logo

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nda Devir Teslim Töreni

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nda Devir Teslim Töreni

Sağlık sorunları nedeniyle görevden affını isteyen Mehmet Özhaseki Resmi Gazete’de yayımlanan karla yerine atanan Murat Kurum’a koltuğu devretti.

Recep Kenan / itvhaber.com

Atama yapılan Sağlık Bakanlığı‘ndaki törende eski bakan Fahrettin Koca, görevini yeni bakan Kemal Memişoğlu’na; Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki ise görevini Murat Kurum’a devretti.

Görevi devreden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, “Bana düşen bir şey varsa elbette yapacağım. Yine de çağırıldığım zaman kardeşlerimin yanında olmaya ülkemiz ve milletimiz için doğru ne ise onu yapmaya gayret edeceğim.” dedi.

Özhaseki’ye teşekkür ederek görevi devralan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, “Ülkemiz deprem ülkesi ve bu acıları bir daha yaşamak istemiyoruz. Başta 11 ilimiz olmak üzere bu illerde afetlerden etkilenen kardeşlerimize evlerini teslime etme görevini layıkıyla yapma görevini, sözlerimizi tutma gayret göstereceğiz. Deprem dönüşümünü gerçekleştirmek istiyoruz. İzmir’de Balıkesir’de yaşadığımız yangınlar, iklim değişikliği ile mücadelede bakanlığımızın en önemli görev alanlarından bir tanesi. Yeşil alanlarımızı arttıracağız. Sıfır atık projemiz olmak üzere iklim değişikliğine uyum ve koordinasyon çerçevesinde adımlar atacağız.” Dedi.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ