logo

Anaokul Öğretmenlerine Atık Pil Eğitim Semineri

Anaokul Öğretmenlerine Atık Pil Eğitim Semineri

Ataşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü, TAP Derneği işbirliğiyle Anaokulu öğretmenlerine yönelik atık pil konulu “Eğiticilerin Eğitimi Semineri” düzenledi.

Ataşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü, Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği (TAP) işbirliğiyle Anaokulu öğretmenlerine yönelik atık pil konulu “Eğiticilerin Eğitimi Semineri” düzenledi.

Ataşehir Cemal Süreya Etkinlik Salonu’nda düzenlenen seminerde; atık pillerin ne olduğu, doğaya zararları, toplama ve saklama koşullarının nasıl olması gerektiği konuları hakkında bilgiler anlatıldı.

“Eğitimcilerin Eğitimi Semineri”ne Ataşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Ayten Kartal, TAP Derneği Teknik ve Eğitim Uzmanı Yüksek Kimya Mühendisi Savaş Arna, Proje Sorumlusu Çevre Mühendisi Seyhan Öz Ulucan ile Anaokulu öğretmeni eğitimciler katıldı.

Çevre Mühendisi Seyhan Öz Ulucan eğitim seminerinde yaptığı sunumda; atık pilin ne olduğu, türleri, kullanımı, atık pillerin toplanması ve bertaraf edilmesi gibi konularda dikkat edilmesi gereken hususlar hakkında bilgiler verdi.

Çevre bilincinin çocuklara küçük yaşlarda aşılanması için özellikle Anaokulu öğretmenlerine ve ailelere büyük işler düştüğünü ifade eden Ulucan, “Çocuklardaki farkındalığı erken yaşlara çekmek amacıyla Ataşehir Belediyesi ile birlikte çeşitli kampanyalar ve yarışmalar düzenliyoruz. Bu projeler sayesinde öğrencilere atık pil toplama alışkanlığı kazandırılmış oluyor” dedi.

İhtiyaçlar doğrultusunda pillerin alması gerektiğini söyleyen Ulucan, özellikle küçük yaştaki çocuklardan düğme pilleri uzak tutulmalı dedi.

“EKONOMİSİ SIFIR OLAN TEK ATIK PİLLERDİR”

Pillerin çok değişik türde taşınabilir cihazlarda kullanıldığını ve günlük yaşantımızın ayrılmaz bir parçası olduğunu söyleyen Tap Derneği Teknik ve Eğitim Sorumlusu Savaş Arna, “Ekonomisi sıfır olan tek atık pillerdir. Pil aslında küçük bir kimya deposudur. Pilleri rastgele çöpe atmak tehlike arz edebilir. Serin ve rutubetsiz yerlerde muhafaza edilmelidir. Alınan her türlü pilin altında son kullanma tarihine mutlaka bakılmalıdır” dedi.

Programın sonunda, Savaş Arna, eğitimcilerin sorularını yanıtladı. Seminerin bitiminde Ataşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü tarafından, eğitimcilere atık pil toplama ile ilgili broşürler dağıtıldı.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ