logo

Bora Yörükoğlu, ‘Kadınların Seçme Seçilme Hakkı Avrupa’dan Önce’

Bora Yörükoğlu, ‘Kadınların Seçme Seçilme Hakkı Avrupa’dan Önce’

İYİ Parti Ataşehir İlçe Başkanı Bora Yörükoğlu, Türkiye’nin cephede destan yazan kadınlarımıza seçme ve seçilme hakkının birçok Avrupa ülkesinden önce verdiğini söyledi.

Recep Kenan/itvhaber.com

Bora Yörükoğlu, Türkiye’de kadınların seçme ve seçilme hakkını İsviçreli kadınlardan 36, Fransız kadınlardan 11, Belçikalı kadınlardan ise 14 yıl önce elde ettiklerinin altını çizdi.

İYİ Parti Ataşehir İlçe Başkanı Bora Yörükoğlu, “Türkiye, kurtuluş savaşında cephede destan yazan kadınlarımıza seçme ve seçilme hakkını birçok Avrupa ülkesinden önce vermiştir” açıklamasını yaptı.

İYİ Parti Ataşehir İlçe Başkanı Bora Yörükoğlu 5 Aralık Türk Kadınlarına Seçme ve Seçilme Hakkını kazanışının yıldönümü kapsamında yaptığı açıklama: 

Yörükoğlu şöyle devam etti; “Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk öncülüğünde 5 Aralık 1934 yılında Türk kadınlarına seçme ve seçilme hakkı verildi. Yasanın kabulü ile ülkemizde her yıl “Kadın Hakları Günü” olarak kutlanmaktadır.  Ancak ne var ki ülke nüfusunun yarısını oluşturan kadınlar halen erkekler tarafından yönetiliyor.

Oysa ki Türkiye, kadın hakları konusunda birçok Avrupa ülkesinden daha önce bazı önemli kazanımları elde etmiştir. Bu kazanımlardan en önemlisi de kadınların seçme ve seçilme hakkının verilmesidir.

Şöyle bir baktığımızda Türkiye’de kadınlar seçme ve seçilme hakkını İsviçreli kadınlardan 36, Fransız kadınlardan 11, Belçikalı kadınlardan ise 14 yıl önce elde ettiler.

Gerek Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener, gerek genel merkez ve ilçe teşkilatımız yürüttüğü politikalarla kadınlarımızın eşitlik ve özgürlük mücadelesinin yanındayız. Ulu Önder Atatürk’ün dünyaya ilham veren bu güçlü adımı hep birlikte daha ileriye taşıyacağız.”

Paylaşın:
Etiketler: » » »
#

SENDE YORUM YAZ