logo

Ataşehir Belediye Meclisi CHP Gurubundan Ekrem İmamoğlu’na Destek

Ataşehir Belediye Meclisi CHP Gurubundan Ekrem İmamoğlu’na Destek

Seçimin iptaline tepki sonrası kendisine sarf edilen “AHMAK” nitelemesini, aynı ifadeyi kullanarak yanıtlayan Ekrem İmamoğlu’nun yargı sürecine tepkiler büyüyor.

Recep Kenan / itvhaber.com

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na yargı sürecindeki destek bildirisi Ekim ayı toplantısının ilk oturumunda İstanbul’un 39 ilçesi ile birlikte Ataşehir Belediye Meclisi’nde de okundu.

 İstanbul’un 39 ilçesi ile birlikte Ekrem İmamoğlu’na “Ahmak” davası sürecindeki mücadelesine destek bildirisi Ataşehir Belediye Meclisi ilk oturumunda CHP’li Meclis Üyesi Dr. Rahşan Sertkaya Danış tarafından okundu.

Cumhuriyet Halk Partisi tarafından İstanbul’un 39 ilçesinde eş zamanlı okunan bildiride; “Ekrem İmamoğlu’na yapılan hukuksuzluğa ve demokratik haklarımıza yöneltilen tehditlere karşı tek yürek olduğumuzu ilan ediyoruz.” İfadeleri yer aldı.  

“CHP KADROLARI, NEFERLERİ EKREM BAŞKANIMIZIN ARKASINDADIR!”

İmamoğlu’nun davasının halkın iradesine sahip çıkan herkesin davası olduğu vurgulanan bildiride; “İstanbul’un 39 ilçesi olarak bu hukuksuzluklara ve oldubittilere karşı dimdik ayaktayız. Bizler, Cumhuriyet Halk Partisi olarak, adaletin ve demokrasinin sarsılmaz savunucularıyız. Bu dava sadece Ekrem İmamoğlu’nun davası değil, halkın iradesine sahip çıkan herkesin davasıdır. Ahlaklı bir siyasetin savunucusu olmaya devam edecek ve bu değerlerin korunması için mücadeleden asla geri durmayacağız! Cumhuriyet Halk Partisi’nin bütün kadroları, her bir neferiyle Ekrem Başkanımızın arkasındadır!” ifadelerine yer verildi.

Ataşehir Belediyesi Meclis Ekim ayı toplantısının ilk oturumunda İstanbul’un 39 ilçesi ile eş zamanlı olarak CHP Gurubu adınaDr. Rahşan Sertkaya Danış tarafından kürsüden okunan bildiri:

“Sözümüz Net:
Adalet, Demokrasi ve Dayanışma İçin Birlikteyiz! Türkiye, uzun zamandır adaletin ve demokrasinin sistematik bir biçimde aşındırıldığı, hukukun siyasi bir baskı aracı haline getirildiği, yalnızca ayrıcalıklı bir azınlığın tahakküm sürdüğü karanlık bir dönemden geçmektedir.

Bu süreçte, milletimizin iradesine rağmen, bizleri yargı eliyle görevlerinden uzaklaştırma çabalarına tanıklık ediyoruz. Bugün, Cumhuriyet Halk Partisi’nin 39 ilçesinde eş zamanlı okuduğumuz bu bildiriyle; Ekrem İmamoğlu’na yapılan hukuksuzluğa ve demokratik haklarımıza yöneltilen tehditlere karşı tek yürek olduğumuzu ilan ediyoruz.

Kulak verin:
Bu dayanışma, toplumsal barışı, hukukun üstünlüğünü ve demokrasiyi savunmak için yükselen bir çağrıdır! Ekrem İmamoğlu, milletimizin iradesiyle üç defa seçilmiş İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımızdır. Tekrarlanan İstanbul seçimlerinin ardından, sistematik bir çabayla Ekrem İmamoğlu yıpratılmak istenirken, demokrasimizde de derin yaralar açılmaktadır. Başkanımızın şahsına karşı mesnetsizce bir iddia üzerinden yürütülen dava, Türkiye’deki adaletsizliğin ve hukuksuzluğun bir ölçütü haline gelmiştir. Ekrem İmamoğlu’na bu mesnetsiz iddiaya dayandırılarak verilen 2 yıl 7 ay 15 gün hapis cezası ve 4 yıl siyasi yasak kararı, sadece başkanımıza değil, 16 milyon İstanbullunun iradesine karşı alenen işlenmiş bir suçtur.

Tekrar ediyoruz:
Sn. İmamoğlu’nun bu süreçte maruz kaldığı hukuksuzluk, sadece onun kişisel haklarına yapılan bir saldırı değil, aynı zamanda İstanbul halkının iradesine karşı yapılmış açık bir müdahaledir. Dört koldan giriştiği hizmetlerin önünü kesemeyenler, tıpkı seçimi tekrarlattıkları gibi, yargı sopasını işletmeye çalışmaktadır. Bu dava basitçe, seçilmiş belediye başkanlarımızı siyasi bir oyun ve mahkemeler yoluyla devre dışı bırakma çabalarının tipik bir örneğidir. Ancak, bizler bu girişimlere boyun eğmeyecek, İstanbul’un 39 ilçesinden yola çıkarak tüm Türkiye’ye, 85 milyon yurttaşımıza adalet ve demokrasi çığlımızı yayacağız.

Bilinmelidir ki, bugün burada verdiğimiz bu mesaj sadece Ekrem İmamoğlu’nun yılmak bilmez hizmet isteğine verdiğimiz basit bir desteğin ifadesi değildir. Aynı zamanda Türkiye’nin geleceğine, çocuklarımıza ve demokratik haklarımıza sahip çıkma kararlılığımızın bir göstergesidir. Bu süreç, demokrasi mücadelesinde bir dönüm noktasıdır ve sessiz kalmak, bugünümüze ve geleceğimize yapılmış bir ihanettir.
   Bizler, tüm İstanbullu yurttaşlar, Ekrem Başkanımızın yoldaşları olarak; adaletin, demokrasinin ve hukukun üstünlüğünün savunucusuyuz ve bu kazanımların ayaklar altına alınmasına asla izin vermeyeceğiz Bizler, bizlere dayatılmak istenen keyfiyet rejimi karşısında hiçbir zaman sessiz kalmadık, kalmayacağız.
    Bizler, İstanbul’un 39 ilçesi olarak bu hukuksuzluklara ve oldubittilere karşı dimdik ayaktayız. Bizler, Cumhuriyet Halk Partisi olarak, adaletin ve demokrasinin sarsılmaz savunucularıyız. Bu dava sadece Ekrem İmamoğlu’nun davası değil, halkın iradesine sahip çıkan herkesin davasıdır. Ahlaklı bir siyasetin savunucusu olmaya devam edecek ve bu değerlerin korunması için mücadeleden asla geri durmayacağız! Cumhuriyet Halk Partisi’nin bütün kadroları, her bir neferiyle Ekrem Başkanımızın arkasındadır!

Bir kez daha vurguluyoruz:
Biz buradayız, biriz ve İstanbul’un 39 ilçesindeki Cumhuriyet Halk Partisi örgütleri olarak kararlıyız; Ekrem Başkanımızı bu hukuksuz uygulamaların karşısında asla yalnız bırakmayacak, demokratik yaşamımızın tarihi boyunca görüp görebileceği en net tutumu sergileyeceğiz. Altını çiziyoruz! Burada bir araya gelerek verdiğimiz bu güçlü mesaj, aynı zamanda İstanbul’dan tüm Türkiye’ye yayılan bir dayanışma çağrısıdır!          
Kararlıyız!, İnançlıyız!, Sabırlıyız!,  Yılmayız!
 Ne pahasına olursa olsun, demokratik bir gelecek için Ekrem İmamoğlu’nun yanındayız ve yanında olmaya devam edeceğiz!”

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ