logo

AK Parti 8. Büyük Olağan Kongre takvimi çalışmalarını başladı

AK Parti 8. Büyük Olağan Kongre takvimi çalışmalarını başladı

AK Parti, Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) tarafından 3 Eylül’de kongre kararının ardından, 8. Büyük Olağan Kongre takvimi çalışmalarını başlattı.

Recep Kenan / itvhaber.com

AK Parti MKYK (Merkez Karar ve Yönetim Kurulu) toplantısında belirlenen kongre takvimi ve parti tüzüğüne göre süreç mahalle delege seçimleri ile başlıyor.

Ak Parti Kongre hazırlık çalışmaları kapsamında delege listelerinin ilanı ve delege listelerinin kesinleşmesi sürecinin tamamlanmasıyla, 21 ve 22 Eylül günleri gerçekleştirilen mahalle delege seçimiyle belde ve ilçe kongre delegeleri tespit ediliyor.

Delege listelerinin kesinleşmesi sonrasında belde ve ilçe kongreleri yapılacak. Kongre takvimi işleyen AK Parti’de, ilçe kongrelerinin 12 Ekim’de başlaması bekleniyor.

İlçe kongrelerinin tamamlanma sürecini 90 gün olarak planlayan AK Parti, ilçe kongreleri devam ederken de ilçelerde süreci tamamlayan iller için 28 Aralık’ta il kongrelerinin başlatılmasının hedeflendiği belirtiliyor.

Ak Parti 8. Büyük Olağan Kongresi hazırlık takvimi kapsamında en geç mart ayı sonuna kadar, “AK Parti’nin büyüdüğü, güçlendiği, kadrolarını tahkim ettiği” süreç olarak değerlendirilen 8. Büyük Olağan Kongre’ye hazırlık çalışmaları tamamlanmış olacağı ön görülüyor.

Olağan Büyük Kongresi biten ilçe ve il teşkilatlarını süratle saha çalışmalarına yönlendireceği ifade edilirken AK Parti, kongre sürecinde İstanbul ve Ankara başta olmak üzere bazı büyükşehirlerin kongrelerinin en son yapmayı planlandığı kaydediliyor.

PARTİ KADROLARINDA DEĞİŞİM BEKLENİYOR

Son olağan kongresini 2021 yılının Mart ayında gerçekleştiren AK Parti, 2025 yılında yapılacak büyük kongrenin belde, ilçe, illerde Ramazan ayına kadar tamamlanması ardından 2025 yılı Mayıs ayında olağan kongreye gidilmesi bekleniyor.
Ak Parti ilçe ve il kongreleri ile 8. Büyük Olağan Kongrede parti kadrolarında değişime gidileceği öngörülüyor.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ