logo

ATAFOLK 17.Sanat Yılında Cumhuriyetimizin 100. Yılına Özel Gösteri

ATAFOLK 17.Sanat Yılında Cumhuriyetimizin 100. Yılına Özel Gösteri

ATAFOLK 17.Sanat yılında Cumhuriyetimizin 100. Yılına Özel gösterisini Almanya ve Malezya ekiplerinin de katılımıyla İnal Aydınoğlu Kültür Merkezinde gerçekleştirdi.

Recep Kenan / itvhaber.com

Ataşehir Öğretmenleri Halk Oyunları Topluluğu (ATAFOLK ), 17.Sanat yılında Cumhuriyetimizin 100. Yılına Özel gösterisi İçerenköy İnal Aydınoğlu Kültür Merkezi’nde yoğun katılımla gerçekleştirildi.

ATAFOLK Halk Bilimi Hizmet Ödülü’ne geçtiğimiz yıl aramızdan ayrılan Ali Cavaz layık görüldü. Cavaz’n ödülü eşine takdim edildi.

ATAFOLK (Ataşehir Öğretmenleri Halk Oyunları Topluluğu)  çalışmalarına ve 17.Sanat yılı gösterilerine destek olan Gönüllü Hizmet Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı İnal Aydınoğlu, Bilgin Anadolu Lisesi Kurucu Yönetim Kurulu Başkanı Gökhan Kaya’ya teşekkür plaketleri verildi.

ATAFOLK İçerenköy İnal Aydınoğlu Kültür Merkezi’ndeki “Halk Oyunları” gösterisini Ataşehir Belediye Başkanı Onursal Adıgüzel, İstanbul İl Milli eğitim Müdürü Yardımcısı ve ATAFOLK Kurucusu İrfan Zeki Er, İnal Aydınoğlu ve önceki dönem Ataşehir İlçe MEM Ertuğrul Bilican ile birlikte gösteriye destek olan sponsorlar ve salonu dolduran Ataşehirliler izledi.

ATAFOLK GECESİNDE 2 BÖLÜM GÖSTERİ

Gecede 2 bölümden oluşan ATAFOLK Halk Oyunları Gösterisinde ilk bölümü Zeybek ile başladı. Almanya’dan gelen ekibin Türk Bayrağı ve Atatürk görseli eşliğindeki gösterisini Kafkas ekibinin “Şenlik” ve Gaziantep ekiplerinin performansı takip etti. Konuk ekip Malezya’nın ilgiyle izlenen performansını takip eden Karadeniz’in hareketli gösterisi ile ilk bölüm tamamlandı.

Erbane Grubu ve Van yöresi gösterileri ile başlayan ATAFOLK Halk Oyunları Gösterisinde ikinci bölümü Kafkas ekibinin 2.gösterisi “Naz Nare”, ve konuk Malezya ekibinin de 2.gösterisi ile devam etti. ATAFOLK Halk Oyunları Gösterisi Balkan ekibi gösterisinin devamındaki final, toplu eğlence ile tamamlandı. ATAFOLK tarafından düzenlenen geceye katkısı olanlara ve eğitmenlere plaketleri verildi.

ONURSAL ADIGÜZEL’DEN BAĞIŞÇI İNAL AYDINOĞLU’NA TEŞEKKÜR

Bağışçı İnal Aydınoğlu’nun katkılarıyla bu etkinliklerin Ataşehir’de hayata geçirildiğini altını çizen Ataşehir Belediye Başkanı Onursal Adıgüzel, etkinliklerde de yalnız bırakmayan İnal Aydınoğlu’na teşekkür ederek, sanatın birleştirici gücü ve evrenselliğine dikkat çekti.  “Bir Çift Mavi Gözlü” anması ile Atatürk’ün verdiği kurtuluş mücadelesindeki başarıda Anadolu mozaiğinin altını çizen Başkan Onursal Adıgüzel, “Anadolu’da Kurtuluş Mücadelesi’nin başarıya ermesinde en önemli katkı bu renklerdir. Anadolu coğrafyasının zenginliğidir, birlikteliğidir diyorum. Benim için bir diğer mutluluk da dünyanın diğer ülkelerden gelen ekipleri Ataşehir’de ağırlıyor olmak…” dedi.

İRFAN ZEKİ ER, ‘ATAFOLK TURAN ÇELEBİ SAYESİNDE BUGÜNLERE GELDİ’

40 yıllık halk oyuncusu olduğunu söyleyen İstanbul İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı ve ATAFOLK kurusu İrfan Zeki Er, Ataşehir kurulmadan, Kadıköy ilçesi ne bağlı iken okul müdürü olarak görev yaptığı dönemde öğretmenleri, sevdikleri hobilerinde bir araya getirmek, mesleki dayanışma ve kaynaşma amacıyla ATAFOK –  Ataşehir Halk Oyunları Topluluğu adıyla 2007 yılında halk oyunları grubu kurulduğunu kaydetti. ATAFOLK’un Turan Çelebi sayesinde bugünlere geldiğini vurgulayan İrfan Zeki Er, “Turan Çelebi 17 yılını yazsa herhalde kitap olur. Ben, emeği geçen bütün arkadaşlarıma eğitimcilere ve öğretmenlerimize teşekkür ediyorum.” Dedi.

ATAFOLK ve HİKAYESİ

2007 yılında Kadıköy İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesindeki şube müdürleri okul idarecileri ve öğretmenler tarafından kurulan ATAFOLK, halk oyunları branşı ile tiyatro, halk müziği ve fotoğrafçılık alanlarında da çalışmalar yaptı.

2008 yılında Kadıköy ilçesinden ayrılan Ataşehir’in ilçe olması ile topluluk ATAFOLK (Ataşehir Öğretmenleri Halk Oyunları Topluluğu) adını alarak Halk Oyunları çalışmalarını alanında yoğunlaştırdı.

AMAÇ HALK OYUNLARINI SEVDİREREK GELECEK NESİLLERE AKTARMAK

İstanbul İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı görevini yürütmekte olan İrfan Zeki Er’in desteğini sürdürdüğü ATAFOLK’un kurulmasındaki temel amaç; boş zamanlarını değerlendirmek ile birlikte kültürümüzün yaşatılmasını sağlamak, bireylere  “Halk Oyunları”nı sevdirerek, kültürümüzün gelecek nesillere aktarılmasında rol almak olarak açıklanıyor.

ATAFOLK TÜRKİYE HALK OYUNLARI FEDERASYONUNA BAĞLI

Kurulduğu günden beri birçok tören ve yıl sonu gösterilerinde görev alan ATAFOLK bir çok programın düzenlenmesinde öncülük yaptı. 2019 yılında yine bu salonda 3.000 kişilik seyirciye 224 kişilik bir dansçı kadrosu ile Edirne’den Kars’a muhteşem bir halk oyunları gösterisi sunan ATAFOLK 2022 yılı itibariyle Türkiye Halk Oyunları federasyonuna bağlı kulüp statüsüne kavuştu.

PROJE İRFAN ZEKİ ER’DEN, İLK EĞİTMENLER: BÜLENT UZUN VE TURAN ÇELEBİ

ATAFOLK Halk Oyunları Grubu oluşumu 2007 yılında başta Kadıköy olmak üzere İstanbul ilindeki öğretmenlerin mesleki iletişimlerini sağlamak amacı ile Zübeyde Hanım Öğretmenevi ASO bünyesinde sosyal ve kültürel faaliyetlerin planlanması fikrinin, o dönemde İçerenköy Hasan Leyli İlköğretim Okulu Müdürü olan İrfan Zeki ER tarafından projelendirildi. 

ATAFOLK Projesinin o dönemde Kadıköy İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü olan Hamit ÇAKIR tarafından kabul görüp desteklenmesi üzerine gönüllü eğitmenler Bülent UZUN ve Turan ÇELEBİ tarafından başlatılan çalışmalar ile “Halk Oyunları” alanında ATAFOLK ismi öne çıktı.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ