimiz yok, İl genel meclisi üyemiz bir tane arkadaşımız var koskoca İstanbul’da. Ataşehir belediyesinde meclis üyemiz yok ki, ilçemizin yapılanma çalışmaları ile ilgili verilerimiz olsun. Henüz yeni çıkmış bir çalışma. Yeterli bilgi bize ulaştığı zaman bizde bilgilerimizi vatandaşlarımızla paylaşırız.
Son olarak Ataşehirlilere neler söylersiniz?
Bizler Milliyetçi hareket Partisi olarak insanlarımıza, imkanlarımızın izin verdiği doğrultuda ulaşmaya çalışıyoruz. Bu manada biz iktidara talibiz. Biz bunu başarabilecek inanca ve kudrete sahibiz. Bunu Başarabilecek kadroya da sahibiz. Sadece insanlarımızın bizi önyargısız kabul etmelerini istiyoruz. Yerel belediyecilikte İstanbul ölçeğinde bir temsilcimizin olmamasının handikaplarını yaşıyoruz.
Anakara Beypazarı örneğinde Mansur beyin aracılığı ile MHP belediyeciliğinin örneğini vermiştir.
Bu manada İstanbul’da gösterebileceğimiz bir belediyecilik örneğimiz yok. Bu konuda insanlarımızın desteklerini bekliyoruz…
Etiketler: Adalet ve Kalkınma Partisi » AKP » Ataşehir » Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi » Ataşehir Belediyesi » Ataşehir Milliyetçi Hareket partisi Teşkilatı olarak » Ataşehir’e ne koyarsanız gözükür » Ataşehir’in sorunları » Ataşehirliler » ataşehirweb.com » Barbaros » Barbaros imar planı » Başkan Fatih Çobanoğlu » Başkan Kadir Topbaş » Başkanlık sistemi » Başkanlık tartışmaları » Büyük Şehir Belediyesi » CHP » Cumhuriyet Halk Partisi » Fatih Çobanoğlu » Gurup Başkan Vekilimiz Oktay Vural » İBB » İBB Başkanı Kadir Topbaş » İBB meclisi » MHP » MHP Ataşehir İlçe BaşkanıFatih Çobanoğlu » Milliyetçi Hareket partisi Ataşehir İlçe Başkanı » Milliyetçi Hareket Partisi Ataşehir İlçe Başkanı Fatih Çobanoğlu » Milliyetçi Hareket Partisi Teşkilatı » Onaylanan 1/5000’lik Yenisahra ve Barbaros imar planı » Recep Kenan » Seçimler » siyasetçiler » söyleşi » şuulandırma » Ülkü Ocakları » Ümraniye Belediyesi » yeni anayasa » Yeni Çamlıca » Yenisahra » Yenisahra imar planı » yöneticiler
BENZER HABERLER