logo

‘19 Eylül Gaziler Günü’ Ataşehir’de Törenlerle Kutlandı

‘19 Eylül Gaziler Günü’ Ataşehir’de Törenlerle Kutlandı

19 Eylül Gaziler Günü” Ataşehir Kaymakamlığı programı, Ataşehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü organizasyonuyla düzenlenen törenlerle kutlandı.

Recep Kenan / itvhaber.com

19 Eylül Gaziler Günü kutlamaları Ataşehir Kaymakamı Bekir Dınkırcı ve ilçe protokolünün katılımıyla Cumhuriyet Meydanı Atatürk Anıtı’nda çelenk sunma töreni ile başladı.

Kurtuluş mücadelemizi vere Gazi Meclisimiz tarafından Millî Mücadelenin en önemli zaferlerinden biri olan Sakarya Meydan Muharebesi sonrası Mustafa Kemal Atatürk‘e “Gazi” unvanı ve “Mareşal” rütbesi veriliş günü 19 Eylül Gaziler Günü olarak kutlanıyor.

CUMHURİYET MEYDANI ATATÜRK ANITI’NA ÇELENK SUNUM

Mustafa Kemal Atatürk’e “Gazi” unvanı ve “Mareşal” rütbesi verildiği gün olan 19 Eylül Gaziler Günü kutlama programı Ataşehir Cumhuriyet Meydanı’nda bulunan Atatürk Anıtı’na çelenk sunma töreni ile başladı.

Cumhuriyet Meydanı’ndaki törende, Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Ataşehir Kaymakamı Bekir Dınkırcı, Garnizon Komutan Vekili İkmal Albay Aziz Aslan, Ataşehir Belediye Başkan Vekili Birkan Birol Yıldız, Muharip Gaziler Derneği Başkanı Recep İşen, Siyasi Parti Temsilcileri ve STK temsilcileri Atatürk Anıtı’na Çelenk sunarak saygı duruşunda bulundular.

“KAHRAMANLARLA YÜRÜYORUZ” YÜRÜYÜŞÜ

19 Eylül Gaziler Günü kutlama programı kapsamındaki Çelenk Sunma Töreni ardından Prestij Caddesinde bando eşliğinde, Türk bayrakları ve flamalar eşliğinde öğrencilerimizin “Kahramanlarla Yürüyoruz” yürüyüşüne; Ataşehir Kaymakamı Bekir Dınkırcı, Garnizon Komutan Vekili İkmal Albay Aziz Aslan, Ataşehir Belediye Başkan Vekili Birkan Birol Yıldız, İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Yıldırım, İlçe Kurum Müdürleri, Muharip Gaziler Derneği Üyeleri, Siyasi Parti Temsilcileri ve STK temsilcileri eşlik ettiler.

EMLAK BANKASI ATAŞEHİR ORTAOKULU’NDA KUTLAMA TÖRENİ

“19 Eylül Gaziler Günü” kapsamındaki kutlama T. Emlak Bankası Ataşehir Ortaokulu Konferans Salonunda gerçekleşen tören ile devam etti.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasından sonra T. Emlak Bankası Ataşehir Ortaokulu müdür vekilinin günün anlam ve önemi üzerine konuşmasının ardından, Gazi Şenol Kaptanoğlu, yaşadıklarını paylaştı.

Ataşehir Muharip Gaziler Derneği Başkanı Recep İşen, “19 Eylül Gaziler Günü” kapsamında yaptığı konuşmasında; “19 Eylül Kurtuluş Savaşında Kore’de, Kıbrıs’ta savaşan Gaziler ile Türkiye Cumhuriyeti’nin toprak bütünlüğü uğrunda vatan hainleri terör örgütlerine karşı kahramanca mücadele eden asker, polis, güvenlik koruyucuları ve 15 Temmuz hain darbe girişiminde vücutlarını siper eden tüm gazilerin şeref günüdür. 19 Eylül Gaziler Günü münasebetiyle en büyük Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını, aramızdan ayrılan tüm gazilerimizi ve vatan uğrunda toprağa düşen şehitlerimizi Türkiye Muharip Gaziler Derneği olarak rahmetle anıyor, hayatta olanlara esenlikler diliyorum.” İfadelerine yer verdi.

Okul öğrencilerinin şiir okuması, müzik öğretmeninin günün anlamına uygun, kahramanlık türküleri seslendirmesinin ardından sinevizyon gösterisi yapıldı.  19 Eylül Gaziler Günü kutlama programı toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ