logo

Çankırı Yapraklı ve Kastamonu Taşköprü’de Orman Yangını

Çankırı Yapraklı ve Kastamonu Taşköprü’de Orman Yangını

Çankırı’nın Yapraklı ilçesi ve Kastamonu’nun Taşköprü ilçesinde orman yangını çıktı. İhbar üzerine bölgeye sevk edilen ekipler yangınları söndürmek için çalışma başlattı.

Çankırı’nın Merkez, Ilgaz ve Yapraklı ilçeleri sınırında, Yapraklı ilçesi Kızıleşme mevkiinde, saat 15.30 sıralarında bilinmeyen bir nedenle başlayan orman yangını çıktı.

ÇANKIRI’NIN YAPRAKLI İLÇESİNDE ORMAN YANGINI

Çevre köylerde yaşayan vatandaşlar Çankırı’nın Yapraklı ilçesi Kızıleşme mevkiinde saat 15.30 sıralarında yangını fark ederek, itfaiyeye haber verdi. İhbar üzerine Orman Genel Müdürlüğü ile Çankırı merkez ve diğer ilçelerde itfaiye ekipleri bölgeye sevk edildi. Ekipler, yangını söndürmek için çalışma başlattı. Coğrafi koşulların güçlüğü nedeniyle yerden müdahale yapmakta zorluk yaşandı.

 Yapraklı ilçesi Kızıleşme mevkiindeki orman yangınını söndürme çalışmalarına havadan 2 helikopter ve 1 uçakla da destek verildi. Yangının söndürülmesi çalışmaları sürüyor.

ÇANKIRI VALİSİ ABDULLAH AYAZ ORMAN YANGINI ALANINDA

Çankırı Valisi Abdullah Ayaz Orman Yangınının meydana geldiği Merkez Dereçatı köyü, Dedeköy, Ilgaz ve Yapraklı ilçelerimiz sınırlarındaki alanına gelerek söndürme çalışmalarını takip etti.  Merkez, Ilgaz ve Yapraklı ilçeleri sınırında meydana gelen orman yangını alanında incelemelerde bulunarak yetkililerden bilgi aldı.

ÇANKIRI BELEDİYE BAŞKANI İSMAİL HAKKI ESEN YANGIN BÖLGESİNE

Çankırı Belediye Başkanı İsmail Hakkı Esen de yangın bölgesine giderek itfaiye ekipleri tarafından yürütülen söndürme çalışmalarını yerinde takip etti.

KASTAMONU YAŞKÖPRÜ’DE YANGIN

Öte yandan, Kastamonu’nun Taşköprü ilçesi Derekaraağaç mevkiindeki ormanlık alanda da yangın çıktı.

Çam ağaçlarıyla kaplı bölgede çıkan yangını fark eden köylüler, ihbarda bulundu. Bölgeye sevk edilen arazözler ve itfaiye araçlarıyla alevlere müdahale edildi. Köylülerin de destek verdiği söndürme çalışmaları sürüyor.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ