logo

Ataşehir Belediye Meclisi Temmuz Çalışmalarını Tamamladı, Tatile Girdi

Ataşehir Belediye Meclisi Temmuz Çalışmalarını Tamamladı, Tatile Girdi

Ataşehir Belediye Başkanı Onursal Adıgüzel başkanlığında 1 Temmuz günü başlayan Ataşehir Belediye Meclisi Temmuz ayı çalışmaları tamamlandı.

Recep Kenan / itvhaber.com

Ataşehir Belediye Meclisi, Ataşehir Belediye Başkanı Onursal Adıgüzel başkanlığında 01 Temmuz günü başlayan Temmuz ayı toplantıları 05 Temmuz 2024 tamamlandı.

Ataşehir Belediye Meclisi, 01 Temmuz 2024 ile 05 Temmuz 2024 tarihleri arasında gerçekleşen Belediye Meclis Toplantıları ile Temmuz ayı çalışmalarını tamamlayarak tatile girdi.

Ataşehir Belediye Meclisi, Ataşehir Belediye Başkanı Onursal Adıgüzel başkanlığında 01 Temmuz günü Saat 15.00’te ilk oturumla Temmuz ayı çalışmalarına başladı.

2 TEMMUZ SİVAS KATLİAMINA ANMA

Gündem öncesi Meclis üyelerine hitaben konuşan Ataşehir Belediye Başkanı Onursal Adıgüzel, 2 Temmuz günü Sivas katliamı kaybedilen aydınlar ve sanatçıları rahmetle anarak, ailelerine sabır diledi.

5 TEMMUZ BAŞBAĞLAR KATLİAMI VE TERÖRE LANET

Erzincan Başbağlar katliamını da hatırlatan Meclis Başkanı Onursal Adıgüzel,  5 Temmuz Başbağlar katliamı olmak üzere terörün her türlüsünü Ataşehir Belediye başkanı olarak lanetlediğini,  insanlığa karşı işlenmiş bir suç olarak gördüğünü ifade ederek, “33 vatandaşımız Başbağalar’da katledildi.” Dedi.

15 TEMMUZ, SREBRENİTSA SOYKIRIMI UNUTULMADI

 Gazi Meclisin üyesi olarak 15 Temmuz’u da hatırlatan Onursal Adıgüzel, “Milletin iradesine karşı oluşan hain darbe girişimi, yine milletin kararlılığı ve cesareti geri püskürttü. Fethullahçı terör örgütü tarafından demokrasiye, milli iradeye gerçekleştirdiği hain darbe girişimi, milletin sokağa çıkmasıyla ve kararlılığıyla bertaraf edildi. 15 Temmuz gecesi sokağa çıkan, demokrasiye savunmak için canlarını feda eden şehitleri rahmetten anıyor, gazilerimize şükranlarımızı sunuyorum. 11 Temmuz Srebrenitsa soykırımı büyük bir insanlık suçu.”  Diye konuştu.

MUHARREM VE YAS’I MATEM

Meclis Başkanı Onursal Adıgüzel, 7 Temmuz’da başlayacak olan Muharrem ayındaki ibadetler ile Yas’ı Matem oruçlarının kabulünü diledi.

“MİLLETİMİZİ BÖLEMEYECEK, BAYRAĞIMIZA İNDİREMEYECEKSİNİZ”

Gündem dışı söz alan AK Parti grup başkan vekili Serdar Orhan, konuşmasında “Fetö terör örgütü tarafından kadim devletimiz ve milli iradeye karşı kalkışılan hain darbe girişimi milletimizin cesareti sayesinde çirkin emellerine ulaşamamıştır. Bu hain darbe girişiminde çocuk yaşlı denenmiş, milletimiz sokağa inmiş ve iradesine sahip çıkmıştır. 15 Temmuz hain darbe girişiminin 8 yıl dönümünde bir kez daha dünyanın farklı yerlerine kaçanlara bir kez daha ilan ediyoruz; yeryüzünde tüm mazlumların duasını alana bu aziz milleti bölemeyeceksiniz, başaramayacaksınız. Milletimizi bölemeyecek, bayrağımıza indiremeyeceksiniz. Vatanımızı parçalayamayacaksınız. İstiklal ve İstikbal için cenneti yurt edinmiş başta 15 Temmuz şehitlerimiz olmak üzere, tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz. Gazilerimize şükranlarımızı sunuyoruz” dedi.

3 maddede olarak ilan edilen Temmuz ayı gündemi ne 3 yeni madde ilave edilerek oylanıp kabul edildi. Gündemdeki maddeler görüşülerek ilgili komisyon ve müdürlüklere havale edildi.

KARDEŞ BELEDİYE TEKLİF KARARI GEÇTİ

1 Temmuz birleşiminde görüşülen gündemin 5. Maddesindeki Kardeş Alman Belediyesi ile yapılacak organizasyonu teklif kararı olarak oynanarak kabul edildi.

Atık yönetimi ve çevre temizliği üzerine hazırlanan bir proje ile ilgili tanıtımını içeren açıklama yapan Yas-ı Matem oruçlarının hak katında kabul olmasını dileyen oturum başkanı Ataşehir Belediye Başkanı Onursal Adıgüzel, gündemde görüşülecek madde kalmadığı gerekçesi ve 5 Temmuz Perşembe günü toplanmak üzere oturumu kapattı.

5 TEMMUZ PERŞEMBE GÜNÜ SON OTURUM

5 Temmuz Perşembe günü 1.başkanvekili Kaya Uluyılmaz başkanlığında toplanan Ataşehir Belediye Meclisi, gündemdeki maddeleri görüşerek karara bağladı.

MHP GRUBUNDAN 2 YAZILI ÖNERGE

 Milliyetçi Hareket Partisi adına MHP grup başkan vekili Avukat Murat Can Aydın, eksik olduğu ifade edilen mahallelerde taziye evi yapılması talebini içeren ve 30 Ağustos Parkı’nda ışıklandırmak sorununa dikkat çekerek vatandaşların parkı kullanamadıklarını, suç kabul edilebilecek eylemlerin arttığını ve ışıklandırma talebi içerikli Belediye Başkanlığı Makamına verilen yazılı önergeyi okuyarak Meclis Başkanlığına iletti.

 Avukat Murat Can Aydın yazılı önergelerini Belediye Başkanlığı Makamına havalesi talebiyle Meclis başkanlığına iletti sundu.

5 Temmuz Perşembe günü gerçekleşen Meclis 1.başkanvekili Kaya Uluyılmaz başkanlığındaki birleşimde gündeme geçilerek görüşülen 3 madde oylanarak, oy birliği ile kabul edildi.

MECLİS TATİLDE!

Gündemde görüşülecek madde kalmadığını belirten Meclis 1.başkanvekili Kaya Uluyılmaz, Ağustos ayında tatilde olan Ataşehir Belediye Meclisi’nin oturumunu 2 Eylül Pazartesi günü toplanmak üzere kapattı.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ