logo

Başkan Onursal Adıgüzel, Basın Buluşmasında Görevdeki 200 Gününü Değerlendirdi

Başkan Onursal Adıgüzel, Basın Buluşmasında Görevdeki 200 Gününü Değerlendirdi

Ataşehir Belediye Başkanı Onursal Adıgüzel Ataşehir’de görev yapan gazetecilerle bir araya gelerek göreve geldği günden bugüne geçen 200 gününü değerlendirdi.

Recep Kenan / itvhaber.com

Basın mensupları ile bir araya gelerek mazbata aldığı günden bugüne görev süresini değerlendiren Ataşehir Belediye Başkanı Onursal Adıgüzel, Ataşehir’de yapılan çalışmaları ve Ataşehir gündemini değerlendirdi.

Ataşehir Belediye Başkanı Onursal Adıgüzel, www.itvhaber.com temsilcisi Recep Kenan’ın aralarında olduğu basın buluşmasında görevdeki 200 gününü değerlendirdiği açılamalar yaptı.

Uzun zamandır basın mensupları ile bir araya gelmeyi, Ataşehir’de yapılan çalışmaları paylaşmayı planladıklarını kaydeden Ataşehir Belediye Başkanı Onursal Adıgüzel, “31 Mart’tan bugüne Ataşehirlilere verdiğimiz sözü tutmak için yoğun bir çalışma içindeyiz. Ataşehir Belediyesi’nde bir seferberlik başlattık diyebilirim. Temizlik işlerinden Fen işlerine, sosyal işlerden kentsel dönüşüm müdürlüğüne, imar müdürlüğümüzden kültür müdürlüğümüze bütün başlıklarda arkadaşlarımız önemli işler yapıyorlar. Bugün Türkiye derin bir ekonomik kriz yaşıyor. Bu ekonomik kriz doğrultusunda vatandaşın bizden beklediği sosyal belediyeciliğe önem vermeye çalıştık. Sosyal belediyecilik Ataşehirlilerin ihtiyacı olduğunda onların yanında olmak, eğitime giden çocukların yanında olmak. Ataşehir’de ilk defa beslenme desteği başlattık. İhtiyaç sahibi çocuklarımızın, okullarda eksikleri gidermeye çalıştık. Genel Başkanımız geçen hafta Ataşehir’e geldiğinde bir talimat verdi; Ataşehir’de çocuklarımız temiz suya ulaşabilsin. Su sebilleri yapın. Arıtma sistemleri yapın.  İlkini hayata geçirdik. şu an denemedeyiz. Yenisahra Sera Selahattin ilk ve ana okulunda. Eğer bir sorun yaşamazsak bütün okullar dahil olacak projeye. Kırtasiye desteğimizi devam ettirdik. Aşevimizin kapasitesini arttırdık. Beslenme çantamızın da içinde olduğu tanıtımı sizlere sunacağız. Aşevimizi A’dan Z’ye yeniledik. Her gün 1720 sıcak yemek çıkarıyoruz. 10 bin kavurtma desteğini Ataşehirlilere ulaştırdık. 4 binin üzerinde kuru gıda yardımı yaptık. 40 binin üzerinde vatandaşa sağlık hizmet verdik. Hem ihtiyaç sahiplerine, hem eğitime destek veriyoruz. Yeni kuracağımız Kent Lokantasında sunduğumuz bütün yemekleri Ataşehirli hayırseverlerin de katkısı ile aşevimizden tedarik edeceğiz.” Dedi.

ATAŞEHİRLERİN SPORLA, SANATLA BULUŞMASINI SAĞLADIK

Ataşehir Belediye Başkanı Onursal Adıgüzel, basınla buluşmasında yaptığı açıklamada, “Göreve geldiğimizde vatandaşın çocuklarının eğitimi için çeşitli alternatifler aradığını gördük. Yaz okullarını çok önemsedik. Ataşehirlerin sporla, sanatla buluşmasını sağladık. 5600’e yakın Ataşehirli sporla buluştu, sanatla buluştu ücretsiz yaz okullarımızda. Göreve geldiğim günden beri en keyifli zamanlarından biriydi yaz okullarını bitiren öğrencilerimize sertifika vermek. Parklardaki sahalarımızı kullanma imkanımızda olduğu için daha çok öğrenciye ulaştık. Kış okullarımızı da hayata geçirdik. Kışın biraz daha branş sayımızı azalttık. Planlarımız arasında Ataşehir’deki spor salonlarını, özellikle kapalı spor salonlarını artırmak var.” İfadelerine yer verdi.

ATAŞEHİR’İN 17 MAHALLESİNDE DEPREMLE İLGİLİ ÇALIŞMALARI TAMAMLADIK

Görevdeki 200’üncü gününde gazeteciler ile bir araya gelen Ataşehir Belediye Başkanı Onursal Adıgüzel, www.itvhaber.com ’u temsilen Recep Kenan’ın aralarında olduğu basın mensuplarına yaptığı açıklamalarda şu ayrıntılara yer verdi:

“Depremle ilgili Ataşehir’in 17 mahallesinde çalışmaları tamamladık. Hem İstanbul Valiliği risk azaltma projesi kapsamında, hem AFAD çalışmaları kapsamında, hem de Büyükşehirle iletişim kurarak süreci çok yakından takip ediyoruz. Dijital ortamda Ataşehir’in 17 Mahallesi’nde deprem anında oluşabilecek riskleri değerlendiriyoruz. Parklara deprem konteynerleri yerleştirdik. Sayılarını artırmak istiyoruz.”

ATAŞEHİR SENİN İLE 6700 KOMŞUMUZUN SORULARINI CEVAPLADIK

“Ataşehir senin projesi ile birlikte şehirlerin yönetime katılmasına fırsat tanıdık. Atasehirsenin.com diye bir adres oluşturduk. 6700 komşumuzun sorularını cevapladık.”

ATAŞEHİR’İN 17 MAHALLESİ’NE HİTAP EDEN ATA KAFELER AÇMAK İSTİYORUZ

“Ataşehir’de sosyal tesislerimizi bir bir hayata geçiriyoruz. Bu hafta bir Ata Kafeyi Ataşehirlilerin hizmetine sunduk. Önümüzdeki günlerde Örnek Mahallemizden bir belediye sosyal tesisimizi hayata geçireceğiz. Ataşehir’in doğru planlanmış noktalarında Ataşehir’in 17 Mahallesi’ne hitap eden Ata Kafeler açmak istiyoruz. Önümüzdeki aylarda Ataşehir’de Ataşehir Belediyesi’nin restoranı da hayata geçmiş olacak.”

GENÇLERİN, ÖĞRENCİLERİN, EMEKLİLERİN YARARLANACAĞI PROJEMİZ ATAKART

“Atakart projemizi sürdürüyoruz. Atakart projemiz dijital bir projedir. Bir mobil uygulama ile birlikte dijital ortamda Ataşehir’de yaşıyor olmanın avantajlarını yaşayacağız. Gençlerin, öğrencilerin, emeklilerin çeşitli avantajlardan yararlanacağı bir kart projemiz var.”

60 ARACI ATAŞEHİR ARAÇ FİLOSUNA DAHİL ETTİK

“Öz kaynaklarımızla yeni araçlar aldık. Yaklaşık 60 aracı Ataşehir araç filosuna dahil ettik. Gördük ki bir yıllık kiralama fiyatına biz bu araçları temin edebiliyoruz. Ataşehirlere uygun fiyata, daha iyi hizmet etme olanağı doğuyor.”

5000’E YAKIN CAN DOSTUMUZU MUAYENE ETTİK

“Bu araçlar arasında bir de ambulans olacak. Veteriner ambulansı. Böylece Ataşehir’de sahipsiz hayvanları kısırlaştırmak için ve hayvanların bakımı için hareketli bir araç sahada olacak. Yeni barınağımız biraz şehrin dışında olacağı için mobilvet ile direkt müdahale edilebilecek. Hayvan bakım merkezinden gelen verilerle 5000’e yakın can dostumuzu muayene ettik. Kendi koşullarımızla 486’sını kısırlaştırdık. 73 Sokak canlısını da sahiplendirdik.”

YENİ PROJELERLE KREŞ KAPASİTEMİZ 1.500’E YAKLAŞMIŞ OLACAK

“Ataşehir’in kreşlerimizde 600’e yakın kapasitemiz var çocukların ve annelerin iyi bir kavuşmasını sağlıyoruz. İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile yürüttüğümüz projeler de var. Şu an İstanbul Büyükşehir Belediyesi 2 kreş yapıyor. Ataşehir’de biz de aynı zamanda meclisten geçirdiğimiz bir protokolle anlaşma yaptık bir kreş için. Bağışçımızı bulduk. Ferhatpaşa ve Örnek Mahallesi’nde biz yapıyoruz kreşleri. Kayışdağı’nda Büyükşehir Belediyesi imalat yapıyor. Bu projelerle kreş kapasitemiz 1.500’e yaklaşmış olacak.”

KENT BOSTANLARINDA FESTİVALİ HAVASINDA BİR AÇILIŞ

“Ata Kafelerimizde uygun fiyata kaliteli hizmet vermek birinci amacımız. Kent bostanları güzel bir iş oldu. Kent bostanlarında 180’e yakın Ataşehir’e yer ayırdık. Onlara fidan sağladık. Festivali havasında bir açılış yaptık. 17 mahalleden komşularımız, kent bostanlarında tarıma başladılar. Benim de orada bir bostanım olacak.”

EVDE SAĞLIK HİZMETLERİNİ SÜRDÜRÜYORUZ

“Kış okullarını hayata geçirdik. Evde sağlık hizmetlerini sürdürüyoruz. Evde kuaförlük hizmetlerimiz devam ediyor. Meslek edindirme kurslarımızda çalışmalarımız sürüyor. LGS ve YGS hazırlık kurslarımızı açtık. Bu alanda yeni bir modele geçiyoruz. Öğrencilerinin ailelerine mentörlük hizmeti veriyor olacağız.”

AMACIMIZ ATAŞEHİR’DE HİZMETİ VATANDAŞIN AYAĞINA GETİRMEK

“Çocuk şenliklerinde binlerce Ataşehirli çocuğu mahallesinde çeşitli eğlenceler ile buluşturduk. 40’a yakın parkımızda yaz boyunca sinema, tiyatro ve konser etkinlikleri yaptık. Amacımız Ataşehir’de hizmeti vatandaşın ayağına getirmek.”

BİR PARKIMIZA MİLLİ VOLEYBOLCUMUZUN ADINI VERDİK

“Maçları birlikte izldedik. Birlikte heyecanlandık, üzüldük. Binlerce ton asfalt ile yolları yeniledik. Bir parkımıza Türkiye’de ilk defa bir milli voleybolcumuzun adını verdik. Ataşehirli komşumuz, çok önemli bir sporcu Eda Erdem. Hava çok kötü olmasına rağmen katılım çok yüksek oldu. Açılışımızı duymayan kalmadı.”

ATAŞEHİR’İN DAHA MODERN, YAŞANABİLİR, YEŞİL BİR İLÇE OLMASINI SAĞLAMAK

“Büyükşehir ile işbirliğiyle spor salonlarının yenilenmesi, İçerenköy’de bir spor kompleksinin hayata geçirilmesi çalışmalara sürüyor. Okullarda spor tesisleri ve salonları için biz de taşın altına elimize koyduk. Amacımız Ataşehir’de her yaştan vatandaşımızın mutlu olmasını sağlamak. Ataşehir’in daha modern, daha yaşanabilir, daha yeşil bir ilçe olmasını sağlamak.”

AAŞEHİRLİLERE DEPREM KORKUSU OLMADAN UYUYABİLECEKLERİ ORTAM YARATMAK

“Bu çerçevede, Ataşehirlerin merak ettiği konuların başında imar meselesi geliyor. 12 mahallemizin kimisinde imar çalışmaları sürüyor. Kimisinde de çeşitli planlarda revize çalışmaları var. Çok yakından takip ediyoruz teknik ekibimizle çalışmaları. Amacımız Ataşehir’in bina stokunun yenilenmesi, dayanıklı hale gelmesi. Ataşehirlilerin gece başlarını yasağı koyduklarında huzurlu bir şekilde, deprem korkusu olmadan uyuyabilecekleri ortam yaratmak. Bu doğrultuda çalışmalarımız sürüyor. Hem Büyükşehirle hem de Çevre Şehircilik Bakanlığımızda iletişim kuruyoruz.”

KENTSEL DÖNÜŞÜMDE VATANDAŞLIKLARIMIZIN YANINDA OLACAĞIZ

“Bu dönem Biz Ataşehir’de kentsel dönüşüm yapmak isteyen vatandaşlıklarımızın yanında olacağız. Ataşehir Belediyesi olarak kolaylaştırıcı olacağız. Kiptaş’la bu hafta içinde toplantı yaptık. Aaftaya bir protokol imzalıyoruz.”

İÇERENKÖY İMAR SÜRECİ SORUNSUZ YÜRÜYOR

İçerenköy mahallemizde imar süreci sorunsuz yürüyor. İçerenköy İmarı askı süreçleri tamamlandı. İtirazlar geldi ve şimdi itirazlar değerlendiriliyor. Meclise gelecek. Buradan Büyükşehir’e gidecek. Süreç adım adım tamamlanıyor.”

İÇERENKÖY VE İNÖNÜ MAHALLELERİ 18 UYGULAMASI

“18 uygulamaları ile ilgili İnönü Mahallesinden vatandaşlarımız bekliyor. İnönü Mahallesi’ndeki 18 uygulamasını bu yıl bitmeden kendi imkanlarımızla tamamlayacağız. Biliyorsunuz oradaki çamaşırcı Deresi Yaşam Vadisi projesinde bu kapsamda çalışmalar başlayacak.”

BİZİM BİRİNCİ GÜNDEMİMİZDE İÇERENKÖY 18 UYGULAMA İHALESİ

İçerenköy’deki 18 uygulaması daha komplike bir çalışma. Daha büyük bir çalışma. O yüzden ihale süreci başlattık. İhale prosedürü doğrultusunda 18 uygulamaları başladı. Süreç tamamlandıktan sonra daha net bir zaman veririz. İhale süreci Kamu İhale Kanunu takvimine göre yürüyor. İtiraz edilebilir. İptal edilebilir. O yüzden tarih vermek kolay değil. Bizim 1. gündemimizde olan konu İçerenköy’deki 18 uygulaması ihalesi.”

KENTSEL DÖNÜŞÜM SÜRECİNDE SADECE KOLAYLAŞTIRICI OLURUZ

“Kentsel dönüşüm sürecinde sadece kolaylaştırıcı olabiliriz. kentsel dönüşüm yapmak isteyen firma bütün süreci tamamlamış bir eksiği olmadan prosedüre uygun olarak dosyasını bize teslim ettikten sonra, biz onun en hızlı şekilde imalat sürecini başlatması için hızlandırıp hayata geçiririz. Ruhsatını veririz.”

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ