logo

CHP Ataşehir Gençlik, ‘Yaşam İçin, Adalet İçin, Gelecek İçin Mücadele Edeceğiz!’

CHP Ataşehir Gençlik, ‘Yaşam İçin, Adalet İçin, Gelecek İçin Mücadele Edeceğiz!’

CHP Ataşehir Gençlik Kolları, Yenidoğan Çetesi skandalının 8 bin TL için oluşturulmuş çete tarafından, bilinen 12 yeni doğan bebeğimizin öldürüldüğüne dikkat çekti.

Recep Kenan / itvhaber.com

CHP Ataşehir Gençlik Kolları Başkanı Ulaş Can Arslan yaptığı açıklamada, çeteleşme, mafya-devlet ilişkisine dikkat çekerek, “Geçtiğimiz günlerde SGK’dan günlük 8 bin TL almak için oluşturulmuş bir çete tarafından, şimdiye kadar bilinen 12 yeni doğan bebeğimiz öldürülmüş.” Dedi.

Ulaş Can Aslan başkanlığında CHP Ataşehir Gençlik Kolları tarafından “Yenidoğan Çetesi” skandalına yönelik yapılan basın açıklamasına CHP Ataşehir İlçe Başkanı Celal Yalçın, İl yöneticisi Ayhan Özoğlu, ilçe yöneticileri ile CHP İlçe Kadın Kolları Başkanı Hülya Çiçek ve yönetimi ile partililer, Gençlik Kolları yönetimine destek verdiler.

BİLİNEN 12 BEBEĞİMİZ ÖLDÜRÜLMÜŞ

Yaklaşık 10 gün önce yapılan basın açıklamasını hatırlatan CHP Ataşehir Gençlik Kolları Başkanı Ulaş Can Aslan, Yenidoğan Çetesi skandalının faillerinin belli olduğunu ifade ederek; “Ülkemizde her geçen gün artan çeteleşme, mafya-devlet ilişkisiyle görüyoruz ki, geçtiğimiz günlerde SGK’dan günlük 8 bin TL almak için oluşturulmuş bir çete tarafından, şimdiye kadar bilinen 12 yeni doğan bebeğimiz öldürülmüş. ”  dedi.

ARAŞTIRMA ÖNERGESİNE AKP – MHP OYLARIYLA RED

TBMM’de Yenidoğan Çetesi skandalına ilişkin verilen araştırma önergesinin AKP-MHP oylarıyla reddedildiğinin altı çizilen açıklamada, toplumun tüm kesimlerine düşen görevinin bu mücadelede kadınlar ve çocukların yanında saf tutmak olduğu vurgulanarak, “Kadınlara yönelik saldırıların artması ve masum bebeklerin hayatını korumak için hep birlikte mücadele etme zamanıdır.  Birlikte çok daha güçlüyüz. Yaşam için, adalet için, gelecek için yan yana mücadele edeceğiz!” ifadelerine yer verildi.  

Gençlik Kolları Basın Açıklaması:

Yaklaşık 10 gün önce, ilçe başkanlığımız önünde, ülkemizde yaşanan kadın cinayetleriyle ilgili yaptığımız basın açıklamasında, sözlerime öfkeliyiz, kızgınız ve sinirliyiz diye başlamıştım. Gün geçmiyor ki, ne kızgınlığımız, ne sinirimiz, ne de öfkemiz azalsın.       

Ülkemizde her geçen gün artan çeteleşme, mafya-devlet ilişkisiyle görüyoruz ki, geçtiğimiz günlerde SGK’dan günlük 8 bin TL almak için oluşturulmuş bir çete tarafından, şimdiye kadar bilinen 12 yeni doğan bebeğimiz öldürülmüş. 

Bu olayın failleri bellidir. Şu anın Sağlık bakanı olan, denetimler yetersiz değil, çete çok profesyonel diyen, özel hastanelerin denetiminin yapıldığı kurum olan il sağlık müdürlüğünün o dönemki müdürü, bu failler kadar suçludur.  Kadınların sağlığı ve masum bebeklerin hayatı tehlike altındayken kayıtsız kalmak, yaşanabilir bir gelecekten feragat etmek demektir.

Dün TBMM’de Yenidoğan Çetesi skandalına ilişkin verilen araştırma önergesi AKP-MHP oylarıyla reddedilmiştir. Toplumun tüm kesimlerine düşen görev açık ve nettir: Bu mücadelede kadınlar ve çocukların yanında saf tutmaktır.  Kadınlara yönelik saldırıların artması ve masum bebeklerin hayatını korumak için hep birlikte mücadele etme zamanıdır.  Birlikte çok daha güçlüyüz.

  • Yaşam için, adalet için, gelecek için yan yana mücadele edeceğiz!      
  • Geleceğimizi karartanlar artık kaçamayacaklar!
  • Halkın İradesiyle Yeni Bir Dönem Başlatacağız!   
  • Çocukların ve Bebeklerin Geleceğini Çalanlardan Hesap Soracağız!        
  • Gençlerin Umutlarını Yok Edenlerden Hesap Soracağız!                   
  • Kadınların Emeğini ve Haklarını Görmezden Gelenlerden Hesap Soracağız!                                    
  • Doğayı ve Halkın Kaynaklarını Talan Edenlerden Hesap Soracağız!                       
  • Emekçilerin Alın Terinin Hesabını Soracağız!               
  • Zülümle, baskıyla, adaletsizlikle kurduğunuz bu düzen yıkılacak!

Halkın öfkesi, kadınların direnişi, gençlerin isyanı ve emekçilerin mücadelesiyle bu düzenin sonu geldi. Halkın iktidarı geliyor! Hesap vereceksiniz!

Çocuklara, kadınlara, gençlere, emekçilere ve hatta bebeklere yaşattığınız zulmün hesabı sorulacak!              

Adalet,ve özgürlük için mücadeleyi durduramazsınız! Rant, yolsuzluk ve baskı düzeniniz artık bitecek. Hiçbir güç halkın gücünden büyük değildir. Bize yaşattığınız acıların, haksızlığının bedelini ödeyeceksiniz! Kadınlar, çocuklar, gençler, bebekler ve emekçiler için: HESAP SORACAĞIZ! Birlikte kazanacağız! Hep birlikte bu düzeni değiştireceğiz!

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ