logo

Başkan Mustafa Can, ‘Çankırı, Kastamonu ve Bölge İller Makus Talihini Yenecek’

Başkan Mustafa Can, ‘Çankırı, Kastamonu ve Bölge İller Makus Talihini Yenecek’

İstanbul’da Kaptan Mustafa Can öncülüğü ve teşvikiyle Sudi Topal liderliğinde bölge STK’larını buluşturan “Batı Karadeniz Dernekler Platformu” kuruldu.

Recep Kenan / itvhaber.com

İstanbul‘da Çankırı Konfederasyonu Başkanı Mustafa Can öncülüğü ve teşvikiyle Sudi Topal liderliğinde bölge STK’larını bir çatıda buluşturan “Batı Karadeniz Dernekler Platformu” kuruldu.

ÇANKIRI, KASTAMONU VE BÖLGEDEKİ İLLER MAKUS TALİHİNİ YENECEK

Çankırı Konfederasyonu Başkanı ve Çankırılı İş İnsanı Kaptan Mustafa Can çalışmalar ile ilgili yaptığı ilk açıklamada, “Çankırı, Kastamonu ile Batı Karadeniz Bölgesindeki iller makus talihini yenecek. Kastamonu’nun duayen ismi, Kastamonu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sudi Topal ile büyük işlere imza atmak için yola çıktık. Allah utandırmasın.” Dedi.

Çankırı’nın önde gelen iş insanlarından Çankırı Konfederasyonu Başkanı Mustafa Can’ın teşviki ile  yola çıkan Kastamonu’nun önde gelen iş insanı, kanaat önderi Kastamonu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sudi Topal liderliğinde bir araya gelen İstanbul’daki bölge STK yöneticileri “Batı Karadeniz Dernekler Platformu” çatısı altında buluşmak için yola çıktı.

Kastamonu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sudi Topal’ın liderliğinde Kastamonu Derneği’nde (KAS-DER) yapılan ilk toplantıda Bartın, Kastamonu, Karabük, Zonguldak, Çankırı ve Sinop STK’ları arasında “Batı Karadeniz Dernmekler Platformu” kuruldu.

İSTANBUL’DA ‘BATI KARADENİZ DERNEKLER PLATFORMU’ KURULDU

İstanbul ve Çankırı başta olmak üzere, meslek odaları örgütlenmelerine de öncülük yapan Çankırı Konfederasyonu Başkanı Kaptan, İstanbul’daki bölge STK temsilcileri buluşmasında oluşturulan “Batı Karadeniz Dernekler Platformu” yapılanması ile ilgili yaptığı açıklamada, “Bölgemizde güç birliği oluşturacak bir platforma ihtiyaç vardı. Bu eksikliğin kapatılması için yapılacak çalışmalara liderlik yapma fikrimi Kastamonu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sudi Topal ile paylaştım. Kastamonulu iş insanı Sudi Topal’ı oluşacak platforma liderlik yapmaya ikna ettim. Ortak kültüre sahip bölge halkını temsil eden STK’lar ile ‘Batı Karadeniz Dernekler Platformu’ oluşturma kararı aldık.” Dedi.

Bölge halkının ortak kültür ve gelenekleri ile birlik oluşturmakta güçlük çekmeyeceğini düşünerek Kastamonulu iş insanı Sudi Topal yola çıktıklarını ifade eden Çankırı Konfederasyonu Başkanı Kaptan, çalışmalar ile ilgili yaptığı açıklamada,  “Ülkemizin her karış toprağında gerek işgücü ve sermayesiyle gerekse kamu içerisinde görev alan seçkin isimlere sahip olan bölge insanımızın yine aynı kaderi taşıyan komşu illerle birlikte bir çatı altında hareket edecek olmasına vesile olacak olan ‘Batı Karadeniz Dernekler Platformu’nun varlığını önemsiyorum. Bizim de ‘Çankırı’ olarak bu platforma önemli ölçüde katkılar sağlayacağımızdan şüphem yok. Paydaşlarımızla birlikte bölgemizin kalkınması ve özellikle gelecek kuşaklara daha ‘az çileli’ günleri yaşatma adına verimli ve özgün projelerin hayata geçirilebileceğimizi düşünüyorum.” İfadelerine yer verdi.

İLK TOPLANTI KAS-DER’DE YAPILDI

Kuruluş çalışmalarının gerçekleştiği KAS-DER’de ilk toplantıya, Platform lideri Kastamonulu iş insanı Sudi Topal ve ev sahibi KAS-DER Genel Başkanı Rahmi Sezer ile birlikte;  Çankırı Konfederasyon Başkanı Mustafa Can, Çankırı Vakfı Başkanı Selçuk Baydar, BARFED Genel Başkanı Sabri Avcı, Karabük Dernekler Federasyonu Başkanı Başkan Vekili Necmi Kandemir, Kastamonulular Dayanışma Derneği Başkan Vekili Şerafettin Ay, Kastamonu Dernekleri Baş Danışmanı Mesut Eryılmaz ve Kastamonulular Dayanışma Derneği Genel Başkan Vekili Nihat Sezer katıldılar.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ