logo

Başkan Onursal Adıgüzel ‘Borç Yapılandırması Bekliyoruz’

Başkan Onursal Adıgüzel ‘Borç Yapılandırması Bekliyoruz’

Görevdeki 6 aylık süreçte yerel basın karşısına ilk kez çıkan Ataşehir Belediye Başkanı Onursal Adıgüzel, Ataşehir Belediyesi’nin borcunu açıkladı.

Recep Kenan / itvhaber.com

Recep Kenan aracılığıyla www.itvhaber.com ‘a verdiği röportajda Ataşehir Belediyesi’nin borcunu ödeme konusunda yapılanma talebini dile getiren Ataşehir Belediye Başkanı Onursal Adıgüzel, Ataşehir Belediyesi’nin borcunu açıkladı.

2 MİLYARI AŞAN BORÇ YÜKSEK FAİZLE HER GÜN ARTIYOR!

Ataşehir Belediyesinin yaklaşık bir buçuk milyar civarında borcu olduğunu açıklayan, vergi borcu ile toplam borcun 2 milyarı aştığını kaydeden Başkan Onursal Adıgüzel, yüksek faiz nedeniyle borç yükünün her geçen gün daha da arttığını ifade etti.

BİZİM BORCUMUZ DİĞER BELEDİYELERDEN BİRAZ DAHA YÜKSEK

Başkan Onursal Adıgüzel www.itvhaber.com ‘a verdiği röportajda Ataşehir Belediyesi’nin borcunun diğer belediyelerden yüksek olduğunu kaydederek, “Ataşehir Belediyesi olarak bizim borcumuz maalesef diğer belediyelerden biraz daha yüksek. Borcumuz yaklaşık bir buçuk milyar civarında. Faizi ile birlikte çok yüksek bir rakam. Neredeyse hiç ödenmemiş SGK’ya. Başladığı günden bu yana hiç ödenmemiş bir borç var. Bu da bizim çalışmalarımızı biraz zorlaştırıyor.” Dedi.

DEVLETİN BORÇ YAPILANDIRMASI YAPMASINI BEKLİYORUZ

Devletin borç yapılandırması yapması talebini dile getiren Ataşehir Belediye Başkanı Onursal Adıgüzel,  “Ülkede yoğun bir ekonomik kriz var. Günlük olarak faizin arttığını da düşünürsek; geçerken her gün bu borç daha da artıyor. Bunun yaklaşık üçte biri kadar da vergi borcu olduğunu düşünürsek; sadece SGK ve vergi borcumuz 2 milyarı aşmış durumda. Personel şirketi üzerinden kaynaklanan bu borç bizi yoruyor. Devletin bir yapılandırma yapmasını bekliyoruz.” İfadeleri ile borç yapılandırma talebini gündeme taşıdı.

BU TAKSİTLENDİRME YAPISIYLA BİZİM BORCU ÖDEME İMKANIMIZ YOK

Belediye şirketlerinin borç yapılandırması yapamadığını, ya ada kısa vade olduğunu kaydeden Adıgüzel, vade konusunda tanınacak fırsatla borçlarını ödemelerinin mümkün olacağına işaret ederek;  “Uzun vadede ödeme fırsatı verirlerse, elimizden geleni yaparız. Belli bir taksit sayısında olmalı yapılandırma. Belediye şirketleri maalesef belediyeler gibi yapılandırma yapamıyor. Şirket göründükleri için az taksitle yapılandırılıyor. Bu taksitlendirme yapısıyla bizim borcu ödeme imkanımız da yok. Ama uzun vadede bir taksit olursa, biz de borçlarımızı ödemek için yoğun bir çaba gösteririz.” Dedi.

AMACIMIZ ATAŞEHİR’İN KAYNAKLARINI VERİMLİ KULLANMAK

Borçların Ataşehirliye hizmetin gecikmesine neden olacağını ifade Başkan Adıgüzel, röportajda yaptığı açıklamada zorlu ekonomik koşullar ve kaynak kısıtlamalarına da vurgu yaparak; “Bizim amacımız; Ataşehir’in kaynaklarını verimli kullanmak. Ataşehirlilere en iyi hizmeti götürmek. Geçmişten gelen bu borçlar, hayat pahalılığındaki artış, Ataşehir’deki bizim hizmetimizin gecikmesine sebep olabiliyor.” İfadelerine yer verdi.

ATAŞEHİR İLE İLGİLİ ÇOK GÜZEL HAYALLERİMİZ VAR

Ataşehir için hayalleri olduğunu ifade eden Başkan Onursal Adıgüzel, “Ataşehir ile ilgili çok güzel hayallerimiz var. Çok daha iyi projelerimiz var. Ama bu ekonomik kriz ile kaynak kısıtlamaları ve çeşitli tasarruf tedbirleri biraz hızımızı yavaşlatıyor. Fakat bunlar bahane değil. Çalışma arkadaşlarımızla her gün sokaktayız. Her gün Ataşehir için yeni hayal kuruyoruz…” dedi.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ