Son Dakika
Uzm. Dr. Osman Arıkan başkanlığındaki Ataşehir Birlik Platformu, “Sanayi, Bilim ve Teknoloji’de Millileşme ve Milli Değerlerimizin Önemi” ile ilgili konferans düzenledi.
Moderatörlüğünü Sabri Balaman’ın yaptığı “Sanayi, Bilim ve Teknoloji’de Millileşme ve Milli Değerlerimizin Önemi” konulu konferansın konuşmacıları arasında Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı İstanbul İl Müdürü Ümit Ünal, İMES OSB Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İslam Kanıtoğlu, MÜSİAD Otomotiv Sektör Kurulu Üyesi Av. Fatih Kaya, TÜKSİAD Başkanı Nurettin Aslantürk yer aldılar.
Ataşehir Belediyesi Cemal Süreya Etkinlik Salonun da gerçekleşen konferansa; Ataşehir Kaymakamı Zafer Karamehmetoğlu, Ataşehir Belediye Meclis Başkanı Sadi Özata, CHP Ataşehir İlçe Başkanı Hakkı Altınkaynak, Saadet Partisi İlçe Başkanı Adem Boz, Ataşehir İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Ercan Metin, AK Parti Belediye Meclis üyeleri Şerif Toğ ve Muammer Ünlü, MHP İlçe Yönetimi, Kangal Eski Belediye Başkanı Tahsin Arslan, STK Yöneticileri, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.
YENİ DÜNYADA GÜÇSÜZLERE YER OLMAYACAKTIR
Globalleşen dünyada nüfusun artışına ve kapitalizmin acımasızlığına dikkat çeken Ataşehir Birlik Platformu Başkanı Uzm. Dr. Osman Arıkan, toprakların kısıtlı olmasının ülkelerin birbirine karşı acımasız ve merhametsiz bir rekabet ortamına girmesine yol açtığının altını çizdiği konuşmasında, “Hassas bir dönemden geçtiğimiz dünyamızda ve yeni yüzyılımızın henüz başındaki bu yıllarda hepimizin de şahit olduğu gibi ülkemiz ve milletimiz açısından çok önemli ve kritik yılları birlikte yaşıyoruz. Globalleşen dünyada nüfusun artışına ve kapitalizmin acımasız bencilliğine karşılık kaynakların ve toprakların kısıtlı olması, insanların ve hatta ülkelerin birbirine karşı acımasız ve merhametsiz bir rekabet ortamına girmesine yol açmaktadır. Yani, yenidünyada güçsüzlere yer olmayacaktır” ifadelerine yer verdi.
GÜÇLÜ OLMANIN KRİTERLERİ YENİDEN ŞEKİLLENDİ
Geleceğin, güçlülerin ayakta kaldığı veya kalacağı bir sistem üzerine yapılanacağına işaret eden Osman Arıkan, günümüzde güçlü olmanın kriterlerinin de yeniden şekillendiğinin altını çizerek, “Eski dönemlerde çoğunluk, kalabalık veya fiziki üstünlük belki güçlü olmanın kriterleri idi. Ancak bilişim veya teknoloji çağında maalesef ki bu kavramların çok bir önemi artık olmayacaktır. Yani bilim ve teknolojideki üstünlüğünü, bilimsel verilerini ve birikimini sanayisine ve ekonomisine, iletişim ve enformasyon ağlarına, askeri ve savunma gücüne, eğitim ve öğretim sistemine entegre etmiş olan ülke ve milletlerin diğer ülke ve milletlere olan üstünlüğü kaçınılmaz olacaktır” diye konuştu.
MİLLİ SANAYİNİN NE KADAR ÖNEMLİ OLDUĞU ANLAŞILDI
TÜBİTAK’ın ve değişik AR-GE firmalarının da bulunduğu Gebze’nin önemli bir teknoloji merkezi olduğunu vurgulayan Ataşehir İlçe Kaymakamı Zafer Karamehmetoğlu, bu tür merkezlerin sayısının artmasının istendiği ve bilgi teknolojisini geliştirmesi gerektiğinin anlaşıldığını kaydederek, milli sanayinin ne kadar önemli olduğunun da anlaşıldığını ifade etti.
BOŞALMASINI ÖNLEMEK İÇİN BİLİM, SANAYİ VE TEKNOLOJİ ANADOLU’YA
Ülkemizde bilimi teknoloji ile birlikte, tarımı da yükselterek ve bu teknolojiyi Anadolu’ya yayarak bir an evvel hayata geçirmesi gerektiğinin altını çize Ataşehir Belediye Meclis 1.Başkanvekili Sadi Özata, Anadolu’nun boşalmasını önlemek için çok büyük bilim, sanayi ve teknoloji kulvarlarının Anadolu’da kurulması ve daha yaygınlaştırılması gerektiğini, teknik liselerin, endüstri meslek liselerinin, teknoloji liselerinin OSB’lerin içerisinde kurulması gerektiğine işaret etti.
Etiketler: Ataşehir Birlik Platformu » bilim » Güçlü Olmanın Kriterleri Yeniden Şekillendi » itvahber » Milli Sanayi » Milli Teknoloji » Sanayi » Teknolojide Millileşme » Uzm. Dr. Osman ArıkanBENZER HABERLER