logo

Coşkun Özdemir, ‘Laboratuvara Adımı Vermelerinden Kıvanç Duydum’

Coşkun Özdemir, ‘Laboratuvara Adımı Vermelerinden Kıvanç Duydum’

Depreme dayanıklı 5 katlı ağır çelik konstrüksiyon yapıdan oluşan, İÜ İstanbul Tıp Fakültesi Nörolojik Bilimler binası açılışı ile birlikte poliklinik hizmeti vermeye başladı.

İstanbul Üniversitesi İstanbul (İÜ) Tıp Fakültesi Nörolojik Bilimler yeni binası Nöroloji Anabilim Dalı / Nöromüsküler Hastalıklar İnceleme Laboratuvarına Prof.Dr.Coşkun Özdemir  adı verildi.

1946 yılında girdiği İstanbul Tıp Fakültesi’nden 1952′de Tıp Doktoru ünvanı ile mezun olan Prof.Dr.Coşkun Özdemir, İstanbul Tıp Fakültesi Nöroloji öğretim üyesi olarak atandığı 1968 yılından itibaren 1996 yılına kadar çalıştığı İstanbul Üniversitesi Nöroloji Kürsüsü’nden emekli oldu.

Üniversitenin imkanları ve hayırseverlerin yapmış olduğu bağışlarla tamamlanmış binanın açılışına katılan Prof.Dr.Coşkun Özdemir, duygulandığını ifade ettiği açılışla ilgili “Kurdele kesildikten sonra ameliyathaneleri ve derslikleri ziyaret ettik. Nöroloji Anabilim Dalı / Nöromüsküler Hastalıklar İnceleme Laboratuvarına adımı vermelerinden kıvanç duydum.” Şeklinde mutluluğunu aktardı.

Prof.Dr.Coşkun Özdemir, İstanbul Tıp Fakültesi Nörolojik Bilimler yeni binası açılışı ile ilgili duygu ve düşüncelerini şöyle aktarıyor:

Nöroloji Anabilim Dalı / Nöromüsküler Hastalıklar İnceleme Laboratuvarına adımı vermelerinden kıvanç duydum.

Fotoğraf kareleri İstanbul Üniversitesi, İstanbul Tıp Fakültesi Nörolojik Bilimlerinin yeni bina açılışından…

İstanbul Üniversitesi (İÜ) İstanbul Tıp Fakültesi Nörolojik Bilimler yeni binasının açılışı 3 Mart 2021 Çarşamba günü yapıldı.

Depreme dayanıklı 5 katlı ağır çelik konstrüksiyon yapıdan oluşan Nörolojik Bilimler binası açılış tarihten itibaren poliklinik hizmeti vermeye başladı.

Üniversitenin imkanları ve hayırseverlerin yapmış olduğu bağışlarla tamamlanmış binayı kurdele kesildikten sonra ameliyathaneleri ve derslikleri ziyaret ettik.

Nöroloji Anabilim Dalı / Nöromüsküler Hastalıklar İnceleme Laboratuvarına adımı vermelerinden kıvanç duydum.

İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi benim için oldukça farklı bir yere sahip.

1946 yılında İstanbul Tıp Fakültesi’ne girdim. 1952′de Tıp Doktoru ünvanı ile mezun oldum.

1968′de İstanbul Üniversitesi Nöroloji Kürsüsü’nden emekli olduğum yıl 1996’a kadar orada çalıştım.

1968 yılı ilk aylarında İstanbul Tıp Fakültesi Nöroloji öğretim üyesi olarak atandığımda; Haseki’den ayrılmak bana çok zor gelmişti.

Bir süre ek görev yaparak oradan tam ayrılmadım. Ahmet Çalışkan ve Hıfzı Özcan da aynı kliniğe benimle birlikte atandılar.

Tıp Fakültesi ikiye ayrıldıktan sonra Çapa’daki nöroloji kliniği, psikiyatriye misafir olmuştu. Aynı binada idik.

Biz Hıfzı Özcan’la birlikte Metin Özek arkadaşımızın odasını işgal ettik. 1982 yılında Nöroloji binasının tamamlanışına kadar orada kaldık.

İlk yıllar nöroloji, nöroşirurji ve psikiyatri bir bölüm olarak birlikte idik. Kongrelerde nöropsikiyatri kongresi olarak yapılıyordu.

Psikiyatri, nöroloji, nöroşirurji ve çocuk psikiyatrisi bir bölüm oluşturuyordu.

70’li yılların sonuna doğru bunlar anabilim dalları olarak ayrıldılar bağımsız ana bilim dalları oldular.

Ülke yönetimindeki olumsuzlukların üniversite tıp fakültesine ve nörolojiye yansımaması mümkün değildir, elbette.

Her şeye karşın Tıp Fakültesi Nöroloji Ana Bilim Dalı’nın bir düzeyi tutturduğunu ve iyi bir nöroloji departmanı olduğuna içtenlikle inanıyorum.

Ülke çapında bakarsak tüm yurtta, yine nöroloji alanında başarılı çalışmalar yapıldığını söylemek doğru olur.

Türkiye’de nörolojide geçirdiğim gün ve yıllar genel olarak en güzel anılarım arasındadır.

Prof. Dr. Coşkun Özdemir

itvhaber

Paylaşın:
Etiketler: » » » »
#

SENDE YORUM YAZ