logo

Ataşehir Belediye Meclisi Eylül Toplantısında Uzlaşma, Kararlarda ‘Oy Birliği’

Ataşehir Belediye Meclisi Eylül Toplantısında Uzlaşma, Kararlarda ‘Oy Birliği’

Ataşehir Belediye Meclisi Eylül ayı toplantısı 2 aylık aradan sonra Ataşehir Belediye Başkanı Onursal Adıgüzel başkanlığında merkez binasındaki salonda yapıldı.

Recep Kenan / itvhaber.com

Tatil arasından sonra bir araya gelen Ataşehir Belediye Meclisi 4. Seçim dönemi 1 yılı Eylül ayı toplantısının il birleşimini Ataşehir Belediye Başkanı Onursal Adıgüzel başkanlığında gerçekleştirdi.

YEREL YÖNETİMİN GÖREVİ KENTİ DEPREME KARŞI DAYANIKLI HALE GETİRMEK

Ataşehir Belediye Meclisi Eylül ayı toplantısı açılışında konuşan Ataşehir Belediye Başkanı Onursal Adıgüzel, 17 Ağustos depreminin yıldönümü anma dolayısıyla yerel yöneticilerinin en önemli sorumluluklarından birisinin kenti depreme karşı dayanıklı hale getirmek olduğunu kaydetti.

17 MAHALLEMİZE DEPREM KONTEYNIRI YERLEŞTİRMEYE BAŞLADIK

Onursal Adıgüzel, konuşmasında “İstanbul Valiliği, AFAD ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile koordineli bir şekilde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Birinci aşama analizlerimizi 28 başlıkla tamamladık. Bir basın açıklamasıyla Ataşehir halkına duyurduk. Ataşehir’in 17 Mahallesi’nde depremine yönelik analiz ettik.  Güçlü bir afet koordinasyon merkezimiz var afetle ilgili bir sorun olsa Ataşehir Belediyesi kurtarma ekipleri harekete geçiyor.  17 mahallemize deprem konteynırı yerleştirme sözümüze 3 mahallemizde başladık. Barbaros Mahallesi. Kayışdağı ve Deniz Gezmiş Parkı’nda konteynerleri yerleştirdik. hedefimiz Ataşehir’in 17 Mahallesi’nde arama kurtarma ekipmanlarında bulunduğu konteynırları deprem toplanma alanlarına yerleştirmek.” Dedi.

Ataşehir Belediye Başkanı Onursal Adıgüzel, Meclis toplantısı açılışında şu açıklamalara yer verdi:

ARAMA KURTARMA EKİPMANLARININ NE KADAR KIYMETLİ OLDUĞUNU GÖRDÜM

“Türkiye Belediyeler Birliği ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile Adıyaman’a gittiklerini kaydeden ulusal Adıgüzel 6 Şubat depreminde Milletvekili olarak görev alıp bölgeye ilk gidenler arasında yer aldığını hatırlatarak o günlerde arama kurtarma ekipmanlarının ne kadar kıymetli olduğunu gördüm”

“İmar planları ile ilgili gündemimiz çok yoğun Aşık Veysel ve Mustafa Kemal mahallelerimizin Büyükşehir Belediyesi’nde askıya çıkmış durumda Biz de Erdal Eren Kültür Merkezi’nde Bir danışma masası oluşturduk. Teknik arkadaşlar onları itirazları ile ilgili yardımcı oluyor.”

“2024 – 2025 eğitim öğretim yılı başlıyor. Eğitim öğretim yılı başlamasıyla birlikte okullarımızda hazırlık Ataşehir Belediyesi olarak destek olmaya çalışıyoruz.”  

“DÜNYANIN HİÇBİR YERİNDE SAVAŞ OLMASIN İSTİYORUM.”

“Dünya Barış Günü’nü kutlayan Onursal Adıgüzel 2 aylık dönemde ve önümüzdeki Eylül ayı içerisindeki özel günlerle ilgili mesajını ileterek, Ataşehir’den dünyamıza barış mesajı vermek istiyorum, 1 Eylül Dünya Savaşlarının başladığı gün savaşın etkisini unutmamamız için Barış Günü olarak ilan edilmiş, Dünyanın sadece ülkemizde değil dünyanın hiçbir yerinde Savaş olmasın istiyorum.”

30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI’NI KUTLUYORUM

30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutluyor, Mustafa Kemal Atatürk vesile arkadaşlarını saygı ve minnetle anıyorum. 4 Eylül Sivas Kongresi’nin yıl dönümü. 9 Eylül İzmir’in kurtuluşun da kutluyorum. 14 Eylül Mevlit kandilinizi kutluyorum. 19 Eylül’de Gaziler günümüz var. Gazilerimizin gününü kutluyorum. Biz bugünler için çeşitli etkinlikler hazırlıyoruz.

BU TOPRAKLARI BİZLERE EBEDİ YURT YAPAN ECDADIMIZI MİNNETLE ANIYORUM

Kürsüden konuşma gerçekleştiren Ak Parti grup başkan vekili Serdar Orhan, konuşmada, “Emanetimizi aldığımız ilçemizin haklarını korumak ve kollamak üzere bir araya gelmiş bulunuyoruz. 26 Ağustos 1071’de Anadolu’nun kapılarını bizlere açan bu toprakları bizlere ebedi yurt yapan Mazgirt zaferinden gururunu Yüzyıllardır yaşıyoruz. Ağustos ayının 26’sında başlayan O büyük taarruzun 30’unda zaferle sonuçlanması milletimiz için tarihi tavafık olmuştur. 1071’de Biz geldik diyen Sultan Alparslan’dan sonra, bugün yine aynı zihniyete karşı ‘Anadolu Bizimdir, Biz gitmiyoruz’ demiştir. Bu coğrafyada bizlerin huzur içinde yaşaması için canlarını feda eden başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm ecdadımızı minnetle anıyorum. Ağustos ayında 99 depreminde vefat eden vatandaşlarımızı bir kez daha rahmetle anıyoruz. 6 Şubat depreminde hayatını kaybeden canlarımızı da rahmetle anıyorum. Dilini Kaybeden bir toplumun her şeyini kaybeder.”  

YAŞAYAN BİR DİLİ TÜRKÇEMİZİN GELİŞMESİNİ SÜRDÜRMELİYİZ

 “Türk Dil Bayramını kutlayıp, “yaşayan bir dili olan Türkçemizin gelişmesini sürdürmeliyiz” ifadeleri ile sürdürdüğü konuşmasında, “Adnan Yılmaz’a rahmet, yakınlarına başsağlığı dileyen Serdar Orhan Ataşehirlilerin Mevlüt Kandili’ni kutladı.

Gündem dışarı söz alan Cumhuriyet Halk Partisi Grup Başkan Vekili Birkan Birol Yıldız, özel gün mesajlarını paylaşıp, 2014-2019 yılları arasında birlikte görev yaptığı meclis üyesi Adnan Yılmaz kaybetmenin üzüntüsünü yaşadığını dile getirdi. 1-7 Eylül haftasında zabıta haftasını kutladı. 2024 25 eğitim öğretim yılının sevgi ve dayanışma içerisinde geçirilmesi arzusunu dile getirdi.

MHP SÖZCÜSÜ: ZAFERLERİMİZ KUTLU OLSUN

MHP grubu sözcüsü Murat Can Aydın, “tarihi başarımızı tescilleyip istikbalinin yol haritasını belirleyen zaferler ayında Malazgirt Zaferi 953 yıl dönümünü, ecdadımız Sultan Alparslan’ı ve neferlerini, Büyük Taarruz ve 30 Ağustos zaferinin 102 yıl döneminde Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile milli mücadele kahramanlarımız ve şehitlerimize saygıyla, şükran ve rahmetle anıyorum. zaferlerimiz kutlu olsun. Müslüman alemi için en özel günlerden olan Mevlit kandili’mizi de kutluyorum.” Dedi.

İÇERNKÖY MUHTARLIK ALANINDAKİ AĞAÇLAR GÜNDEMDE

   Gündem dışı söze alarak muhtarlığın taşınması sırasında İçerenköy muhtarlığının yeni yerindeki ağaçların kaldırılması sırasında yaşananları dile getiren AK Partili meclis üyesi Ebubekir Uçan, ağaçların başka bir yerde değerlendirilmesi mümkün olmayacak şekilde söküldüğünü iddia etti. Bu iddia üzerine Cumhuriyet Halk Partisi grup başkan vekili Birkan Birol Yıldız yaptığı açıklamada, yeni İçerenköy muhtarlık alanından sökülen ağaçların Yenişehir Muhtarlığı etrafında değerlendirildiğini kaydetti.
   Her iki konuşmacıda ellerinde video görüntüleri olduğunu ifade ederek birbirleriyle görüntüleri paylaşarak değerlendirme sözü üzere sözleşti.
    Ataşehir belediye başkanı Onursal Adıgüzel ise konu hakkında bilgisi olmadığını araştıracağını ve konuyu değerlendirileceğini, eğer bu şekilde bir ağaç sökümü ile zarar verilen ağaç varsa yerine yüzlerce ağaç dikme sözü verdi.

GÜNDEMDEKİ 18 MADE GÖRÜŞÜLDÜ, OY BİRLİĞİYLE KARARA BAĞLANDI

Ataşehir Belediye Başkanı Onursal Adıgüzel başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda gündemdeki maddeler görüşülerek karara bağlandı.

Ataşehir Belediye Meclisi Eylül ayı toplantısında Tarihi Kentler Birliği encümen üyesi seçimlerinde asil üyeliğe Belediye Meclis Üyesi Fatih Evliyoğlu, yedek üyeliğine Tülay Uçan seçildi.

Meclis toplantısı açılışında konuşan Ataşehir Belediye Başkanı Onursal Adıgüzel, tatil döneminde gerçekleştirdikleri çalışmalar hakkında açıklama yaparak, özel günler ile ilgili mesajını paylaştı.

ONURSAL ADIGÜZEL BAĞIŞÇILARA TEŞEKKÜR ETTİ

Ataşehir’e katkıda bulunmak isteyen iki bağışçının olduğunu belirten Ataşehir Belediye Başkanı Onursal Adıgüzel, İnönü Mahallesi’nde arsasını bize bağışladığını, önemli bir iş insanı İbrahim Akkuş’un Ferhatpaşa Mahallesi’nde bir kreş inşaatını üstlendiğini belirterek kendisine teşekkür etti.

12 EYLÜL TÜRKİYE DEMOKRASİSİ AÇISINDAN ÇOK BÜYÜK KARA LEKE

Grup başkan vekillerinin konuşması üzerine 12 Eylül ile ilgili düşüncelere aktarmayı atladığını ifade eden Onursal Adıgüzel, 12 Eylül’ün Türkiye’de demokrasisi açısından çok büyük bir kara leke olduğunu, bu topraklarda bir daha darbe acısının yaşanmamasını milletin iradesine ket vurulmasını dilediğini, 12 Eylül’ün bütün uygulamalarını reddettiğini vurguladığı konuşmasında, “1071 Malazgirt zaferinde Anadolu’nun kapılarını bize açan Malazgirt Zafer’i kutluyor, Sultan Alpaslan’ı rahmetle anıyorum. Gençlik günü çok önemli. Bizim Ataşehir Belediyesi olarak vizyonumuz Ataşehir’de bir Gençlik Merkezi oluşturmak. Ataşehir’i yönetirken gençlerin de görüşlerine almak istiyoruz. Dil Bayramınızı da kutluyorum.” İfadelerini kullandı.

GÜNDEMDEKİ MEDDELERDE UZLAŞI: OY BİRLİĞİ

18 madde olarak ilan edilen Eylül ayı meclis gündemi görüşmelerine geçildi. Gündemdeki maddelerden 4’ü teklif kararı olarak oylanarak oy birliği ile kabul edilerek karara bağlandı.

Gündemde 8. Maddedeki  “Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği” üyeliği seçimi yapıldı. Seçimde oy birliği ile Asil Üyeliğe Meclis üyesi Fatih Evliyaoğlu, yedek üyeliğe ise Tülay Uçar seçildi. 18Maddelik gündemin 14 maddesinin ise oy birliği ile ilgili komisyonlara gönderilmesi karalaştırıldı.

Oturumu yöneten Ataşehir belediye başkanı Onursal Adıgüzel görüşmelerin tamamlanması gündemde Görüşecek başka madde kalmaması gerekirse bile hayırlı işini 05 Eylül Perşembe günü saat 15.00’te toplanmak üzere kapatıyor kapattı.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ