logo

Ataşehir Kent Konseyi, ‘Beton Santralini Mahallemizde İstemiyoruz!’

Ataşehir Kent Konseyi, ‘Beton Santralini Mahallemizde İstemiyoruz!’

Ataşehir Kent Konseyi 6 mahallede, 107.000 bin Ataşehirliyi ilgilendiren, çevre kirliliği ve halk sağlığını tehdit eden “Beton Santrali” tepkisi için basın açıklaması yaptı.

Recep Kenan / itvhaber.com

Ataşehir Kent Konseyi tarafından yapılan açıklamada,  yaklaşık 1500’ü aşkın mahalle sakini imzasını taşıyan dosyaları ve ortak basın açıklaması ile “Beton Santrali”nin bir an önce mahalle dışına taşınması istendi.

Ataşehir Kent Konseyi tarafından, özel bir işletmeye ait yaklaşık 6 mahallede, 107.000 bin Ataşehirliyi ilgilendiren, çevre kirliliği ve halk sağlığını tehdit eden “Beton Santralini Mahallemizde İstemiyoruz!” basın açıklaması yapıldı.

Yüksek binalar nedeniyle hava sirkülasyonun olmadığına, hava kirliliği riskine dikkat çekilen, bölgenin beton santrali nedeniyle ilave kirliliğe maruz kaldığının vurgulandığı Ataşehir Kent Konseyi açıklamasında şu ifadelere yer verildi;
“Ataşehir Kent Konseyi Örnek Mahalle Meclisimizin almış olduğu karar doğrultusunda özel bir işletmeye ait yaklaşık 6 mahalle 107.000 bin komşumuzu yakından ilgilendiren çevre kirliliği ve halk sağlığını tehdit eden “Beton Santralini Mahallemizde İstemiyoruz!” basın açıklamasını bölge halkımızın yanısıra Kent Konseyi Başkanımız Sn. Necip Bektaş ve Yürütme Kurulu Üyelerimizin katılımıyla gerçekleştirdik.

Yaklaşık 1500’ü aşkın mahalle sakini imzasını taşıyan dosyalarımızla ve ortak basın açıklaması ile Beton Santralinin bir an önce mahalle dışına taşınması, ruhsatına aykırı hizmet vermesine dikkat çekerek halk sağlığı ve çevre kirliliğini sürdürmemesi adına kamuoyunu bilgilendirdik.”

Paylaşın:
Etiketler: » » » »
#

SENDE YORUM YAZ