logo

Ataşehir Kent Konseyi Öncülüğünde Beton Santrali Tepkisi

Ataşehir Kent Konseyi Öncülüğünde Beton Santrali Tepkisi

Ataşehir Kent Konseyi Örek Mahalle Meclisi, bölgede faaliyet gösteren beton santralinin halk sağlığını tehdit ettiği gerekçesi ile kaldırılmasını istiyor.

Recep Kenan / itvhaber.com

Ataşehir Kent Konseyi bölgede bulunan beton santralinin bölgenin havasını, suyunu ve toprağı kirleterek, halkın sağlığını ve geleceği tehdit ettiği gerekçesi ile kaldırılmasını istiyor.

Yerleşim yerinde İstanbul’un Anadolu yakasının merkezi sayılacak lokasyonda bulunan beton santralinin bölgenin havasını, suyunu ve toprağı kirleterek sağlığı ve geleceği tehdit ettiğine dikkat çeken Ataşehir Kent Konseyi Örek Mahalle Meclisi bu kapsamda bölge sakinlerinin tepkisini dile getirecekleri basın açıklaması yapacaklarını açıkladı.

Ataşehir Kent Konseyi Örek Mahalle Meclisi tarafından yapılacak basın açıklaması ile ilgili açıklamada, şu ifadeler yer aldı;

“İstanbul Ataşehir Yeni Sahra Mahallesi Karaman Cad. No. 1’de faaliyet gösteren beton santrali, havamızı, suyumuzu ve toprağımızı kirleterek sağlığımızı ve geleceğimizi tehdit etmektedir.

 Bu santral, her gün ve her saat zehir solumamıza neden olmakta ve anayasa ile güvence altına alınan sağlıklı çevrede yaşama hakkımızı doğrudan ihlal etmektedir. Bu nedenle, bu beton santralinin bir an önce kaldırılmasını talep ediyoruz. Mahalle meclisimizde aldığımız ortak karar doğrultusunda, halkımızın mağduriyetini gidermek amacıyla uzun süredir çalışmalar yürütmekteyiz.

Bu kapsamda 1.000’e yakın mahalle sakinimizin imzasını topladık ve 14 Temmuz Pazar günü saat 12:00’da 500’e yakın mahalleliyle birlikte büyük bir basın açıklaması gerçekleştireceğiz.”

Paylaşın:
Etiketler: » » » »
#

SENDE YORUM YAZ