logo

Ataşehir Kent Konseyi Genel Kurulunda Yeni Yönetimini Seçti

Ataşehir Kent Konseyi Genel Kurulunda Yeni Yönetimini Seçti

Ataşehir Kent Konseyi’nin İnal Aydınoğlu Kültür Merkezi’ndeki 18. Olağan Genel Kurulunda, AKK Başkanı ve yeni yürütme kurulu üyeleri belirlendi.

Ataşehir Kent Konseyi (AKK), 18. Olağan Genel Kurulu’nu İnal Aydınoğlu Kültür Merkezi’nde gerçekleştirdi. Katılımcıların yoğun ilgisiyle gerçekleşen genel kurulda konseyin yeni başkanı ve yönetim kadrosu belirlendi.

ATAŞEHİR KENT KONSEYİ YENİ YÖNETİMİNİ SEÇTİ

Ataşehir Kent Konseyi’nin 18. Olağan Genel Kurulu, katılımcıların yoğun ilgisiyle gerçekleşirken, önümüzdeki dönem için de konseyin yeni yönetim kadrosu belirlendi.

AKK (Ataşehir Kent Konseyi) 18. Olağan genel Kuruluna; Ataşehir Belediye Başkan Vekili Birkan Birol Yıldız, Ataşehir Belediye Meclis Başkan Vekili Kaya Uluyılmaz, Belediye Başkan Yardımcısı Oğuz Kaya, Ataşehir Belediyesi Birim Müdürleri Alpay Arslan, Barış Argunşah, Kent Konseyi hazirun listesinde yer alan Resmi Kurum, Siyasi Parti, STK Başkan ve Temsilcileri, Mahalle Muhtarları ve Basın mensupları katıldı.

Ataşehir Kent Konseyi (Ataşehir KK) 18. Olağan genel Kurulu Necati Bozkurt başkanlığında oluşan divan kurul yönetiminde gerçekleştirildi.

“Ataşehirimiz İçin Aydınlık Yarınların Hep Birlikte İnşa Edeceğimizi Yürekten İnanıyorum”

Program yoğunluğundan dolayı genel kurula katılamayan Ataşehir Belediye Başkanı Onursal Adıgüzel, iletmiş olduğu mesajında şu sözlere yer verdi:

 “Değerli Ataşehirli komşularım, kent konseyleri şehirlerimizin daha iyi yaşanılabilir, daha sürdürülebilir ve daha katılımcı hale gelmesi için kritik bir role sahiptir. Bizler Ataşehir’in gelişimini hep birlikte sağlamak adına sizin sesinize ve görüşlerinize büyük değer veriyoruz. Kent konseyi yerel yönetimle halk arasında köprü görevi gören demokratik katılımı teşvik eden ve toplumsal sorunlara birlikte çözüm arayan bir platformdur. Kentimizde yaşayan her bir vatandaşımızın görüş ve önerilerini almak, kentsel sorunlara birlikte çözüm bulmak ve karar alma sonuçlarına dahil olmak bu kent konseyinin en temel amacıdır. Bu katılımcı yapı sayesinde kentimizin yönetiminde şeffaflık ve hesap verilebilirlik sağlanırken aynı zamanda halkın ihtiyaç beklentileri de daha etkin bir şekilde karşılanmaktadır.

Sizlerin katılımı ve desteği ile Ataşehir’i daha yaşanabilir, daha adil ve daha kapsayıcı bir kent haline getireceğimize inancım tamdır. Kent konseyinde yer alacak temsilcilerimizin, Ataşehirli komşularımızın sesini en iyi şekilde duyuracağına ve ortak hedeflerimize ulaşmak için el birliği ile çalışacağına inanıyorum. Önümüzdeki dönemde katılımcı bir yönetim için kent konseyinin yönetim süreçlerine katkı sunmasını, özellikle mahalle meclisinin oluşturulmasını temenni ediyorum. Unutmayın ki, kentimizin geleceği sizin ellerinizde. Burada kullanacağınız oylar kentimizin geleceği için atılmış önemli bir adımdır. Demokratik sürece verdiğiniz katkı için Hepinize teşekkür ediyorum. Seçimlerin şimdiden kentimize hayırlı olmasını diliyorum. Görev alacak tüm üyelerimizi tebrik ediyorum. Ataşehirimiz için aydınlık yarınların hep birlikte inşa edeceğimizi yürekten inanıyorum.”

“Kent Kaynaklarının En Etkin Verimli ve Adil Kullanımını Sağlayacağız”

Genel kurulda protokol konuşmasını yapan Ataşehir Belediye Başkan Vekili Birkan Birol Yıldız ise kent konseyinin Ataşehir için çok kıymetli bir yapı olduğuna vurgu yaparak, ‘Kıymetli’ diyorum çünkü kent konseylerinin yerel yönetimlerin güçlenmesinde üretim katılımcılığın ve çok sesliliğin uzlaşma kültürünün tesis edilmesinde ayrıca kent kimliğinin korunmasında ve gelişmesinde sağladığı katkıların farkındayız.  

Sürdürülebilir kalkınma odaklı katılımcı ve hesap verilebilir bir anlayışla kentin yaşam kalitesini sürekli arttırmayı hedeflediğimiz, kent kaynaklarının en etkin verimli ve adil kullanımını sağlamaya çalıştığımız bu yeni dönemde Ataşehir Kent Konseyini önemli ortaklarından biri olarak görüyoruz. İş birliğimizle hep birlikte, Ataşehirimizin tamamında ortak aklın ve uzlaşmanın esas olduğu demokratik bir yönetim anlayışını inşa edeceğiz. Bu düşüncelerle Ataşehir Kent Konseyi’nin 18. Olağan Genel Kurulu’nun ilçemize hayırlı olmasını diliyorum. Hepinizi saygı ile selamlıyorum.” dedi.

18. Olağan Genel Kurulu’nda yeni başkan Necip Bektaş oldu

Konuşmalardan sonra gerçekleşen ve tek liste ile gerçekleşen seçimle Necip Bektaş Ataşehir Kent konseyi Başkanı, listesi de yürütme kurulu olarak 2 yıllığına görevlelendirildi.

Bektaş: “Ataşehir’in 17 Mahallesi’nde Mahalle Meclisleri Oluşturacağız”

Yeni seçilen başkan Necip Bektaş, Ataşehir’in 17 Mahallesi’nde Mahalle meclisleri oluşturacaklarını ve özellikle mahalle meclislerine yöre dernekleri temsilcileri ve siyasi parti temsilcilerinin katılım sağlamalarını ve daha etkin rol almaya, Ataşehirli tüm komşularımızı mahalle meclislerine katılmayı düşünceleriyle ve çalışmalarıyla katkı sunmaya davet ettiğini belirtti.

Başkan Bektaş, Kent konseyinin kentin haklarını, yeşilini, toprağını, havasını, insanların ve tüm canlıların haklarını korumak üzere bir uzlaşı alanı olduğunu, kentin haklarını korumak üzere gerektiğinde bir direniş alanı olduğunu belirterek Ataşehir Kent Konseyinin aktif, şeffaf ve adil yöneteceklerini vurguladı.

Başkan Bektaş, Ataşehir Kent Konseyi’nin kuruluşundan bugüne görev almış önceki dönem başkanlarına ve Yürütme Kurulu üyelerine, görevi devir alacağı 17. dönem Kent Konseyi Başkanı Mustafa Çatak ve Yürütme Kurulu üyelerine hizmetlerinden dolayı teşekkür etti.

Ataşehir Kent Konseyi’nin bundan sonraki süreçte de hazırladığı raporlarla, başta belediye olmak üzere diğer kamu kurumları ile Ataşehir’in sorunlarını çözüme kavuşturmak için mücadele edeceklerini söyleyerek konuşmasını tamamladı.

Toplantının son bölümünde ise katılımcıların dilek ve temennileri alındı. Başkan Bektaş ve beraberindeki yürütme kurulu üyeleri tebrikleri kabul etmesiyle 18.Olağan Genel Kurul sona erdi.

ATAŞEHİR KENT KONSEYİ YK BAŞKANI: NECİP BEKTAŞ

ATAŞEHİR KK YÜRÜTME KURULU ASİL LİSTESİ

  1. Ahmet Özgenç
  2. Aşkın Ürkmezer
  3. Burhan Öztürk
  4. Cafer Çağrıtekinci
  5. Didem Kadriye Bozdağ
  6. Esra Güzeller
  7. Garip Orkun Bilinmez
  8. Gülsün Yeter
  9. Hüseyin Turgut
  10. İsa Kırım
  11. Mehmet Hanifi Güleryüzlü
  12. Mehmet Kıvanç Can
  13. Merdan Özer
  14. Murat Uzvaş
  15. Nevzat Ağbulut
  16. Nurcan Gür
  17. Recep Ali Kantarcı
  18. Selahattin Sami Teymurtaş
  19. Serkan Şimşek
  20. Turgay Kılıç
  21. Vildan Ortaç
  22. Yılmaz Oğralı
  23. Yılmaz Sağlamdemir

ATAŞEHİR KENT KONSEYİ YÜRÜTME KURULU
  (YEDEK LİSTE)

  1. Keziban Kasarcı
  2. Hıdır İğde
  3. İnci Tuğçe Şen
  4. Hatice Işık
  5. Erdoğan Gökkaya
  6. Ali İmir
  7. Ülker Gülmez

itvhaber

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ