Son Dakika
23 yıl önce arabasına yerleştirilen bomba ile katledilen araştırmacı- gazeteci yazar Uğur Mumcu Ataşehir’de CKD Ataşehir Şubesi tarafından yapılan etkinlikle anıldı.
Recep Kenan/itvhaber.com
Araştırmacı yazar-gazeteci Uğur Mumcu, katledilişinin 23. Yıldönümünde Cumhuriyet Kadınlar Derneği Ataşehir Şubesi tarafından Zübeyde Hanım Hizmet İçi Eğitim Enstitüsü’nde düzenlenen etkinlikle anıldı.
Sevgi Gügümcüoğlu başkanlığındaki Cumhuriyet Kadınları Derneği (CKD) Ataşehir Şubesi tarafından Zübeyde Hanım Hizmet İçi Eğitim Enstitüsü’nde düzenlenen anma etkinliğine konuşmacı olarak; gazeteci yazar Mehmet Faraç, Atatürk Araştırmacısı ve Uğur Mumcu’nun çocukluk arkadaşı Eriş Ülger ve tiyatro sanatçı ve Nazım Hikmet Kültür ve Sanat vakfı başkanı Rutkay Aziz konuşmacı olarak katıldılar.
SUÇLARI ATATÜRKÇÜ OLMAK
Alıntı okuduğu Uğur Mumcu’nun iki yazısından birinin 45 yıl öncesine ait olduğunu belirten, Cumhuriyet Kadınları (CKD) Ataşehir Şube Başkanı Sevgi Gügümcüoğlu demokrasi ve faili meçhullerle ilgili 45 yıl önce yazıklarının bugünde geçerli olduğunu ifade ettiği Uğur Mumcu’yu anma etkinliğinde itvhaber.com’a yaptığı açıklamasında; “24 Ocak 2016’dayız. 1993’ün 24 Ocağında bir devrim şehidi verdik. Devrimin şehidi; Uğur Mumcu… Sadece o değildi. Birçok devrim şehidimiz var. Bunların tek suçları vardı; Atatürkçü olmak, Cumhuriyetçi olmak, antiemperyalist olmak, laik olmak. Yobazlığa, teröre karşı gelmek… Biz Cumhuriyet kadınlarının da hedefi bu… Zaten Uğur Mumcu bunu bizim için söylemiş. Hedefimiz bu. Onların hepsini saygıyla, sevgiyle anıyoruz” dedi.
UĞUR MUMCU’NUN VERDİĞİ MÜCADELE BİTMEDİ, BİTMEYECEK
Uğur Mumcu’nun bu gün yaşıyor olsa, “Mehmet Faraç’ın konuşmasında dediği gibi kalemini kırmış isyan etmiş olurdu” sözleri ile günümüzdeki gazetecilerin durum ile ilgili tespitlerini dile getiren Güğümcüoğlu, “İlk içeri alınacak kişi olurdu. Ergenkon’dan hapiste vefat etmiş olurdu” şeklinde konuşarak Uğur Mumcu’nun verdiği mücadelenin bitmediğini, bitmeyeceğini kaydetti.
VATAN SEVGİSİ HER ŞEYDEN ÖNCE GELİRDİ
Uğur Mumcu ile olan çocukluk anılarından örnekler anlatan Eriş Ülger; “O, 6 yaşında ne idiyse 1993’te de aynıydı. Devrimci, dürüst, hoşgörülü, Atatürkçü ve vatanını seven bir arkadaşımdı. Uğur için vatan sevgisi her şeyden önce gelirdi. Uygarlığın temsilcisi idi” şeklinde konuştu.
YAŞIYOR OLSAYDI İLK İÇERİ ATILANLARIN ARASINDA OLURDU
Korkusuzluğu ve dik duruşuna vurgu yapan Mehmet Faraç, Mumcu’nun yaşıyor olsa bu gün de hukuksuzluklarla mücadelesine devem edeceğinin altını çizerek; “Uğur Mumcu namuslu ve korkusuz olduğu, dik durduğu için benim önderimdir. Uğur Mumcu yaşıyor olsaydı ilk içeri atılanların arasında olacağı Ergenekon safsatasıyla uğraşıyor olurdu” dedi.
Konuşmaların son bölümünde Tiyatroya sanatçısı Rutkay Aziz, Uğur Mumcu’nun Sakıncalı Piyade kitabının sahneye uyarlanışını anlatarak, Mumcu’nun çok özel bir insan olduğunu kaydetti.
Etkinlik, CKD Oratoryosu’nun Uğur Mumcu için yazılan “Uğurlar Olsun” adlı eseri seslendirmesinden sonra etkinliğe katılanların hep bir ağızdan 10. Yıl Marşı’nı okumalarıyla sona erdi.
Etiketler: Araştırmacı » Ataşehir » CKD » CKD Ataşehir Şubesi » Cumhuriyet Kadınları Derneği » Faili Meçhul » gazeteci » Sakıncalı Piyade » Uğur Mumcu » yazarBENZER HABERLER