logo

01 Ekim 2024

Ataşehir’de Site Spor Ev Sahipliğinde Amatör Spor Gündemi Konuşuldu

Ataşehir’de Site Spor Ev Sahipliğinde Amatör Spor Gündemi Konuşuldu

Site Spor Kulübü Başkanı Cihan Bilgin’in ev sahipliğinde çim sahada bir araya gelen amatör kulüpler ile basın temsilcileri ile amatör spor gündemi konuşuldu.

Recep Kenan / itvhaber.com

İstanbul Sitespor Kulüp Başkanı Cihan Bilgin, Sitespor’a kazandırdığı çim sahadaki kahvaltıda konuk ettiği amatör kulüp temsilcileri ile basın mensupları amatör spor gündemini değerlendirdi.

Ataşehir’in amatör spor kulüplerinden İstanbul Sitespor özelinde başlayan amatör spor gündemli toplantıda; profesyonel futbola varan spor kulüplerinin, sporcuların geçmişi ve geleceği değerlendirildi.

Site Spor Kulübü Başkanı Cihan Bilgin’in Sitespor ev sahipliğinde çim sahasında İASKF As Başkanı ve Ataşehir Amator Spor Kulüpleri Birliği Başkanı Ekrem Köse’nin katılımıyla gerçekleşen “amatör spor” gündemli buluşmaya Maltepe Kulüpler Birliği başkanı Behram Kaçar, Kartal Kulüpler Birliği Başkanı Naser Süleymanoğlu, Beykoz Kulüpler Birliği başkanı Asım Özdemir, TÜFAD İstanbul şubesi yönetim Kurulu üyesi Zafer Emek, Ataşehirgücü Spor kulübü başkanı Serdar Uçar, Yonca spor Kulübü başkanı İbrahim Kandal, İstanbul Sitespor yöneticileri ve basın mensupları yer aldılar.

İlçelerindeki yerel yöneticileri amatör spora bakışlarını ve ilgilerini değerlendiren Amatör Spor Kulüpleri birlik yöneticileri, Amatör spora desteğin çocukların yetişmesindeki yerine ve önemine işaret ettiler.

Maltepe’de imara açılan devasa “Askeri Alan”da amatör spor için yer ayrılmamasından şikayet eden Maltepe Kulüpler Birliği başkanı Behram Kaçar, tesis eksikliği ve amatör sporda eğitime zaman ayrılmamasının başarıdaki önemi ve etkisinin altını çizdi.

Ataşehir’de yaşanan tesis eksikliğinin İBB’nin Esatpaşa tesisine ilave olarak Yenisahra Stadı’nın yenilenerek nizami ölçülerdeki tesisler ile amatör kulüplere hizmet vereceğini kaydeden Ekrem Köse, İçerenköy’de yapımı devam eden spor kompleksi ile de bölgedeki önemli bir eksikliğin tamamlanacağını ifade etti.

İstanbul Site Spor’a kazandırılan çim sahada çok önemli etkisi ve emeği olan Kulüp Başkanı Cihan Bilgin, yaptığı konuşmada, “Bugün amatör sporu konuşacağız. Amatör sporun eksiklerini konuşacağız. Site Spor Kulübümüz 1990 tarihinde federe oldu. 1991 tarihinde tescil olarak Amatör Spor Kulüpler Birliğine bağlı olarak çalışmalarına başladı. Yıllar geçti, yarım asırlık bir çınar oluştu.  2018 Haziran ayında bayrak bize emanet edildi. Bu kulüpte ve bu yeşil sahada büyük emek, büyük alın teri var. Amatör apora, amatörün aşkına büyük hizmet var. Buradaki çalışmanın tüm ülkeye, İstanbulumuzdaki amatör kulüp camialarına örnek teşkil edeceğini düşünüyorum.  Yerel ve diğer devlet kurumlarının desteği ile alanlarımızda kıymetli spor tesisleri oluşturacağız. Çocuklarımız bu alanlarda hayatta kıymetli bir şekilde hazırlanır. Çocuklar bizim geleceğimiz. Onların sağlıklı gelişmeleri, yetişmeleri önemli.  Biz bu duyguyu Ataşehir Amatör Spor Kulüpleri Birliği Başkanımız Ekrem Köse ile inanmış bir şekilde yola çıkarak diğer kulüp başkanlarımızla birlikte yol alıyoruz. Bu yolda sevgi ile yürüyoruz.” İfadelerine yer verdi.

Dernek statüsünde yer alan spor kulüplerinin verilen mücadele ile “Kulüp” statüsü kazandırdıklarını vurgulayan İASKF As Başkanı ve Ataşehir Amatör Kulüpler Birliği Başkanı Ekrem Köse, 2010 yılında 8 Amatör Kulüple arkadaşlarımla birlikte Amatör Spor Kulüpleri Birliğini kurduklarını kaydederek, “Amatör Spor Kulüplerini yönetmek zor bir görevdir. Daha önce dernek olarak başladık sonradan Spor Bakanlığına bağlandık. Tabi bunun yanında kendi kulübünü yönetmek zor iken bu işi yapan arkadaşlarımız 15-20 gibi kulübün yükünü de alıyor. Yani hem kendi kulübüyle uğraşmak zor iken hem de 20 kulüple uğraşmak zorunda kalıyor. Bu tesisin kazanılmasında önceki Belediye Başkanımız Battal İlgezdi’nin büyük emeği var. Mevcut Belediye Başkanı Onursal Adıgüzel’in de amatör spora ciddi desteği oldu. İlçemizde 23 Amatör Spor Kulübü var. 2011 yılından itibaren spor kulüplerimize çok büyük desteklerde bulunuyoruz.  Lojistik destek veriyoruz. Malzeme desteği yer yer veriyoruz. Ulaşım sorunu yok. Bu konuda hizmet kesintisiz devam ediyor. Zaten yasalar hem büyükşehir hem de ilçe belediyeleri binde 12 veya binde 7 gibi yardım yapabileceği olanağı sağlıyor.” Dedi.

Toplantıda ilçelerinde ve kulüplerinde yaşanan sorunların dile getirilmesi sonrası, basın mensuplarının sorularını yanıtlayan amatör spor temsilcileri, amatör spor eğitiminde zaman, tesis ve imkan kısıtlılığına dikkat çektiler.

Paylaşın:
#

SENDE YORUM YAZ