logo

Başkan Onursal Adıgüzel, ‘Adım Adım Projelerimizi Hayata Geçiriyoruz’

Başkan Onursal Adıgüzel, ‘Adım Adım Projelerimizi Hayata Geçiriyoruz’

Görevdeki ilk 6 aylık süreçte önemli işler yaptıklarını kaydeden Ataşehir Belediye Başkanı Onursal Adıgüzel, “Adım adım projelerimizi hayata geçiriyoruz” dedi.

Recep Kenan / itvhaber.com

Ataşehir Belediye Başkanı Onursal Adıgüzel‘in görevdeki ilk 6 aylık sürecini değerlendirdi.

Adım adım projelerini hayata geçirdiklerinin altını çizen Ataşehir Belediye Başkanı Onursal Adıgüzel, Ataşehirli çocuklar sanatla ve sporla buluşturduklarını vurguladığı www.itvhaber.com  röportajında, “Ataşehir’in yeteneklerini keşfetmek istiyoruz. Ataşehir’i kültür ve sanatın merkezi yapmak için çalışıyoruz. Ataşehir’de işgallere son veriyoruz.” İfadelerine yer verdi.

Ataşehir Belediyesi’nde konuk olduğumuz Başkan Onursal Adıgüzel ile www.itvhaber.com adına Recep Kenan tarafından gerçekleştirilen röportajda açık ara farkla Ataşehir Belediye Başkanı seçilen Onursal Adıgüzel’in görevdeki ilk 6 aylık sürecini değerlendirdik.

Göreve geldikten sonra ilk defa yerel basını belediye de ağırladığını söyleyen Onursal Adıgüzel, yakın bir gelecekte yerel basın ile bir araya gelerek geniş bir değerlendirme yapacağını söyledi.

KENTSEL DÖNÜŞÜME, PAYDAŞ ÇALIŞMALARINA TAM DESTEK

Kentsel dönüşüme ve paydaşların yürüttüğü çalışmalara Ataşehir Belediyesi olarak tam destek sözü veren Ataşehir Belediye Başkanı Onur Adıgüzel olarak kentsel dönüşüm yapmak isteyen, dönüşüme katkı sunmak isteyen herkese, tüm paydaşlara tam destek vereceklerini kaydetti.

Ataşehir Belediye Başkanı Onursal Adıgüzel, Recep Kenan aracılığıyla www.itvhaber.com ‘a verdiği röportajda şu açıklamalara yer verdi;

ATAŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI ONURSAL ADIGÜZEL RÖPORTAJI
1. BÖLÜM (İmar Planları) T I K L A Y I N I Z

ATAŞEHİRLİ ÇOCUKLAR SANATLA SPORLA BULUŞTU

Göreve geldikleri ilk 6 aylık süreçte önemli işler yaptıklarını kaydeden Ataşehir Belediye Başkanı Onursal Adıgüzel, Recep Kenan aracılığıyla www.itvhaber.com ‘a verdiği röportajda, “Ataşehir’e sözlerimiz vardı. Ataşehir’i spor için, sanat için, özellikle yeşil alanlarla nefes alacak bir ilçe yapacağımızı her fırsatı söyledik, 5000’den fazla Ataşehirli gencimizi yaz spor okullarından yararlandı. İlk defa bu kadar yaygın bir şekilde yaz spor okulu uygulaması oldu.
  Yüzmeden basketbola, tenis, savunma sporları, voleybol alanlarında Ataşehirli çocuklar her mahallede sporla buluştular. Kültür Sanat kurslarımız devam etti. 40’a yakın parkımızda farklı günlerde çocuklarımıza sinema gösterimleri yaptık. Mahallelerdeki vatandaşlarımız için sanatı ayaklarına getirdik, konserler düzenledik.” Açıklamasını yaptı.

DEPREM MESELESİNİ 1. ÖNCELİĞİMİZ YAPTIK

Depremi 1. Mesele olarak gördüklerini, bu kapsamda çalışmalara başladıklarını kaydeden Ataşehir Belediye Başkanı Onursal Adıgüzel, www.itvhaber.com ‘a verdiği röportajda şu açıklamalara yer verdi;  “Deprem meselesini 1. önceliğimiz yaptığımız için çalışma yürüttük, programımızı aldık. 17 mahallemizin risk haritasını çıkardık. Hangi yollar kapalı? Nerede yangın riski olur? Onları çıkardık. Yine sözümüz doğrultusunda hızlıca deprem konteynırlarımızı yerleştirdik.”

17 MAHALLEMİZDE TOPLANTILAR YAPTIK

“Parklarımızı yenilemeye başladık. Birçok mahallemizde yok olan parklarımızı Ataşehirler ile buluşturduk. Çünkü bizim sloganımız; ‘Ataşehir Senin’ demiştik. ‘Ataşehir Senin’ kapsamında katılımcılığı önceledik. Bu katılımcılık kapsamında Ataşehir’deki 17 mahallemizi stratejik planları için vatandaşlarımızla buluştuk. Geri bildirimler aldık. Hem de dijital ortamda 13 0.000 soru cevaplandırıldı. Sonrasında 17 mahallemizde toplantılar yaptık. Buradan aldığımız geri bildirimlerle, çözümler üretmeye başladık. Esatpaşa Mahallesi’nde Çınar Parkı’nın yok olduğunu duyduk. Çınar Parkını tekrar hayata geçirdik. İnönü Parkımızı da yenileyerek Esatpaşa’mıza kazandırdık. Asfaltlama çalışmalarımıza hız verdik. Ataşehir’in 17 Mahallesi’nde ihtiyaçlar doğrultusunda asfaltlama, kaldırım çalışmaları, park bahçe bakımını çok yoğun hale getirdik.”

FERHATPAŞA’DAN ÇALIŞMAYA BAŞLADIK, YENİŞEHİRLİLERİN İSTEKLERİNİ TAMAMLADIK

“Seçim bittikten sonra ilk Ferhatpaşa Mahallemizden çalışmaya başladık. Seçim döneminde genel toplantılarımızdan Yenişehir mahallemizde trafikle ilgili şikayetler vardı. Yenişehir mahallemizdeki trafiği rahatlatacak yeni bir yolu Yenişehirliler 15 yıldır bekliyordu. Ve bu yol açılmıyordu. Bu yolu hayata geçirdik. Yenişehir mahallemizde Atatürk mahallemizin arasında kullanılmayan, kapalı olan bir köprü vardı. O köprüyü hayata geçirdik. Yenişehirlilerin ilk etapta isteklerini tamamladık. Yenişehir’deki asfaltlama çalışmalarımızda çok önemli bir iş oldu mahallemiz için…”

ÖĞRENCİ BESLENME DESTEĞİMİZ OKULLAR AÇILDIĞINDAN BERİ DEVAM EDİYOR

“Sosyal yardımı artırdık. Sosyal yardımı da 1. sıraya aldık. Okula başlayan öğrencilerimize kırtasiye yardımı sağladık. 10.000 adet 1 kilogramlık kavurmayı Ataşehir’deki ihtiyaç sahiplerine ulaştırdık, dağıttık. Beslenme desteğini Ataşehir’de ilk defa hayata geçirdik. Ataşehir’de ihtiyaç sahibi ilkokul öğrencilerine okullar açıldığı ilk günden itibaren her hafta 5 günlük beslenmelerini Ataşehir Belediyesi olarak evlerine bırakıyoruz. Beslenme desteğimiz okullar açıldığından beri devam ediyor.”

MUHTARLIĞI TAŞIYORUZ, İSTİHDAM OFİSİMİZİ AÇIYORUZ

“Yine söz verdiğimiz istihdam ofisimizi açıyoruz. Ataşehirliler İçerenköy’de Muhtarlığı niye taşıdığımızı merak ediyor. Biz, muhtarımızla yaptığımız iletişim de Muhtar dedi ki; muhtarlık alışkanlık oluşmuş burada. Aynı bölgede küçük bir yetmiş metrekarelik bir muhtarlık yaptık.”

ATAŞEHİRLİ İÇERENKÖY İSTİHDAM OFİSİ İLE İŞLE BULUŞACAK

“Muhtarlığın şu an kullandığı yerinde İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin Anadolu yakasındaki en büyük istihdam ofisini oluşturuyoruz. Bu da seçim dönemimizde verdiğimiz sözlerden birinin daha geçirmemizi sağlıyor. Böylece yüz binlerce İstanbullu ve Ataşehirli İçerenköy’deki İstihdam Ofisi ile işle buluşacak. Biz de şunu söylemiştik; 5 yılda 5000 Ataşehirliye özel sektörde iş bulacağız. Bunu istihdam ofisine buraya getirerek herhalde 50 bine çıkartacağız…”

AŞEVİMİZİ YENİLEDİK, TESİSLERİMİZ HAYATA GEÇMEYE BAŞLADIK

“Aşevimizi yeniledik. Siz basın mensuplarını davet edip, bir tanıtım yapacağız. Aşevini yeniledik, pırıl pırıl bir aşevine dönüştürdük.: Ciddi bir ekonomik kriz var Bu doğrultuda şekillendiriyoruz sosyal çalışmalarımızı. Sosyal tesislerimiz hayata geçmeye başladık. Yaklaşık 10 noktada sosyal tesis hizmeti vermek istiyoruz. Bu hafta Amfili Park’ta sosyal tesisimiz hayata geçiyor. Önümüzdeki günlerde Örnek Mahallemiz ve Mevlana Mahallemizde, Ferhatpaşa mahallemizde, birçok mahallemizde sosyal tesislerimiz Ataşehirlerimizin hizmetinde olacak.”

ATAŞEHİR’DE RESTORAN, SOSYAL TESİS AÇIYORUZ

Ataşehir’de bir restoran açıyoruz. Sosyal tesis… Onun da yeri belli. Hazırlıklar tamamlanıyor. Süreç tamamlandığında sizleri davet ederek tanıtımını yapmış olacağız.

ATAŞEHİR’İN YETENEKLERİNİ DE KEŞFETMEK İSTİYORUZ

“Bu pazar kent bostanlarını Ataşehirlere sunuyor olacağız.İngilizce kursları, kış okulları… İspanyolca Almanca kurslarına inanılmaz bir talep var. Biz istiyoruz ki; Ataşehir’de her vatandaşımız, her çocuğumuz istiyorsa yabancı dil öğrensin. Piyano kurslarımız var. İsteyen bütün çocukların piyano çalmasını öğrenmesini hayal ediyorum. Biz öğrenemedik ama onlar öğrensin. Başka enstrüman kurslarımız var. Çeşitli dans kurslarımız var. Bunlara katılsınlar çocuklarımız… Spor kurslarımız var. Bu çalışmalarla Ataşehir’in yeteneklerini de keşfetmek istiyoruz. Çalışmalarımız bu çerçevede sürüyor.”

ATAŞEHİRİ KÜLTÜR VE SANATIN MERKEZİ YAPMAK İÇİN ÇALIŞIYORUZ

“Ataşehiri kültür ve sanatın merkezi yapma kapsamında Büyükşehir ile görüşüyoruz. Şehir tiyatrolarını İnal Aydınoğlu Kültür Merkezi salonlarında oyun oynamaya ikna ettik. Biliyorum ki Anadolu yakasındaki her ilçesinden vatandaşlarımız gelecek, İnal Aydınoğlu Kültür Merkezimizde güzel bir tiyatro akşamı yaşayacak.”

ADIM ADIM PROJELERİMİZİ HAYATA GEÇİRİYORUZ

“Engelli merkezimiz için planlarımız sürüyor. Bir hayırseverimiz, Ferhatpaşa’daki kreşi yapmak için elini taşın altına koydu. İbrahim Akkuş bey… Ona teşekkür ediyoruz. Meclisten geçirdik. Kreş projesini yapıyor. İstanbul Büyükşehir Belediyemizle birlikte 2 kreşimizi daha hayata geçiriyoruz. Ataşehir Belediyemizin bünyesindeki kreş sayısını kısa vadede onu buldurmuş olacağız. Ki hedefimiz bu sayıyı çok daha artırmak. Bütün projelerimizin arkasındayız. Adım adım projelerimizi hayata geçiriyoruz.”

“ATAŞEHİR’DE İŞGALLERE SON VERİYORUZ”

“Ataşehir’de işgallere son veriyoruz. Ataşehir’de birçok noktada işgaller var. Kaçak yapılar var. Bunlarla mücadelemizi sürdürüyoruz. Sahada gördüğümüz bütün eksiklikleri tamamlamaya çalışıyoruz.”

MAHALLELERİMİZDE BÜTÜNLÜKLÜ TEMİZLİK ÇALIŞMALARI BAŞLATTIK

“Mahallelerimizde bütünlüklü temizlik çalışmaları başlattık. Çarşamba günü Mevlana mahallemizde idik. A’dan Z’ye; Fen işlerimiz, Temizlik, Zabıta müdürlüğümüz, Çevre müdürlüğümüz ile birlikte tam bir seferberlik yapıyoruz. Mahallemizi toparlıyoruz. Esnafla sohbet ediyoruz. Ben güne çok erken başlıyorum. ‘Belediye başkanının mesai saati olmaz’ diyenlerdenim. Beni bir gün Kayışdağı son durakta görebilirsiniz. Sabah cami çay ocağında vatandaşlarımızla çay içerken görebilirsiniz. Başka gün Örnek Mahallesi’nde sabah çorba içerken görebilirsiniz. Gecenin bir vaktinde bir hizmetimizi denetliyorken görebilirsiniz. Çalışma arkadaşlarımızın yanında olmak için sürekli sahadayız. Temizlik işleri personelimizi çalışırken izliyoruz. Park Bahçeler müdürlüğümüzün, Fen İşleri müdürlüğümüzün, Zabıta Müdürlüğü  çalışmalarını yakından izliyoruz. Başarılı personellerimizi de ödüllendiriyoruz. Teşekkür alan personellerimiz var.”

MECLİSİ ÜYESİ ARKADAŞIMIZI BAŞKAN YARDIMCISI OLARAK ATADIM

“Belediyeler büyük yapılar. Sonuçta kadrolar değişebilir. Devlette devamlılık esastır. Hafıza esastır. Bu hafıza kapsamında çalışmalarımız sürüyor. Bir belediye meclisi üyesi arkadaşımızı başkan yardımcısı olarak atadım. Bir hakkımız daha var. Gerekirse bu süreçte bu hakkımızda da kullanırız. Henüz karar verdiğimiz bir durum yok.”

SGK’YA BAŞLADIĞI GÜNDEN BU YANA HİÇ ÖDENMEMİŞ BORÇ VAR

“Ataşehir Belediyesi olarak bizim borcumuz maalesef diğer belediyelerden biraz daha yüksek. SGK borcumuz yaklaşık bir buçuk milyar civarında. Faizi ile birlikte çok yüksek bir rakam. Neredeyse hiç ödenmemiş. SGK’ya başladığı günden bu yana hiç ödenmemiş bir borç var. Bu da bizim çalışmalarımızı biraz zorlaştırıyor. Ülkede yoğun bir ekonomik kriz var. Günlük olarak faizin arttığını da düşünürsek, her gün bu borç daha da artıyor. Bunun yaklaşık üçte biri kadar da vergi borcu olduğunu düşünürsek sadece SGK ve vergi borcumuz 2 milyarı açmış durumda. Personel şirketi üzerinden kaynaklanan bu SGK borcu bizi yoruyor. Devletin bir yapılandırma yapmasını bekliyoruz. Uzun vadede ödeme fırsatı verirlerse, elimizden geleni yaparız. Belli bir taksit sayısında olmalı. Belediye şirketleri maalesef belediyeler gibi yapılandırma yapamıyor. Şirket göründükleri için az taksitle yapılandırılıyor. Bu taksitlendirme yapısıyla bizim borcu ödeme imkanımız da yok. Ama uzun vadede bir taksit olursa biz de borçlarımızı ödemek için yoğun bir çaba gösteririz.”

AMACIMIZ ATAŞEHİR’İN KAYNAKLARINI VERİMLİ KULLANMAK

Bizim amacımız Ataşehir’in kaynaklarını verimli kullanmak. Ataşehir’lere en iyi hizmeti götürmek. Geçmişten gelen ağırlıklı olarak SGK borçları, hayat pahalılığındaki artış, Ataşehir’deki bizim hizmetimizi gecikmesine sebep olabiliyor. Ataşehir ile ilgili çok güzel hayallerimiz var. Çok daha iyi projelerimiz var ama bu ekonomik kriz ve kaynak kısıtlamaları ve çeşitli tasarruf tedbirleri biraz hızımızı yavaşlatıyor. Fakat bunlar bahane değil. Çalışma arkadaşlarımızla her gün sokaktayız. Her gün Ataşehir için hayal kuruyoruz.”

KENTSEL DÖNÜŞÜME VE PAYDAŞLARIN ÇALIŞMALARLNA TAM DESTEK

“Kentsel dönüşüme ve paydaşların yürüttüğü çalışmalara Ataşehir Belediyesi olarak tam destek veriyoruz. Kentsel dönüşüm yapmak isteyen, dönüşüme katkı sunmak isteyen herkese tam destek. Haftaya Kiptaş’ta toplantımız var. Ataşehir’deki bina yapı stokunu depreme dayanıklı hale getirmek, Ataşehirlerin kafalarını yasağa koyduğunda rahat uyumalarını sağlamak hedefimiz. Bu çerçevede bize ne düşüyorsa yapmaya hazırız. Kolay bir süreç olmadığını biliyoruz. Yenisahra’da imkanlar varsa biz belediye olarak kolaylaştırıcı olmaya hazırız. Ama paydaşlar olarak herkesin taşın altına elini koymasından yanayız.”

HALİN TAŞINMA SÜRECİ ÇOK YAKINDAN TAKİP EDİYORUZ

“Hal ile ilgili süreci çok yakından takip ediyoruz. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız Ekrem İmamoğlu çok yakından takip ediyor. Bir toplantı yaptık. Ben gittim Tuzla’da Hali yeni yerinde gördüm. %90 oranında tamamlanmış durumda. 2 hafta önce Büyükşehirden Genel Sekreterimiz, Genel sekreter yardımcılarımız, İnal Aydınoğlu Kültür Merkezi’nde hal esnafıyla buluştu ve Hali nasıl taşıyacaklarını anlattı. Bu noktada biz de elimizden geleni desteği sunuyoruz. Hal kalktığı zaman Ataşehir’imiz mükemmel bir yeşil alanla buluşuyor olacak. Çok katlı olmayan, az katta belediye hizmet alanları olacak. Ataşehir büyük bir Kent meydanına sahip olacak.”

ATAŞEHİR İÇİN MÜJDELERİMİZ VAR

Ataşehir için müjdelerimiz var. Hem müjdemiz, hem de gelecekle ilgili planlarımız var. Metro ile ilgili Dudullu – Bostancı hattında ekonomik koşullar Büyükşehir’in yaşamış olduğu baskılardan kaynaklı olarak yer altında Metro çalışmaları devam ediyor. Metro istasyonlarında düzenleme çalışmalarında eksikler vardı. Bu yıl içinde istasyon düzenlemelerinin hepsinin t tamamlanacağı sözünü aldık. Bizim için çok kıymetli. Dudullu Bostancı hattı şöyle önemli bir hat; Ataşehir’i yaklaşık dört durakla kesiyor. Kozyatağı’ndan Bakkalköy’e, Kayışdağı ve Mevlana Mahallesi’ne kadar uzanan Ataşehir için çok kritik bir hat. Oradaki düzenlemeler bitiyor. Kayışdağı için çalışılıyor. Göreve gelmeden Kayışdağılılara bir köprü sözüm vardı. O köprüyü seçimden önce hayata geçirmiş olduk biliyorsunuz. Şimdi de Kayışdağı metro istasyonunun üstündeki fonksiyonları belirleyip planladık. Spor alanları olacak. Kayışdağımız bir parka daha buluşacak bu alanla birlikte. Aynı zamanda bir kreşte planladık buraya. Zaten geniş bir yaşam alanına dönüşüyor Kayışdağı metro istasyonunun üzerindeki alan.

GÖZTEPE ÜMRANİYE HATTI 2025 YILININ İKİNCİ YARISINDA

Yenisahra ve Barbaros Mahallesi’nde Durağı olan Göztepe Ümraniye hattında da çalışmaları yakından takip ediyoruz. Hem üst yapılanması hem istasyon çalışması, test sürüşleri devam ediyor. 2025 yılının ikinci yarısında hayata geçirilecek.

YENİDOĞAN – SÖĞÜTLÜÇEŞME HATTINDA ATAŞEHİR’DE 3 İSTASYON

Metro için 3 müjdeyi vereyim. Yenidoğan’dan Söğütlüçeşme’ye gidecek olan bir hat çalışması vardı. O hat Ataşehir’le çok buluşmuyordu. Biz yapmış olduğumuz çalışmalarla, raylı sistem daire başkanıyla yaptığımız görüşmelerle, toplantılarla bu hattın Aşık Veysel ve Mustafa Kemal ile Örnek mahallelerimizin yararlanacağı bir verimlilik uygulaması için çalıştık. Büyükşehir’i ikna ettik. Bölgede duraklar yapılırsa daha verimli olacağı, bölge halkı içinde daha yararlı olacağı olacağına ikna ettik. Sadece bir durak geçecekti Ataşehir’den. Bu hat şu anda Ataşehir’imizi 3 durakla kesiyor. Yenidoğan – Söğütlüçeşme hattı onay için Bakanlığa sunuldu. Biz de büyük bir heyecanla bekliyoruz. Belki kısa dönemde beklediğimiz bir proje değil ama Atatürk Mahallemizi Aşık Veysel mahallemizi ve Örnek mahallemizi kesen bir hatla Ataşehir’imizi uzun vadede buluştuğu olacağız.”

GÜMRÜK OLUŞTURDUĞU TRAFİK NEDENİYLE HEPİMİZİN ORTAK MESELESİ

“Gümrük meselesi oluşturduğu trafik nedeniyle hepimizin ortak meselesi fakat gümrüğünün sorumluluğu bizde değil. Ticaret Bakanlığı’nda bize de kimsenin bir şeyi danıştığı yok. Bir görev düşerse o noktada biz her yardıma hazırız. Artık İstanbul’un göbeğinde bir gümrük toplanma alanına gerek olmadığını düşünüyoruz. İstanbul’un kenarında kara ulaşımı kolay, deniz ulaşımına ağına ulaşılabilir. daha rahat ulaşılabilecek bir proje tasarlanırsa biz de Ataşehir olarak burada üzerimize düşen ne olursa yapmaya hazırız. Yetkililere sizin aracılığınıza seslenmiş olayım.”

GÜMRÜK ALANI İMAR ÇALIŞMASINI DANIŞTAY İPTAL ETTİ

“Gümrük alanı hakkında en son bildiğimiz imar planları hazırlanmıştı. Danıştay tarafından planlar iptal edildi. Büyükşehir itirazıyla Danıştay iptal etti. Alanla ilgili yapılan imar çalışmasını hep birlikte takip edeceğiz.”

BAŞKAN ONURSAL ADIGÜZEL RÖPORTAJI 2. BÖLÜM (Genel Değerlendirme) BAŞKAN ONURSAL ADIGÜZEL RÖPORTAJI 1. BÖLÜM (İmar Planları)

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ