logo

14 Ekim 2024

Aile Hekimleri ve Aile Sağlığı Çalışanları Ankara Mitingine Hazırlanıyor!

Aile Hekimleri ve Aile Sağlığı Çalışanları Ankara Mitingine Hazırlanıyor!

Aile hekimleri ve sağlık çalışanları haklarına sahip çıkmak ve vatandaşların sağlık hizmetlerine erişimini savunma dayanışmasıyla mitinge hazırlanıyor!

Aile Hekimleri ve aile sağlığı çalışanları 19 Ekim’de yapılacak büyük Ankara mitingi için hazırlanıyor!

“ÖĞRENCİDEVAMSIZLIK YAPTI DİYE ÖĞRETMENİN, HASTA AZ GELDİ DİYE AİLE HEKİMİNİN MAAŞI KESİLMEZ!”

Aile Hekimliği Çalışanları Sendikası (AHESEN) Genel Başkanı Dr. Ahmet Kandemir, yönetmelik taslağının aile hekimlerine yönelik haksız yaptırımlar içerdiğini vurguluyor: “Öğrenci devamsızlık yaptı diye öğretmenin, dava yok diye hâkimin, cemaat az geldi diye imamın maaşı kesilmez. Aynı şekilde hasta az geldi diye aile hekiminin maaşı neden kesilsin? Bu kabul edilemez!”

AHESEN Genel Başkanı Dr. Kandemir, Sağlık Bakanlığı’nın getirdiği bu yönetmelik, aile sağlığı merkezlerinin kapanmasına ve sağlık çalışanlarının istifasına yol açacak.

YENİYÖNETMELİKLE AİLE HEKİMLERİ CEZALANDIRILACAK

Yönetmelikle birlikte aile hekimleri, reçete ettikleri ilaçlar ve tedavi uygulamaları nedeniyle cezalandırılabilecek. Dr. Kandemir bu durumu şu sözlerle eleştiriyor: “mide ilaçları, antibiyotikler ve ağrı kesiciler yazan aile hekimleri, kotayı aştıkları gerekçesiyle cezalandırılacak. Vatandaşlar ilaca ulaşmakta zorluk çekecek, aile hekimleri ise haksız gelir kaybına uğrayacak.”

AİLE SAĞLIĞIMERKEZLERİ KAPANMA RİSKİYLE KARŞI KARŞIYA

Aile Hekimliği Çalışanları Sendikası (AHESEN) Genel Başkanı Dr. Kandemir, bu yönetmeliğin aile sağlığı merkezlerinin cazibesini yitirmesine yol açacağını ve sağlık çalışanlarının sözleşmelerinin kolayca feshedilebileceğini belirtiyor: “Yalnızca birkaç basit ceza ile aile hekimlerinin sözleşmeleri iptal edilebilecek. Bu durum hem sağlık çalışanları için büyük bir risk hem de vatandaşlar için sağlık hizmetlerine ulaşmayı zorlaştıracak.”

19 EKİM’DEANKARA’DA BÜYÜK MİTİNG!

AHESEN Genel Başkanı Dr. Ahmet Kandemir, tüm sağlık çalışanlarını ve vatandaşları 19 Ekim’de Ankara’da yapılacak olan büyük mitinge davet ediyor: “Sağlık Bakanlığı, sahada görev yapan hekimlerin ve sağlık çalışanlarının taleplerine kulak vermeli. Sorunlar çözülene kadar eylemlerimize devam edeceğiz. Sağlık çalışanları olarak mesleğimizin itibarına ve vatandaşlarımızın sağlığına sahip çıkmak için Ankara’da olacağız.”
“Bu miting, aile hekimlerinin ve sağlık çalışanlarının haklarına sahip çıkmak ve vatandaşların sağlık hizmetlerine erişimini savunmak adına büyük bir dayanışma örneği olacak.”

itvhaber

Paylaşın:
#

SENDE YORUM YAZ