logo

ÇANDEF Genel Merkezi’nde KEDKOOP üyesi kadınlar ürününü sergiliyor

ÇANDEF Genel Merkezi’nde KEDKOOP üyesi kadınlar ürününü sergiliyor

Aksaray’ın merkezinde ÇANDEF Genel Merkezi’nde 20 süreyle Kadın Emeğini Destekleme Kooperatifi (KEDKOOP) üyesi kadınlar ürününü sergileyerek satabilecek.

Recep Kenan / itvhaber.com

ÇANDEF Genel Merkezi’nde kadınların üretime katılmasını teşvik etmek ve aile bütçelerine katkı sağlamak amacıyla kurulan KEDKOOP üyesi kadınların ürünlerinin sergilenerek satışı amacıyla etkinlik düzenliyor.

Aksaray’ın merkezindeki ÇANDEF Genel Merkezi’nde 20 süreyle Kadın Emeğini Destekleme Kooperatifi (KEDKOOP) üyesi 30 civarında kadın ürününü sergileyerek satabilecek.

İstanbul Çankırı Dernekleri Federasyonu (ÇANDEF) Genel Başkanı Önder Tozan, Federasyon Genel Merkezi’ni Kadın Emeğini Destekleme Kooperatifi (KEDKOOP) üyelerinin kullanımına açtıklarını söyleyerek, “Federasyon olarak kadın en iyi kooperatifine katkıda bulunmak için bugün İstanbul’un merkezi Aksaray’da bulunan merkezimizde kooperatif üyesi kadınlar ürünlerini sergileyecekler. İstanbul’un en güzel güzide merkezi Aksaray’da bizlere emanet edilen. 1548 yılında yapılmış federasyonumuzun genel merkez binasını böyle güzel aktiviteler yapmak için hemşehrilerimizin hizmetine sunacağız. Bbundan sonra her birliğimiz böyle program yapabilecek 9 tane birliğimiz var. Çerkeş Derenkler Birliğimize. Kadının olduğu yerde, kadın emeğinin olduğu yerde başarılı olur” ifadelerine kullandı.

ÇANDEF Genele Başkanı Önder Tozan, “Genel merkezimizin tahsisinde ve düzenlenmesinde emeği geçen başta Onursal Genel Başkanımız Zekeriya Açıkgöz olmak üzere, bütün emeği geçenlere teşekkür ediyoruz” dedi.

2020 yılında Maltepe Aydınevler Mahallesi’nde kurulan Kadın Emeği Değerlendirme Kooperatifi’nin amacının kadınların üretmiş olduğu ürünlerini kooperatif vasıtasıyla kurulan yöresel günler ya da açılan stantlarla satışlarını olanak sağlayıp teşvik ederek tekrar üretimlerine olanak yaratmak olarak açıklayan Kooperatif Başkanı ve Çerkeşler Dernekler Birliği Başkanı aynı zamanda federasyon Genel Başkan Yardımcısı olan Erol Tepebaşı, “Kooperatifi kuruştaki amacımız, kadınların üretimini teşvik etmek. Bu amacımız doğrultusunda Çankırı Dernekleri Federasyonu ile bir işbirliği yaparak federasyonumuzun merkezini bayrama kadar, 20 günlüğüne kadınlarımıza tahsis ettik. Kooperatif üyesi kadınlarımız, ürettiği ürünleri burada sergileyerek yöresel ve el emeği ürünleri satışına olanak sağlıyoruz. Bu sergide 30 civarında kadınımızın ürünü var. Bu çalışmalarla kadınların üretimini teşvik ederek satışlardan elde edilen gelirlerle aile bütçelerine katkı sağlıyoruz.” Dedi.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ