logo

Ataşehir Belediyesi 2025-2029 Stratejik Planı Mecliste Kabul Edildi

Ataşehir Belediyesi 2025-2029 Stratejik Planı Mecliste Kabul Edildi

Ataşehir Belediye Meclisi çalışmaları Ekim ayı ikinci oturumunda görüşülen Ataşehir Belediyesi 2025-2029 Stratejik Planı muhalefetin red oyu ve oy çokluğuyla kabul edildi.

Recep Kenan / itvhaber.com

Ataşehir Belediye Meclisi çalışmaları Ekim ayı ikinci oturumunda görüşülen Ataşehir Belediyesi 2025-2029 Stratejik Planı kabul edildi.

Ataşehir Belediye Meclisi Ekim ayı ikinci oturumunda Meclis 1. Başkanvekili Kaya Uluyılmaz başkanlığında toplanarak gündemdeki maddeleri görüşerek karara bağladı.

ATAŞEHİR BERLEDİYESİ STRATEJİK PLANI OY ÇOKLUĞUYLA KABUL EDİLDİ

Ataşehir Belediye Meclisi Ekim Ayı toplantılarının 2. Oturumunda görüşülen 2025-2029 Ataşehir Belediyesi Stratejik Planına ilişkin Plan ve Bütçe Komisyonunun 09.10.2024 tarihli ve 07 sayılı raporu oy çokluğuyla kabul edildi.

Gündeme geçilmeden gündem dışı söz alan Ak Partili Meclis Üyesi Şerfettin Ay, İETT’nin Ataşehir ve İçerenköy Mahallesi ulaşım düzenlemesi ile ilgili talebe yanıtını eleştirerek, var olmayan yada bölge ile ilgisi olmayan otobüs ve minibüs hatlarının İçerenköy ile ilişkilendirildiğini iddia ederek, Türkiye’nin 4 büyük mahallesi arasında yer alan İçerenköy’ün ulaşım sorununa dikkat çekti.

Konu ile ilgili açıklama yapan CHP Grupbaşkanvekili Birkan Birol Yıldız, İETT’nin geçtiğimiz günlerde toplantı yaparak Ataşehir’in toplu ulaşımı ile ilgili talepleri topladığını, bu verilerin değerlendirileceğini vurgulayıp, yinede bu konuda var olan sorunun çözümü için birlikte girişim yapabileceklerini kaydetti.

Ataşehir Belediye Meclisi Ekim Ayı toplantıları 2. Oturumunda görüşülen gündem maddelerinden Stratejik Planın olduğu 1. ve tarife düzenlemesinin yer aldığı 8. Maddeler oy çokluğuyla;  2., 3., 4., 5, 6., 7., 9., 10., 11. ve 12. Maddelere oy birliğiyle kabul edildi.  

Ataşehir Belediye Meclisi gündeminde ilk madde olarak görüşülen Ataşehir Belediyesi 2025-2029 Stratejik Planını içeren, 2025-2029 Ataşehir Belediyesi Stratejik Planına ilişkin Plan ve Bütçe Komisyonunun 09.10.2024 tarihli ve 07 sayılı raporu sunumu CHP Gurupbaşkanvekili Birkan Birol Yıldız, tarafından yapıldı.

“GELECEĞİN ATAŞEHİR’İNİ İNŞAA ETME” SÖZÜN YAZILI BELGESİ

Ataşehir Belediyesi 2025-2029 Stratejik Planı sunumunu yapan CHP Meclis Gurupbaşkanvekili Birkan Birol Yıldız, Belediyenin yol haritasını gösteren stratejik planın yüksek katılımla, ilçenin tamamını kapsayan projelerle “Geleceğin Ataşehir’ini İnşaa etme” yolunda vatandaşlara verilen sözün yazılı belgesi niteliğinde olduğunu ifade etti.  

ATAŞEHİR’İN KAYNAKLARI ATAŞEHİRLİLERİN ÖNCELİKLERİ BELİRLEYECEK

“Yeni hizmet döneminin yol haritasını hazırlarken ortak aklı, katılımcılığı ve hesap verebilirliliği temel ilkelerimiz olarak belirledik.” Diye sunumunu sürdüren Birkan Birol Yıldız, “İlk iş olarak Başkanımızı Onursal Adıgüzel ile 17 mahallemizde toplantılar gerçekleştirerek, hemşerilerimizin taleplerini dinledik. Ataşehir Senin uygulaması üzerinden yaptığımız anketlerle daha geniş alana yaydık. Bu sayede demokratik katılımın örneğini sergiledik. Muhtarlarımızı, STK’ları, kurum ve kuruluşları sürecin parçası yaptık. Takdirinize sunduğumuz 2025-2029 Stratejik Planımız dünyadaki gelişmeleri takip ederek, Ataşehir’in kendine özgü koşullarını göz önünde tutarak, binlerce vatandaşımızın katkısıyla oluştu. Ataşehir’in kaynaklarını Ataşehirliler tarafından belirlenen öncelikler noktasında belirleyerek; yeşil alanlardan alt yapı çalışmalarına, eğitim, sağlık ve ulaşım konularından sosyal yardımlara Ataşehir’imizn tamamını kapsayan projeler ve hizmetleri ortaya koymuştur. Ataşehir’i eşit ve kapsayıcı projelerle, sosyal belediyecilik anlayışıyla imkanları gelişmiş ilçe haline getirmeyi hedefliyoruz.” Dedi.

SERDAR ORHAN “COPY PASTE” OLARAK NİTELEDİ

Ataşehir Belediyesi 2025-2029 Stratejik Planı ile ilgili eleştiriler Ak Parti ve MHP grupları adına konuşmacılar eleştirilerini dile getirdiler. Ak Parti adına kürsüden yaptığı konuşma ile eleştirilerini aktaran Ak Parti Gurupbaşkanvekili Serdar Orhan, “copy paste” olarak nitelediği Stratejik Planının zamanında kendilerine iletilmediğinin altını çizdi.

CHP Gurup sözcüsü Birkan Birol Yıldız, ise Serdar Orhan’ verdiği yanıtta Stratejik Planın 1 hafta önce kendilerine iletildiğin, spama düşme ihtimalini hatırlatarak tekrar bakmasını istedi.

Ataşehir Belediye Meclisi Ekim ayı ikinci oturumunu yöneten Meclis 1. Başkanvekili Kaya Uluyılmaz gündemde görüşecek madde kalmadığı gerekçesi ve 10 Ekim Perşembe günü saat 15.00’te aynı salonda toplanmak üzere birleşimi kapattı.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ