logo

İmamoğlu, ‘Üsküdar’ı Yağmur Çilesinden Kurtardık’

İmamoğlu, ‘Üsküdar’ı Yağmur Çilesinden Kurtardık’

Üsküdar sahili Çavuşdere sonrası, ikinci etabı Bülbüldere Yağmursuyu Tüneli’nin delme işlemi tamamlanması nedeniyle İBB Başkanı İmamoğlu’nun katıldığı tören düzenlendi.

İSKİ’nin yaptığı çalışmayla Üsküdar’ı yağmur çilesinden kurtardıklarını belirten İmamoğlu, İstanbul’un her köşesinde yapılmamış hangi iş varsa, şu kısacık 1 yılda çözüme kavuşturan İSKİ’yi tebrik ediyorum. Bu kıymetli bakış açısı bizim her kurum ve birimimizin bakış açısıdır” dedi.

İMAMOĞLU: “BİREYLERİN DEĞİL, TOPLUMUN ÇIKARLARINI KORUYAN BİR YÖNETİMİZ”

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Üsküdar Meydanı ve sahilinde yaşanan su baskınlarını sona erdirecek, “Bülbüldere Yağmur Suyu Tüneli”nin son delme işlemini gerçekleştiren TBM cihazının yeryüzüne çıkarılması nedeniyle düzenlenen törende konuştu. Beş ay gibi kısa bir sürede tamamlanan delme işlemi nedeniyle İSKİ’yi kutlayan İmamoğlu, “Alt yapıdan üst yapıya ya da şehrin tüm yeşil alanlarını ve de en önemli konusu olan depremi önceleyen bir anlayışla süreci yönetmeye devam ediyoruz. Bu anlamda, İSKİ de bizim gurur duyduğumuz; önceliğini iyi planlamış, yatırımlarını ona göre yapan, kıymetli kurumlarımızın başında geliyor” dedi. Yönetim anlayışlarının temelini, katılımcılık ve şeffaflık kavramlarının oluşturduğuna dikkat çeken İmamoğlu, “Ne yapılmak istendiğini halkıyla paylaşan, bütçesini anlatan, bireysel ya da bir grubun ya da bir ferdin, bir ailenin çıkarı üzerinden değil; bu şehirde yaşayan bütün ailelerin çıkarlarını korumakla yükümlü olduğunu hisseden, tümüyle halka ait olan her kuruşun hesabının verilmesiyle alakalı yükümlülüğü olduğunu bilen bir yönetim anlayışıyla İBB’yi, o büyük çatıyı yönetiyoruz; yönetmeye devam edeceğiz” diye konuştu.

İSKİ, 4 Mayıs 2018’de, “Asya Bölgesi 5. Kısım Müteferrik Atık Su, Yağmur Suyu Kanalı ve Çavuşdere –Bülbüldere Tünel İnşaatı”na başladı. Üsküdar Meydanı ve sahilinde, küresel iklim değişikliklerinin etkilerine bağlı olarak da yaşanan ani yağmur suyu baskınlarına son vermek amacıyla başlatılan proje, 2019’un Ocak ayından itibaren durma noktasına geldi. 23 Haziran seçimleriyle birlikte, ikinci kez İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanlığı’na seçilen Ekrem İmamoğlu’nun ilk talimatlarından biri, söz konusu projenin hızlandırılması oldu.

TBM GÖREVİNİ TAMAMLADI

Projenin, Üsküdar sahili ve Çavuşdere arasındaki 822 metrelik bölümünün kazı çalışmasını gerçekleştiren TBM (Tunel Boring Machine – Tünel Açma Makinesi), 21 Mart’ta İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı İmamoğlu’nun katılımıyla, yer üstüne çıkarılmıştı. Projenin ikinci ve son kademesi kapsamında yer alan 3 bin 200 milimetre çapında, 906 metre uzunluğundaki Bülbüldere Yağmursuyu Tüneli’nin delme işlemini gerçekleştiren TBM de görevini tamamladı. TBM’in görevini tamamlaması nedeniyle, Üsküdar Meydanı’nda bir tören düzenlendi. Törende İmamoğlu’na, CHP Ankara milletvekili Ali Haydar Hakverdi ile birlikte İBB üst yönetimi eşlik etti.

“İSKİ İLE GURUR DUYUYORUZ”

Törende, İSKİ Genel Müdürü Raif Mermutlu, yaklaşık 5 ayda tamamladıkları proje ve çalışmalarla ilgili detaylı bilgiler paylaştı. Mermutlu’nun ardından konuşan İmamoğlu, İstanbul’un ve İstanbullunun hakkını koruyan bir yönetim anlayışına sahip olduklarını belirtti. Önceliklerinin “iş yapmak” olduğunu vurgulayan İmamoğlu, “Alt yapıdan üst yapıya ya da şehrin tüm yeşil alanlarını ve de en önemli konusu olan depremi önceleyen bir anlayışla süreci yönetmeye devam ediyoruz. Bu anlamda İSKİ de bizim gurur duyduğumuz; önceliğini iyi planlamış, yatırımlarını ona göre yapan kıymetli kurumlarımızın başında geliyor. Bu anlamda İSKİ Genel Müdürü’ne, genel müdür yardımcılarına, yönetim kuruluna ve bütün çalışanlarına yürekten teşekkür ediyorum. Her birinin emeğine sağlık” dedi.

“ŞEHİRDE YAŞAYANLARIN ÇIKARLARINI KORUMAKLA YÜKÜMLÜYÜZ”

Yönetim anlayışlarının temelini, katılımcılık ve şeffaflık kavramlarının oluşturduğuna dikkat çeken İmamoğlu, “Ne yapılmak istendiğini halkıyla paylaşan; bütçesini anlatan; bireysel ya da bir grubun ya da bir ferdin, bir ailenin çıkarı üzerinden değil, bu şehirde yaşayan bütün ailelerin çıkarlarını korumakla yükümlü olduğunu hisseden; siyasi anlamda hiçbir hükmün iradesiyle yönetilen değil, tam anlamıyla kamu hassasiyetiyle, tümüyle halka ait olan her kuruşun hesabının verilmesiyle alakalı yükümlülüğü olduğunu bilen bir yönetim anlayışıyla İBB’yi, o büyük çatıyı yönetiyoruz; yönetmeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

“ANLATILMAYA, ANLATMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

Ana prensiplerinin, toplumun, “Evet; bu kurum, benim kurumum. Bu iş, benim işim. Bu belediye, benim belediyem” demesini sağlamak olduğunun altını çizen İmamoğlu, şunları söyledi:

“Bizim, başından beri en önemsediğimiz durum budur. İştiraklerimiz belki de hiç bu kadar duyulmamıştı. Yatırımlarımız hiç bu kadar anlatılmamıştı. Anlatılmaya, anlatmaya devam edeceğiz. Eksik bir şey varsa, gideceğiz onu tamamlayacağız. Yanlış bir şey varsa, düzelteceğiz. Bir yanlış yapılmışsa, topluma bunu anlatıp, özür dileyeceğiz. Geri çekeceğiz. Tam tersine; doğru bir biçimi varsa, ona yönleneceğiz. Kamu ahlakı dediğimiz şey, kamu yönetimindeki prensiplerin, ahlaklı bir şekilde devreye konulma biçimi, gerçekten çok, ama çok önemli. Toplum, bu ortamları gördüğünde, liyakat esaslı süreç yönetimlerini hissettiğinde, kapsayıcı bir modelle, herkesi içine katan bir anlayışla, çalışanlarıyla iş ürettiğinde, sadece tek tip ya da tek görüşe sahip insanların değil; karma bir biçimde, toplumun her bireyinin kendi kabiliyetinin, marifetinin vasıtasıyla bir işi elde ettiğini gördüğünde, gerçekten bu şehre, bu memlekete olan inancı da o ölçüde büyüyecektir.”

“ÜSKÜDAR’I YAĞMUR ÇİLESİNDEN KURTARDIK”

Üsküdar ile geçmişe dayalı manevi ve ticari bağları bulunduğunu aktaran İmamoğlu, semtin tarihi önemine dikkat çekti. “Kuzguncuk’tan Salacak’a, Üsküdar’ın her noktasında farklı kavramlarıyla buraya değer katacak işleri yaptık ve yapmaya devam ediyoruz” diyen İmamoğlu, Salacak’tan Harem’e kadar olan hatta yapacakları çalışmalarla ilgili bilgi verdi. İSKİ’nin yaptığı çalışmayla Üsküdar’ı yağmur çilesinden kurtardıklarını belirten İmamoğlu, “Bugün de gerçekten önemli olan Bülbül Deresi’nin, yağmur suyu tüneli ile ilgili TBM çıkışını hep birlikte alkışlayacağız. Yapılmak istene şey, gerçekten bu güzel kentin, güzel ilçesinin, bu tarihi bölümünün yakışan bir şekilde, hiçbir yağmurda, hiçbir ortamda insanların kullanımını engelleyici bir fiziksel sorun yaşamamasını sağlamak olacak. Eminönü’ndeki altgeçitten tutun Beşiktaş Meydanı’na, Ortaköy’den Kartal’a, Tuzla’ya, Pendik’e, Beylikdüzü’nden Esenyurt’ta insanların canını alan dereye varıncaya kadar, İstanbul’un her köşesinde  yapılmamış hangi iş varsa, şu kısacık 1 yıla, hatta 7-8 aydaki yoğun çalışmalarla hayatın önceliklerini -gereksiz işlere değil- çözüme  kavuşturan bir kurum oldu İSKİ; tebrik ediyorum. Bu kıymetli bakış açısı bizim her kurum ve birimimizin bakış açısıdır” dedi.

“ÇALIŞMALAR 2021 BAŞINDA TAMAMLANACAK”

Çalışmaların 2021’in başında tamamlanacağı bilgisini paylaşan İmamoğlu, sözlerini şöyle tamamladı:

“İşlerimizi tamamladığımızda, hem Üsküdar Meydanı hem de Selmani Pak Caddesi, inşallah hiçbir zaman bir daha bu sorunları yaşamıyor olacak. Bu nokta, denizle buluşan bir su baskınına değil, yağmurda bile insanların kolaylıkla yürüyebileceği, yağmurlu havada Boğaz’ı izleyebileceği bir meydana dönüşecek. Bu çalışma sayesinde, bu kış, Üsküdarlıların rahat edecek olması, beni de İstanbul Büyükşehir Belediyesi olarak huzurlu bir Başkan formuna sokuyor. İstanbul’un inşallah her noktasında, yaşanabilir bir kentleşme, yaşanabilir bir yeşil alan dokusuyla, depremi önceleyen, alt yapı çalışmalarından asla taviz vermeden en güzel bir biçimde İstanbulluya bu alanı kazandıran yönetim olmayı hedefliyoruz. Bu anlamda İstanbullunun her kuruşunu en doğru bir biçimde kullanacağımızdan hiç kimsenin şüphesi olmasın.”

TBM ALKIŞLARLA GÖREVİNİ TAMAMLADI

Konuşmaların ardından, sahneye konulan ekrandan, TBM cihazının yeryüzüne çıkması canlı olarak izlendi. İmamoğlu, beraberindeki heyet ve çevrede bulunan vatandaşlar, TBM cihazının son delme işlemini alkışlarla karşıladı. Yaklaşık 80 milyon TL’ye mal olacağı tahmin edilen proje kapsamında, Üsküdar İlçesi’nde 6 bin 415 metre atıksu toplama hattı ile 5 bin 309 metre uzunluğunda yağmur suyu toplama hattı inşa edildi. İstanbul’un uzun yıllardır çözülemeyen Üsküdar Sahili ve Meydanı’nda yaşanan yağmur suyu taşkınlarına son verecek proje sayesinde Üsküdar İlçesi’nin Aziz Mahmut Hüdai, Ahmediye, Zeynep Kamil, Mimar Sinan, Valide-i Atik, Murat Reis, Hakimiyeti Milliye, Selmani Pak, Çavuşdere, Dr. Fahri Atabey ve Selami Ali Mahallelerinde zaman zaman yaşanan su baskınları da tarihe karışmış olacak.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ