logo

23 Eylül 2024

Batı Karadeniz İllerinin İstanbul’daki STK’ları Platformda Birleşti

Batı Karadeniz İllerinin İstanbul’daki STK’ları Platformda Birleşti

Kastamonulu iş insanı Sudi Topal’ın liderliği, Çankırılı iş insanı Mustafa Can’ın öncülüğüyle İstanbul’daki STK’ların buluştuğu “Batı Karadeniz Birliği Platformu” kuruldu.  

Çankırı Konfederasyonu Başkanı Kaptan Mustafa Can’ın öncülüğü, Kastamonu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sudi Topal’ın liderliğinde Bartın, Çankırı, Karabük, Kastamonu, Sinop ve Zonguldak arasında “Batı Karadeniz Birliği Platformu” kuruldu.  

Kastamonu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sudi Topal’ın liderliğinde oluşturulan “Batı Karadeniz Birliği Platformu”, kuruluşu Kastamonu Dernekler Federasyonunda (KASDER) yapılan toplantıyla gerçekleşti.

Çankırı’nın önde gelen iş insanlarından Çankırı Konfederasyonu Başkanı Mustafa Can’ın teşviki ile  yola çıkan Kastamonu’nun önde gelen iş insanı, kanaat önderi Kastamonu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sudi Topal liderliğinde bir araya gelen İstanbul’daki bölge STK yöneticileri “Batı Karadeniz Dernekler Platformu” çatısı altında buluşmak için yola çıktı.

ÇANKIRI VE KASTAMONU MAKUS TALİHİNİ YENECEK

Çankırı Konfederasyonu Başkanı Mustafa Can çalışmalar ile ilgili yaptığı ilk açıklamada, “Çankırı ve Kastamonu makus talihini yenecek. Kastamonu’nun duayen ismi, Kastamonu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sudi Topal ile büyük işlere imza atmak için yola çıktık. Allah utandırmasın.” Dedi.

KURULUŞ ÇALIŞMALARINDA İLK TOPLANTI KAS-DER’DE

Kuruluş çalışmalarının gerçekleştiği KAS-DER’de ilk toplantıya, Platform lideri Kastamonulu iş insanı Sudi Topal ve ev sahibi KAS-DER Genel Başkanı Rahmi Sezer ile birlikte;  Çankırı Konfederasyon Başkanı Mustafa Can, Çankırı Vakfı Başkanı Selçuk Baydar, BARFED Genel Başkanı Sabri Avcı, Karabük Dernekler Federasyonu Başkanı Başkan Vekili Necmi Kandemir, Kastamonulular Dayanışma Derneği Başkan Vekili Şerafettin Ay, Kastamonu Dernekleri Baş Danışmanı Mesut Eryılmaz ve Kastamonulular Dayanışma Derneği Genel Başkan Vekili Nihat Sezer katıldılar.

“Batı Karadeniz Dernekler Platformu” ilk toplantısına katılamayan Zonguldak ve Sinop federasyon temsilcileri de Batı Karadeniz Birliğinin içerisinde yer alıyor.

BÖLGEMİZDE GÜÇ BİRLİĞİ OLUŞTURACAK PLATFORMA İHTİYAÇ VARDI

İstanbul’da oluşturulan ‘Batı Karadeniz Dernekler Platformu’ hakkında görüşlerini belirten Çankırı Dernekler Konfederasyonu Başkanı Kaptan Mustafa Can; ” Bölgemizde güç birliği oluşturacak bir platforma ihtiyaç vardı. Bu eksikliğin kapatılması için yapılacak çalışmalara liderlik yapma fikrimi Kastamonu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sudi Topal ile paylaştım. Kastamonulu iş insanı Sudi Topal’ı oluşacak platforma liderlik yapmaya ikna ettim. Ortak kültüre sahip bölge halkını temsil eden STK’lar ile ‘Batı Karadeniz Dernekler Platformu’ oluşturma kararı aldık. Ülkemizin her karış toprağında gerek işgücü ve sermayesiyle gerekse kamu içerisinde görev alan seçkin isimlere sahip olan bölge insanımızın yine aynı kaderi taşıyan komşu illerle birlikte bir çatı altında hareket edecek olmasına vesile olacak olan ‘Batı Karadeniz Dernekler Platformu’nun varlığını önemsiyorum. Bizim de ‘Çankırı’ olarak bu platforma önemli ölçüde katkılar sağlayacağımızdan şüphem yok. Paydaşlarımızla birlikte bölgemizin kalkınması ve özellikle gelecek kuşaklara daha ‘az çileli’ günleri yaşatma adına verimli ve özgün projelerin hayata geçirilebileceğimizi düşünüyorum” dedi.

“ORTAK KARAR ALDIK”

BARFED Genel Başkanı Sabri Avcı, toplantı sonrasında yaptığı açıklamada Sudi Topal liderliğinde alınan kararın ‘ortak karar’ olduğunu vurgulayarak; “Kastamonu Dernekler Federasyonu (KASDER) Genel Başkanlığında toplantı yaptık. Batı Karadeniz ruhunu canlandıralım ve bütün Batı Karadeniz Federasyonları bir arada olalım istedik. Kastamonu, Karabük ve Bartın Federasyon Başkanları ile Çankırı konfederasyon başkanları buradaydı. Almış olduğumuz ortak karar doğrusunda Sudi Topal Beyefendinin de destekleriyle KASDER Genel Başkanı Rahmi Sezer ve diğer federasyon başkanlarımızla birlikte ortak bir karar aldık. Böyle bir tohum ektik. Bu tohum yeşillenecek ve büyüyecek. Biz İstanbul’daki Batı Karadenizliler olarak sayısal çoğunluğumuz ve liyakatli insanlarımızı bir araya getirerek Batı Karadeniz’i İstanbul’da güçlü bir hale getireceğiz. Kamudan, belediyelerden üzerimize düşen hakkı almak için temsiliyette adaleti sağlamak adına Genel Başkanımız Rahmi Sezer bu konuda çalışmalara başladı.

LİDERİMİZ SUDİ TOPAL

Sudi Topal bugüne kadar Valisinden iş adamına kadar bütün Kastamonululara dokundu. Saygın bir ağabeyimiz. Başımızda o var. Liderimiz o. Bende Sabri Avcı olarak sonuna kadar bu grubun yanındayım, desteğim.”

“BATI KARADENİZ PLATFORMUNU OLUŞTURDUK”

Batı Karadeniz Platformunun bölge ve ülkemiz için hayırlı olmasını dileyen KASDER Genel Başkanı Rahmi Sezer, “Bugün Batı Karadeniz Platformu adı altında güzel bir birliktelik oluşturulduk. Zonguldak ve Sinop illerimiz bugün mazeretliydi ama önümüzdeki toplantıya inşallah katılacaklar. Güzel bir birliktelik oluşturmayı hedefliyoruz. Bunu daha da büyüterek bölgemizde güzel insanları bir araya getireceğiz. Güzel projeler üretmek istiyoruz. Bölgemiz için hayırlı uğurlu olsun.” şeklinde konuştu.

PLATFORMUN TEMEL PROJESİ FİLYOS PROJESİ

KASDER Genel Başkanı Rahmi Sezer, konuşmasında, “Batı Karadeniz Birliğinin en çok önemsediği projeler arasında Batı Karadeniz’i ülkemizin sanayi devi yapacak olan Filyos Projesi yer alıyor. Çünkü Filyos, hava, deniz, demir ve kara yolu açısından ulaşımın merkezinde yer alıyor. Zonguldak, Bartın, Karabük ve Kastamonu açısından ortak noktada olduğu için ayrı bir jeopolitik öneme sahip. Bölgeyi sanayide yatırım ve istihdam cazibesi haline getirecek olan proje doğal gaz yatırımlarıyla da ülkemizin gelecek vadeden en büyük projesi. İllerin tek başına gücünden ziyade birleşerek büyük bir itici güç olmayı hedefleyen Batı Karadeniz Birliği, bu gücüyle hem Filyos Projesine katkı vermeyi hem de Filyos’un gücüyle bölgenin gelişmesini amaçlıyor.” İfadelerine yer verdi.

İKİNCİ HEDEF ORMANCILIK VE EKO TURİZM POTANSİYELİ

Bölgedeki ormancılık ve eko turizm potansiyelinin altını çizen KASDER Genel Başkanı Rahmi Sezer, “Birliğin en önemli konu başlıklarından bir diğerini Kastamonu ve Bartın gibi ormancılık ve eko turizm potansiyeli yüksel alanları daha çok güçlendirilip bölge ve ülke ekonomisine bu potansiyeli kazandırmak geliyor. Bu potansiyele bağlı olarak da Sinop ve Bartın Limanlarının da güçlendirilmesini planlanıyor.” Dedi.

itvhaber

Paylaşın:
#

SENDE YORUM YAZ