logo

Birkan Birol Yıldız, ‘Ataşehir’i Güçlendirecek Proje ve Hizmetler Hayata Geçecek’

Birkan Birol Yıldız, ‘Ataşehir’i Güçlendirecek Proje ve Hizmetler Hayata Geçecek’

Ataşehir Belediyesi 2025 Yılı Bütçesi ve Performans Programına ilişkin Strateji Geliştirme Müdürlüğünün teklifi Mecliste görüşülerek kabul edildi.

Recep Kenan / itvhaber.com

Mecliste görüşülen Ataşehir Belediyesi 2025 Mali Yılı Bütçesi ve 2025 Mali Yılı Performans Programına ilişkin Strateji Geliştirme Müdürlüğünün teklifinin sunumu CHP Grup Başkan Vekili Birkan Birol Yıldız tarafından yapıldı.

Ataşehir Belediyesi 2025 Yılı Bütçesi ve Performans Programı sunumunda konuşan CHP Grup Başkan Meclis Vekili Birkan Birol Yıldız, “2025 yılı, altyapıdan sosyal hizmetlere, spor ve eğitimden kültür-sanata kadar pek çok alanda, Ataşehir’i güçlendirecek proje ve hizmetleri hayata geçireceğimiz bir yıl olacak.” Dedi.

Ataşehir Belediye Meclisi Ekim ayı toplantısı son birleşiminde gündeme gelen Ataşehir Belediyesi 2025 Yılı Bütçesi ve Performans Programı teklifinin sunumu CHP Grup Başkan Vekili Birkan Birol Yıldız tarafından yapıldı.

Sunumu CHP Meclis sözcüsü Birkan Birol Yıldız tarafından yapılan, “Ataşehir Belediyesi 2025 Yılı Gelir – Gider bütçesi” 7.4 olarak ön görülen Ataşehir Belediyesi 2025 Yılı Bütçesi ve Performans Programı teklifi Meclis’te oylanarak oy çokluğuyla kabul edildi.

ORTAK AKIL, ORTAK ÇABA VE BİLİMİN YOL GÖSTERİCİLİĞİ

Ataşehir Belediyesi 2025 Yılı Bütçesi ve Performans Programı teklifi sunumunda Meclis üyelerine seslenen CHP Grup Başkan Vekili Birkan Birol Yıldız, kürsüden yaptığı konuşmasına, “Ortak akıl, ortak çaba ve bilimin yol göstericiliğiyle; doğasına, kültürüne ve değerlerine sahip çıkarak, geleceğe daha güzel bir Ataşehir bırakma hedefimizi kararlılıkla sürdürüyoruz. Bu kapsamda, 2025 Bütçe Performans Programını, strateji planımızla tam bir uyum içinde hazırladık. 2025 yılı için öngörülen gider bütçesi 7,4 milyar TL, gelir bütçemizde yine 7,4 milyar TL belirlenmiş olup, gelirler ve giderler arasında denklik sağlanmıştır.” İfadeleri ile başladı.

ATAŞEHİR’İ GÜÇLENDİRECEK PROJE VE HİZMETLER HAYATA GEÇECEK

Ataşehir’i güçlendirecek proje ve hizmetleri hayata geçirecekleri iddiasına yer veren CHP Grup Başkan Vekili Yıldız, “2025 yılı, altyapıdan sosyal hizmetlere, spor ve eğitimden kültür-sanata kadar pek çok alanda, Ataşehir’i güçlendirecek proje ve hizmetleri hayata geçireceğimiz bir yıl olacak. Her fırsatta dile getirdiğimiz üzere; sosyal belediyecilik anlayışımızın başlıca vazifeleri arasında, sosyal hizmetler yer alıyor. Eğitim materyallerinden hasta bakım malzemelerine kadar birçok başlıkta sunduğumuz destek paketlerimizi, ihtiyacı olan vatandaşlarımıza ulaştırmaya devam ederken, aşevimiz başta olmak üzere sıcak yemek yardımları ile gıda malzemesi desteğimizi de artırarak sürdüreceğiz.” Dedi.

ALTYAPISIYLA GÜÇLÜ, YAPILARIYLA DİRENÇLİ VE DAYANAKLI ATAŞEHİR

Ataşehir Belediye Meclisi CHP Sözcüsü Yıldız, yatırımlarla ilgili; “Altyapısıyla güçlü, yapılarıyla dirençli ve dayanaklı bir Ataşehir inşa etme hedefimizi koruyoruz. Bu hedef doğrultusunda, ilçemizin altyapı taleplerini hızla karşılamaya yönelik yatırımlarımızı artıyor; sağlık merkezi, kreş ve sosyal tesis gibi yeni projeleri hayata geçirerek, ilçemizin fiziksel gelişimini desteklemeye devam ediyoruz.” Açıklamasını yaptı.

AFET RİSKİ VE AFETLERE HAZIRLIK ÇALIŞMALARI

Afet riski ve afetlere hazırlık hakkında yapılan çalışmalara da yer veren CHP Grup Başkan Vekili Birkan Birol Yıldız, “Üzerinde titizlikle durduğumuz bir diğer konu; afetlere hazırlık meselesi. Ataşehir’i afetlere karşı hazırlıklı hale getirmeye yönelik olarak; afet konteynerlerini ilçemizin çeşitli noktalarına konumlandırıyor, afet bilinçlendirme eğitimlerinin, tatbikatların ve mahalle afet gönüllüleri ile yapılan toplantılarında sayısını artıyoruz. Tüm bunların dışında, şeffaflık, katılımcılık ve vatandaş güvenliği temelinde; kentsel dönüşüm, afet riski altındaki yapıların dönüşümü ve yıkımı konularındaki çalışmalarımıza devam ederek, kentin yaşam kalitesini sürekli artırmayı hedefliyoruz.” Dedi.

ÇALIŞMALARI BÜTÜNLÜKÇÜ BAKIŞ AÇISIYLA ELE ALDIK

Çalışmaları bütünlükçü bir bakış açısıyla ele aldıklarını ifade eden Yıldız, konuşmasını; “Hazırladığımız programda, çevre konusundaki çalışmalarımızı bütünlükçü bir bakış açısıyla ele aldık. Bir taraftan, yeşil aks başta olmak üzere, yıl boyunca ilçemize kazandıracağımız parklarla, kişi başına düşen yeşil alan miktarını artırmayı hedeflerken, diğer taraftan, karbon nötr hedefimize ulaşmak için kapsamlı bir eylem planını hayata geçiriyoruz. Aynı zamanda, geri dönüşüm, sıfır atık, sürdürülebilirlik, enerji verimliliği ve iklim değişikliği konularındaki yatırımlarımızı sürdürüyor, bu konudaki güncel yenilikleri ve gelişmeleri yakından takip ediyoruz.” İfadeleri ile sürdürdü.

STRATEJİ PLANI VE BÜTÇE PROGRAMINDA YENİLİKÇİ TEKNOLOJİ VE DİJİTAL ÇÖZÜMLER

Akıllı Belediyecilik uygulamalarıyla aktif katılımcılığı öncelediklerine işaret eden CHP Grup Başkan Vekili Birkan Birol Yıldız, “Strateji planını ve bütçe programını hazırlarken, yenilikçi teknolojiyi ve dijital çözümleri göz ardı etmedik; her hizmet ve projemizin merkezine aldık. Akıllı Belediyecilik uygulamalarıyla, belediye hizmetlerini daha erişebilir ve şeffaf bir hale getirirken Ataşehir Senin gibi uygulamalarla, aktif katılımcılığın da önünü açtık. Bu dijital değişim ve dönüşümü, iletişim altyapısına yaptığımız yatırımlarla güçlendiriyor; çağın modern teknolojisi ile donatılmış Dijital bir Ataşehir, vizyonumuzu da kararlılıkla sürdürüyoruz.” Dedi.

ATAŞEHİR’İN KİMLİĞİNE “KÜLTÜR VE SANAT” VURGUSU

Ataşehir’in kimliğini “kültür ve sanat” olarak tanımlayan CHP’li Meclis Üyesi ve Belediye Başkan Yardımcısı Birkan Birol Yıldız, kimlik tanımlamasını, “Ataşehir’in kimliği kültür ve sanattır. Kültür ve sanat, çok yönlü olarak ele aldığımız bir başka konu. Yıl boyunca, kültür ve sanata yönelik eğitimlere devam ettiğimiz gibi çeşitli kültürel etkinlikler ve sanatsal faaliyetler ile Ataşehirlileri buluşturmaya devam edeceğiz.” İfadeleri ile yaptı

EMEĞİ GEÇEN KATKI VERENLERTE TEŞEKKÜR

Plan ve bütçe hazırlıklarında emeği geçenlere, katkı verenlere teşekkür eden CHP Meclis Grup Başkan Vekili ve Ataşehir Belediye Başkan yardımcısı Birkan Birol Yıldız, konuşmasını, “Strateji Planımız gibi bu bütçe programımızda; gündeminde Ataşehir olan binlerce Ataşehirli tarafından hazırlandı. Emeği geçen tüm çalışma arkadaşlarıma, meclis üyelerimize, muhtarlarımıza, sivil toplum kuruluşlarımıza, belediye çalışanlarımıza, yöneticilerimize teşekkürlerimi sunuyor, 2025 mali yılı bütçemizin ilçemize hayırlı olmasını temenni ediyorum.” Teşekkür içeren sözleri ile tamamladı.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ